Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem érdekel manapság...

Miért nem érdekel manapság kb. senkit, hogy élhető bolygót hagyjon a gyerekeire?

Figyelt kérdés

Természetesen, tisztelet a kivételnek.

De szerintem mind látjuk, mennyi műanyag szemét, vegyszer, károsanyag felhalmozódott már a világban, miközben fogynak az erőforrások, egyre kevesebb a kőolaj, a víz, sőt, már a termőföldből is egyre kevesebb jut mindenkinek. 30 év múlva elvileg lesz még 3 milliárd ember, akkor már elég érezhetőek lesznek ennek a hatásai, bár azt gondolom, most is érzi magán az átlagember, hogy a megváltozott időjárás miatt minden évben gond van a terméssel, ami árfelhajtó hatású is...

De azt látom, hogy a többség mossa kezeit, és csak a kifogásokat keresi, annyira nem képes, hogy vegyen pár textilszatyrot, hogy ne nejlonzacskóba pakoljon, tehát egy ilyen minimális változtatás nen bír bevezetni az életében, nemhogy esetleg 30 másféle dologban változtatni.

Itt is jönnek folyton a kérdések, hogy elég-e, ha 600 féle dolgot vesz meg a gyereknek, elég-e 3 ajándék karácsonyra, fúj használt ruha, fúj mosható pelenka...

Illetve, élőben a környezetemben is ezt látom, totál érdektelenség, mindig az a kifogás, hogy "rajtam nem múlik", ja, hát mivel mindenki így áll hozzá...

Hogy lehet az, hogy valaki ránéz a gyerekeire, és tök érdektelen azzal szemben, hogy mennyire lesz élhető a jövője? Miért fontosabb a kényelme?

Nem azt mondom, hogy mindenki legyen tökéletes környezetvédő, de mi az oka annak, hogy a többség még minimális változtatásokra sem hajlandó a gyereke kedvéért? Csak a Facebookra kellett mutogatni, meg azért, mert a többieknek is van, de annyira nem fontos azért a gyerek, hogy esetleg áldozatot is hozzon érte, hogy jobb legyen neki? :/

2022. jan. 23. 15:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%

Mert az emberek lusták és kizárólag rövid távon gondolkodnak. Pont. Ennyi.

Ez az oka egyébként annak is, hogy a legtöbb embernek semmi megtakarítása sincs illetve, hogy az anyagi helyzetükhöz képest pazarlóbb életet élnek.

Én se vagyok tökéletes, de nagyjából békében van a lelkiismeretem. Megteszem azt, ami nem okoz aránytalanul nagy megterhelést.

Pl: belvárosban élünk egy elég kicsi lakásban mindenhez közel, ezért tökéletesen megvagyunk autó nélkül. 4-7 km-es körben kerékpározunk, messzebbre tömegközlekedés.

Mosható pelenkáztunk, de a bölcsiben már nem. A 6-8 órán keresztül pácolt kaka kivakarásához már nincs energiám, frissen se buli.

Saját magamnak is mosható terméket használok, szeretem is, de ha a lányomnak nem tetszik majd, nem erőltetem.

A saját szatyros vásárlásban semmi nehézség nincs.

Ahogy a moderált szelektálásban sincs.

Nem turkálózok, mert 1, nem fér bele az időnkbe, 2, nincs elérhető közelben; 3, nagyobbikom nem konfekció méret (extra vékony),

viszont cserébe nincs sok ruhánk. Nekem sincs és amit kinőnek további hasznosításra kerül.

Nekem ez fér bele.

2022. jan. 23. 16:10
 12/21 anonim ***** válasza:
80%
Gyerekem nincs, szemetem van.
2022. jan. 23. 16:30
 13/21 anonim ***** válasza:
Van, aki foglalkozik vele (elektromos autó, kerékpár, szemétszedés, stb.), de bele lehet fáradni, ha látja, hogy egyedül van, és falra hányt boorsó az addigi fealadat is.
2022. jan. 23. 21:07
 14/21 anonim ***** válasza:
Mert soha nem akarok gyereket.
2022. jan. 24. 22:33
 15/21 anonim ***** válasza:

Mert az embereknek könnyebb a fejüket a homokba dugni. El vannak kényelmesedve, az az igazság. Én egy ideje már a zero waste életmódra törekszem. Nem járt lemondásokkal. De ha ezt valakinek elmondod, akkor egyből jön a "te szektás vagy" vagy a "minek csinálod, egy fecske nem csinál nyarat" vagy a "fújj, te mosod a pelenkát én undorodok tőle" vagy a "te mosod a betétet? Tapicskolsz a saját véredben? " Stb stb..

