Az öregek mért ilyenek a fiatalokkal? Tolakodó,kötözködő,bunkók ok nélkül. Világ életemben udvarias voltam a buszon is átadom a helyet ennek ellenére nem egy vén nyanya állt már belém.
9
Nem erre értettem, hanem hogy külön hangoztatja, hogy ő terhes és vele miért ilyen gonoszak. Nem, az, hogy terhes, nem változtat azon, hogy kevésbé legyenek vele türhők. Ugyanannyira felháborító, mikor ezek a repedtsarkú vén picsák egy férfinek, egy gyereknek vagy egy hasonló korú nőnek feszülnek neki. Semmivel nem felháborítóbb a helyzet csak azért, mert terhes. Irreleváns információ.
Ide vezet az, hogy Magyarországon arra tanítják a gyereket, hogy az idősek szentek és sérthetetlenek, és csókolgatni kell még a léptük nyomát is. Mindenkinek kijár az alap tisztelet, és természetesen az idősöknek, betegeknek, stb… különösen tekintettel kell lenni az állapotára, de aki ezzel visszaél, főleg ilyen stílusban, azt igenis helyre lehet, és kell is tenni.
Külföldön már 30 éve is másképp álltak hozzá ehhez a témához, természetesen megtanították az iskolában, hogy illik átadni a helyet, de ezzel párhuzamosan azt is megtanították, hogy nem kell árgus szemekkel lesni, hogy mikor száll fel vki, akinek át kell adni a helyet, semmi nem történik, ha véletlenül nem vesszük észre, és meg kell kérnie az idősnek, hogy adjuk át a helyet. Azt is elmagyarázták, hogy ha bunkón utasít, beszólogat, akkor nem érdemli meg, mi több, nyugodtan hívjuk fel a figyelmét rá, ha bunkó. Szerintem ez egy sokkal egészségesebb hozzáállás, mint az, ami nálunk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!