Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem tudom a stresszt...

Miért nem tudom a stresszt kikapcsolni? Nektek megy?

Figyelt kérdés

Ausztriában dolgozom beszerzési területen úgy,hogy 1,5 éve még azt is fordítanom kellett,hogy mit jelent a “Wie geht es dir”.

2 éve élek itt kint ebből 7 hónapot egy másik cégnél dolgoztam ugyanebben a pozícióban előtte pedig mivel csak angolul tudtam beszélni egy étteremben dolgoztam. Utána megcsináltam 8 hónap alatt a B2-es nyelvvizsgát és azóta dolgozom irodában.

Csak azért írom le,hogy tudjátok az előzményeket.

Az a baj,hogy a korábbi munkahelyemen legalább angolul kommunikáltunk egész nap mert leginkább kínai beszállítóink voltak akiknél a némettel semmire nem megyünk.

Ennél a cégnél ahol pár hete dolgozom egy külföldi sem dolgozik az irodában és csak német beszállítóink vannak.

Úgy vettek fel engem,hogy állják a C1-es nyelvvizsgámat és a kurzusomat amit fél év alatt kell leraknom viszont addig is ugye dolgoznom kell.

Sokszor a meetingeken sem értem miről van szó és ha adnak nekem egy feladatot akkor többszor vissza kell mennem,hogy magyarázza el mégegyszer, emiatt viszont nem akarok mások terhére lenni.

Dehát tudták amikor felvettek,hogy milyen a nyelvtudásom nem?

Az összes kollégám osztrák és én nagyon bezárkózom emiatt mert félek bármit is mondani mert mi van ha rosszul mondom.

Hogy kapcsoljam ezeket a stresszeket ki magamban?

Nem akarom ezt a lehetőséget elrontani.

2022. ápr. 15. 09:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
79%

Amúgy ők tudnak angolul? Azt nem lehet, hogy ha nem értesz valamit és az első visszakérdezés után sem, akkor angolra váltani?

Amúgy szerintem az lehet segítene, ha úgy vennéd, hogy egyszerűen ez egy nehéz dolog, szóval nincs mit tenni ezek ilyen évek. És előre nézni, hogy ha egyszer eze túl leszel az viszont óriási dolog lesz, jó német tudás, munka ausztriában.

De amúgy az is lehet, hogy az segítene, ha azt mondanád magadban hogy nem baj, ha esetleg el is veszíted ezt a munkát, közben is tök sokat fejlődsz minden szempontból és minden fizu amit így megszerzel egy nagy dolog, és minden hónap plusz gyakorlat is.

Szóval ne oda tedd a mércét a végcélhoz, hanem csak oda, hogy életben maradni ott.

2022. ápr. 15. 10:40
 12/25 anonim ***** válasza:
Én itthon dolgozom idegen nyelven, külföldi kollégák között. Más "tájszólást" tanultam, a nyelvnek egy más variációját, és a legtöbb kolléga nem azt beszélte, eleinte alig értettem bármit is abból amit mondtak. Észre se vettem, hogy, de megszokta a fülem, bár jó pár hónap kellett hozzá, most már mindent értek.
2022. ápr. 15. 11:03
 13/25 A kérdező kommentje:

Ezt már kérdeztem én is,hogy az angol mennyire opció itt. Semennyire.

A német a hivatalos nyelv az irodában ezt ki is hangsúlyozták mikor erre rákérdeztem.

2022. ápr. 15. 12:18
 14/25 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy a nyelv miatt mégjobban rástresszelek a feladataimra és nem megy sokszor. Azt sem tudom hogy “x”-elek ki egy excellt.

Zavarban leszek és alárendeltnek érzem magam,hogy ők jobbak nálam.

2022. ápr. 15. 12:20
 15/25 anonim ***** válasza:
66%

Na így jar az aki gyakranbitt a gyk-n is hangsulyozza, h nyelvismeret nelkül is ki lehet menni dolgozni..

Bocs, de itthon kellett volna legalabb egy gyenge közepfokú tudast összeszedni. Előtte!

2022. ápr. 15. 13:04
 16/25 A kérdező kommentje:

Bocs, de soha nem gondoltam hogy kikoltozom Ausztriába 1.

2. Azzal a nyelvtudással semmire nem megy az ember.

Leven,hogy kis tulzassal 9 évig tanultam a németet és semmi nem maradt meg bennem.

Azt is fordítottam,hogy “wie geht es dir”.

Az angol viszont tanulás nélkül ragadt rám.

Ez sokat elmond az oktatás minőségéről.

2022. ápr. 15. 15:07
 17/25 anonim ***** válasza:
Nézd ők vettek föl. Tegyél meg mindent, tanulj szorgalmasan, max kirúgnak es keresel mást. De addig is építed a tudásodat.
2022. ápr. 15. 15:08
 18/25 anonim ***** válasza:

16: na bakker... nem tudsz megtanulni egy nyelvet, akkor a tanár a hibás...

ROTFLMAO

2022. ápr. 15. 15:11
 19/25 anonim ***** válasza:
Ha úszni nem tudsz, nyilván a víz a hülye... :-D :-D
2022. ápr. 15. 15:12
 20/25 A kérdező kommentje:

Az angolt megtanultam.

Itt kint a németet is.. 9 hónap alatt leraktam a B2-es nyelvvizsgát.

2022. ápr. 15. 15:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!