Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy nárcisztikust meg lehet...

Egy nárcisztikust meg lehet változtatni?

Figyelt kérdés
.
ma 19:49
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Neked nem.
ma 19:51
 2/9 anonim válasza:
50%
Soha
ma 19:54
 3/9 anonim ***** válasza:
50%
Kizárt dolog.
ma 19:56
 4/9 anonim ***** válasza:

1es XD

(Nárcisztikus szélyiségzavar) Egyébként pszchiológus esetleg tud neki segíteni, de hosszútávú folyamat és nem könnyű, mert az egyénnek nehéz beismernie szembenéznie a dolgokkal. Elméletileg hozzájuk is az empátia a kulcs. Fontos, az egyértelmű határok felállítása és tartása és,hogy ne billentsen ki minket az egyensúlyunkból, ami nehéz még a pszchiológusoknak is.

Egyébként ha nem személyiségzavarról beszélünk hanem a skálán valahol elhelyezkedik az illettő az viszont pszchiológussal eredményesen kezelhető.

De személytől is függ mindkét esetben mennyire hatasos a kezelés meg nyílván pszchiológustol is

ma 19:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát nézzük csak.

Profik a manipulációban, hazudozásban, ígérgetésben. Nekik többnyire nem áll érdekükben a változás, hiszen ez az egész őket védi, nekik kellemes, a többieknek meg pusztító és toxikus. Ha ezt összeadod, akkor megkapod a választ is.

Viszont olyan van, hogy mondjuk csak nárcisztikus személyiségjegyek, vagy enyhe személyiségzavar, és mondjuk az érintett rájön hogy ez így nem oké. Mondjuk mert szabotálja önmagát, minden szétesik körülötte, és kezdi kapizsgálni hogy talán mégse a körülötte lévő világ a hülye. Intelligencia és önreflexió függvénye, meg persze hogy megérettnek érzi-e már a helyzetet a változásra. Na ilyen esetekben te segítheted a változását, asszisztálva neki, sok türelemmel. De nagyon más esetben nem hinném hogy működne, hiszen a kulcs itt is az lenne hogy ő maga akarja a változást. Anélkül nem lesz semmi, csak te fogsz kiégni, és rengeteg energiát elpocsékolni, meg hazugságban élni, amikbe úgymond önvédelemből belehúz téged újra meg újra.

ma 20:05
 6/9 anonim ***** válasza:
A saját tapasztalatomat is megosztom. Volt párom személyiségzavaros volt. Hiába próbáltam mindent. Én is csak egy ember vagyok fel nem dolgozott sérülésekkel talán néha tudtam segíteni aztán csak rontottam a dolgon, mert néha én is hibáztam meg bántottam. És hát én meg egyre roszabbul voltam. Nem akartam feladni megakartam menteni. De ma már megtanultam, hogy magamat kell megmentenem nem mást.
ma 20:08
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem.

Nem képesek az önreflexióra, és magukba nézni, és azt látni amilyenek. Illetve pontosabban a képesseg meglenne csak nem akarják használni. Mert akkor borulna az énképük, amiben felépítették maguknak hogy tökéletesek, és hibátlanok.

Pont erről szól az egész, a manipulació, a gázlángolás és minden önvedelmi mechanizmus, ezek mind azt szolgálják hogy ne kelljen meglátnia magát és amit csinál úgy ahogy.

Ezért nem tudod kívülről se szembesíteni, sem konfliktusokat megoldani vele, mert mintha a falhoz

Amit tenni tudsz, hogy távolságot tartasz. Érzelmi szempontbol midnenképp.

Tekints rá úgy mint egy távoli ismerősre, akivel eljuttok a 'small talk'-ig de mélyebb témákba mar ne menj bele.

ma 23:37
 8/9 anonim ***** válasza:

*mintha a falhoz beszélnél

Lemaradt a modnat vége

ma 23:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Csak azért ezt hogy ki nárcisztikus meg ki nem inkább bízd szakemberre.

Mert mostanában annyira felkapott lett, hogy bárki bármilyen negatív tulajdonságot mutat az már rögtön nárcisztikus lesz.

ma 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!