Miért nem vagy vegán?

1. Első válaszodban arra hivatkoztál, hogy az állatok elfogyasztását az erő fölény teszi erkölcsileg elfogadhatóvá. Az ellenpéldámmal ezt cáfoltam. A cáfolatra nem reagáltál.
2. Ezt követően a törvényekre hivatkoztál. Szintén cáfoltam ellenpéldával. Erre a saját anarchizmusoddal reagálsz. Egyébként pontatlanul használod a fogalmat. Morális nihilizmus a fogalom amit keresel. Ezzel egyébként aláásod a korább appeal to legality érvelésed.
Nagyon jót tenne neked ha elolvasnál egy BA-s critical thinking, argumentation theory és applied ethics könyvet. Akkor talán nem lennél ilyen menthetetlenül sötét. :(

Ha mindenki az lenne, kihalna egy csomó állatfaj, s jobban belegondva nem csak a szójatermesztés miatti élőhely pusztítás okán.
Pl ha senki nem enne húst, akkor ki tartana mangalicát?
Tyúkok közül is csak a díszesebb, törpe fajták maradnának.
Másrészt próbáltam a vegánságot néhány évig, nekem nem jött be. Személy szerint sokkal egészségesebbnek érzem magam most, mint akkor.
Persze mindenkinek a saját döntése mit eszik meg, soha nem szólnák meg érte senkit, mert anno nekem is rosszul esett társaságban mikor tukmálták rám a húst.
Manapság meg fordítva van, egyesek azért kritizálnak másokat, mert esznek húst.
Igazából az újhullámos elfogadósdival semmi sem változott , csak most a másik oldal szekálja a többieket.

köszi! kedves, hogy ez leírtad. én kerülöm ezt a fajta elitista megközelítést. könnyen vissza lehet élni a "túl ostoba vagy ahhoz, hogy vitába szálljak kárytval". a vita elkerülése helyett inkább a beszélgető partner vélt szellemi képességeihez igyekszem igazítani a mondanivalóm.
pl. felesleges filozófiai szakzsargon, komoplex formális logika, stb. nem ér célba az olyan butusoknál mint az 51. válaszoló. náluk inkább analógiákat és egyéb könnyen befogadható retorikai eszközöket választok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!