Ha mindenki legalább egy kicsit tenne a környezetéért nem lennénk ekkora szarban.

Lehet engem is lepontozni.

2022. jan. 25. 17:06
 16/21 anonim ***** válasza:

Én valamennyire igyekszem tenni ellene, de alapvetően nem központi téma az életemben.

Elmondom az okokat:

1. Nem akarok gyereket, így megmondom őszintén, annyira nem aggódom az eljövő generáció miatt.

2. Még úgy is kisebb az ökológiai lábnyomom, mint sok harcos környezetvédőnek, hogy nem minden téren választom a környezettudatos megoldást, mert nincs autóm, nem dohányzom és nem lesz gyerekem.

3. Pár példa, amiről én 100% nem fogok lemondani:

- "fujj-fujjos" nem natúrbio kozmetikumok - próbáltam pár ökológiailag elvileg jobb kozmetikumot... egyszerűen nem működnek. Főleg dezodor. Én nem fogok csak azért tocsogni a verítékemben, kényelmetlenül érezni magam meg bűzölögni, mert pár lelkes lobbista szerint attól lesz az ózonlyuk meg a globális felmelegedés, mert én műanyagcsomagolású Rexona dezodort használok, nem környezettudatosabb megoldást. Vattakorongról sem fogok átállni moshatóra, mert próbáltam, és biztos, hogy környezetvédelmi szempontból jobb, de hogy nem higiénikusabb az arclemosáshoz, az biztos. A tisztasági betétről sem fogok lemondani, mert egyszerűen ódzkodom a menstruációs tölcsértől / kehelytől és a menstruációs fehérneműtől, ezzel sokkal tisztábbnak érzem magam.

Ugyan vettem vászonzacskót, és szoktam azt magammal vinni, de van olyan eset, amikor nem fér bele a cucc, amit vásárlok, vagy egyszerűen többre van szükség... mivel nincs autóm, el kell vinni valahogy az adott terméket haza, sok boltban nincs is műanyag zacskóm kívül semmi, vagy műanyag mellett olyan gagyin elkészített papír, hogy 2 másodpercen belül kiszakad, hogy kénytelen vagyok zacskót venni.

Amúgy meg ha a tényleges változá a cél, akkor ezt nem az egyéni fogyasztókon kellene leverni, hanem a nagy cégeken. Ami környezetszennyezés ott folyik a repülőhasználattal, az olaj tengerbe öntésével, a műanyag-előállítással... azt akár 10000 átlagjózsi sem fogja tudni kiegyenlíteni.

2022. jan. 26. 13:54
 17/21 anonim ***** válasza:
40%

"Még úgy is kisebb az ökológiai lábnyomom, mint sok harcos környezetvédőnek, hogy nem minden téren választom a környezettudatos megoldást, mert nincs autóm, nem dohányzom és nem lesz gyerekem."

Ez nem igaz azok alapján amit felsoroltál itt.

2022. jan. 26. 14:06
 18/21 anonim ***** válasza:
40%
17: de. Utána lehet nézni, a legnagyobbat az egyéni ökológiai lábnyomába a gyerekvállalás teszi. Ehhez képest az, hogy havi 2x veszek műanyag zacskót, betétet és vattakorongot használok, meg elhasználok mondjuk 2-3 havonta egy Rexona deót, azért nehogy már nagyobb ökológiai lábnyomot eredményezzen, mint az autóhasználat...
2022. jan. 26. 14:11
 19/21 anonim ***** válasza:
Akkor mondd meg, hogy mekkora. Az enyémnél biztosan nem kisebb. Számítsd ki és ird le.
2022. jan. 26. 14:34
 20/21 anonim ***** válasza:
59%
19: nem azt írtam, okostóbiás, hogy NÁLAD, hanem hogy sok harcos környezetvédőnél. Főleg a youtubereket meg a celebeket nézem, akik kardoskodnak nagy arccal a környezetvédelemért... aztán meg a következő posztban látszik, hogy a nem elektromos dízelkocsivel ide-oda mennek kiruccanni, újonnan veszik a ruhákat... de amúgy sok ilyen személyes ismerősöm is van. Díszhisztit kivágta a bárban, amiért nem kapott a hideg üdcsihez szívószálat, mert "attól megfájdul a fogacskám", közben meg másnak leüvölti a fejét, amiért egyszer nem a szelektívbe rakja be a szemetet.
2022. jan. 26. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!