Miért nem érdekel manapság kb. senkit, hogy élhető bolygót hagyjon a gyerekeire?
Természetesen, tisztelet a kivételnek.
De szerintem mind látjuk, mennyi műanyag szemét, vegyszer, károsanyag felhalmozódott már a világban, miközben fogynak az erőforrások, egyre kevesebb a kőolaj, a víz, sőt, már a termőföldből is egyre kevesebb jut mindenkinek. 30 év múlva elvileg lesz még 3 milliárd ember, akkor már elég érezhetőek lesznek ennek a hatásai, bár azt gondolom, most is érzi magán az átlagember, hogy a megváltozott időjárás miatt minden évben gond van a terméssel, ami árfelhajtó hatású is...
De azt látom, hogy a többség mossa kezeit, és csak a kifogásokat keresi, annyira nem képes, hogy vegyen pár textilszatyrot, hogy ne nejlonzacskóba pakoljon, tehát egy ilyen minimális változtatás nen bír bevezetni az életében, nemhogy esetleg 30 másféle dologban változtatni.
Itt is jönnek folyton a kérdések, hogy elég-e, ha 600 féle dolgot vesz meg a gyereknek, elég-e 3 ajándék karácsonyra, fúj használt ruha, fúj mosható pelenka...
Illetve, élőben a környezetemben is ezt látom, totál érdektelenség, mindig az a kifogás, hogy "rajtam nem múlik", ja, hát mivel mindenki így áll hozzá...
Hogy lehet az, hogy valaki ránéz a gyerekeire, és tök érdektelen azzal szemben, hogy mennyire lesz élhető a jövője? Miért fontosabb a kényelme?
Nem azt mondom, hogy mindenki legyen tökéletes környezetvédő, de mi az oka annak, hogy a többség még minimális változtatásokra sem hajlandó a gyereke kedvéért? Csak a Facebookra kellett mutogatni, meg azért, mert a többieknek is van, de annyira nem fontos azért a gyerek, hogy esetleg áldozatot is hozzon érte, hogy jobb legyen neki? :/
Megint te?
Napok óta itt lebzselsz, minden kérdéshez oda kommenteled ugyanazt a szöveget, hogy micsoda sz.-r szülők, hogy nem hagynak élhető bolygót a gyerekeikre, unokáikra és hogy bezzeg még a te gyereked jövőjét is tönkreteszik.
Menj, önkénteskedj, komposztálj, vagy bármi. De ne próbálj már mindenkit ilyen agresszíven téríteni. Hidd el, ezzel nem segítesz és mindenkinek csak unszimpatikus leszel.
2-es, nem sikerült értelmezni a kérdést? Miért nem arra válaszolsz? Ha nem tudsz/akarsz válaszolni, miért nem mész a következő kérdéshez?
Ez egy ilyen oldal, tudod, bármit szabad kérdezni, ami érdekli az embert.
És neked nem sikerült értelmezni a kérdéseket, amik alá CTRL+C-zed ugyanazt a szöveget?
Senkit nem érdekel a "bolygómegmentés", ha éppen karácsonyi ajándékról, vagy babaruháról kérdez. Te miért nem tartod tiszteletben másoknak a kérdéseit azzal, hogyha érdemben nem tudsz válaszolni, akkor semmit nem írsz és nem kezdesz provokálni ott?
Tudod mit 4-es, jogos :)
És akkor maradjunk a kérdésnél most már.
Ez nem igaz, hogy semmit.
Mi pl. spórolunk a vízzel, energiával. Gyerekeimre is rászólok, hogy kapcsoljanak le mindent ha nem abban a helyiségben vannak. Feleslegesen ne folyassák a vizet. Ételt nem dobunk ki ha nem muszáj. Mi a zacskót visszük magunkkal a boltba amíg teljesen tönkre nem megy, vagy szövetszatyrot viszünk.
Illetve szelektíven gyűjtjük a szemetet.
Azt inkább nem is mondom, hogy szemetet mindannyian csak a szemetesbe dobunk, nem el az utcán ahogy sokan. Nem dohányzunk, csak 1 autót tartunk fenn, nem váltogatjuk évente. Ajándékokat sem kapnak a gyerekek 20 félét. Nekünk teljesen jó a használt ruha, úgyis hamar kinövik még.
Az egyedüli "luxus", hogy eldobható pelenkát használunk, üveges babaételt és szárítógépet. De egyszerű a magyarázata, egyedül vagyok 3 gyerekkel, ebből a kicsi többemberes, így is állandóan úszok mindennel.
Kb. ennyit tudok tenni jelenleg. Azért odafigyelünk, amire tudunk.
Hát én még fiatal vagyok és nincs gyerekem, de részben megértelek.
Az én véleményem az, hogy ez a világ valameddig tart, de aztán majd úgyis elpusztul. Vagy most vagy később. Szerintem még a gyerekeink világával nem lesz semmi baj. Ez a probléma majd a jövő generációját érinti.
Viszont azt tudom, hogy anyám is ilyen. Amint meghalja, hogy kezet mosok már kezdi, hogy mennyi vizet használsz? Ki tartja ilyen sokáig nyitva a csapot? Úristen úristen nem lesz víz az unokáknak. De lesz. Ha véletlen elfogyna is megoldaná az emberiség, hogy ne legyen kiszáradás. Ha pedig mégis akkor ez van. Egyszer így is úgy is elfog jönni. Ha nem a gyerekeinknek akkor az ő gyerekeinek. Nem tudunk ellene tenni. Felesleges húzni évszázadokig ha ugyan az lesz a vége. Annyi különbséggel, hogy mindenki annyira spóról, hogy beleőrül, vagy élvezzük az életet és tart ameddig tart. Én így vagyok vele. Ha kell a víz, hogy rendesen lemossam a kezemről a szappant, akkor le is fogom mosni. Nem érdekel mi lesz. Nem fogok külön szatyrokkal szarakodni. Viszont ez csak az én véleményem. Teljesen megértem a tiédet is és le a kalappal. ^^
Viszont csak a saját életed nehezíted meg vele és nem nagyon lesz hozadéka szerintem. Ha a világ 80% -a így csinálná, akkor biztos én is. Ez azonban álom világ. Soha nem fog megvalósulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!