Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem tudom a stresszt...

Miért nem tudom a stresszt kikapcsolni? Nektek megy?

Figyelt kérdés

Ausztriában dolgozom beszerzési területen úgy,hogy 1,5 éve még azt is fordítanom kellett,hogy mit jelent a “Wie geht es dir”.

2 éve élek itt kint ebből 7 hónapot egy másik cégnél dolgoztam ugyanebben a pozícióban előtte pedig mivel csak angolul tudtam beszélni egy étteremben dolgoztam. Utána megcsináltam 8 hónap alatt a B2-es nyelvvizsgát és azóta dolgozom irodában.

Csak azért írom le,hogy tudjátok az előzményeket.

Az a baj,hogy a korábbi munkahelyemen legalább angolul kommunikáltunk egész nap mert leginkább kínai beszállítóink voltak akiknél a némettel semmire nem megyünk.

Ennél a cégnél ahol pár hete dolgozom egy külföldi sem dolgozik az irodában és csak német beszállítóink vannak.

Úgy vettek fel engem,hogy állják a C1-es nyelvvizsgámat és a kurzusomat amit fél év alatt kell leraknom viszont addig is ugye dolgoznom kell.

Sokszor a meetingeken sem értem miről van szó és ha adnak nekem egy feladatot akkor többszor vissza kell mennem,hogy magyarázza el mégegyszer, emiatt viszont nem akarok mások terhére lenni.

Dehát tudták amikor felvettek,hogy milyen a nyelvtudásom nem?

Az összes kollégám osztrák és én nagyon bezárkózom emiatt mert félek bármit is mondani mert mi van ha rosszul mondom.

Hogy kapcsoljam ezeket a stresszeket ki magamban?

Nem akarom ezt a lehetőséget elrontani.

2022. ápr. 15. 09:26
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
45%

De ha ott kint megtanultad a németet, akkor miért okoz problémát a többiek megértése?? :-O :-O

Vagy az excel...

2022. ápr. 15. 16:03
 22/25 A kérdező kommentje:

Mit nem értesz?

Az,hogy valakinek van egy B2-es nyelvvizsgája nem azt jelenti,hogy a business németet is érti vagy,hogy anyanyelvűek között a vorarlbergi dialektet 100%-osan érti.

Ez nem arról szól,hogy elmegyek a boltba és kenyeret kérek.

Ezért irattak be a C1-es kurzusra

2022. ápr. 15. 16:05
 23/25 A kérdező kommentje:
Az excel meg valószinüleg lelki okok miatt nem megy nyomás alatt vagy ha néznek mert magamat a többi ember alá helyezem mert nem beszélem anyanyelvi szinten a németet és emiatt zavarba jövök.
2022. ápr. 15. 16:06
 24/25 anonim ***** válasza:
Én átérzem amiről írsz, voltam hasonló helyzetben.Nehézséget okoz a különböző dialektusok megértése, de tényleg csak rá kell állnia a fülednek, és persze gyakorolj nagyon sokat. Idővel több lesz az önbizalmad, addig is pedig gondolj arra, hogy ők vettek fel, így is akartak téged! Csak magabiztosan. Ha valamilyen feladatot elmagyaráznak, mondd vissza, "Hogy ha jól értettem akkor ezt meg ezt kell csinálni", és rögtön megkapod a megerősítést, vagy pedig elmondják máshogyan. Akkor is, ha nem értetted minden részét, legalább azt ismételd vissza, ami ment, így legalább a szándékot is látják rajtad.
2022. ápr. 16. 09:12
 25/25 anonim válasza:
57%

No miss, azt nem-nem, angolórára jöttem,

meg kell tanulnom még néhány segédigét.

No miss, azt nem-nem, angolórára jöttem,

majd a vizsgák után máshogy felelek talán.

2022. ápr. 17. 02:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!