Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem vagy vegán?

Miért nem vagy vegán?

Figyelt kérdés
A kérdés célja diskurzus indítás. Az álláspontom: a legtöbb ember etikailag inkonzisztens okokat említ a non-vegán étrend védelmében.
2022. márc. 18. 16:13
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
53%
Nincs törvény, hogy ne egyek meg állatokat, így nincsen következménye annak, ha megeszem. Hozzád nem mehetek oda, és b@szhatlak seggbe, hogy utána elvegyem a pénztárcádat, mert a törvény nem engedi. Ezért én anarchista vagyok.
2022. ápr. 18. 21:39
 52/55 A kérdező kommentje:

1. Első válaszodban arra hivatkoztál, hogy az állatok elfogyasztását az erő fölény teszi erkölcsileg elfogadhatóvá. Az ellenpéldámmal ezt cáfoltam. A cáfolatra nem reagáltál.

2. Ezt követően a törvényekre hivatkoztál. Szintén cáfoltam ellenpéldával. Erre a saját anarchizmusoddal reagálsz. Egyébként pontatlanul használod a fogalmat. Morális nihilizmus a fogalom amit keresel. Ezzel egyébként aláásod a korább appeal to legality érvelésed.

Nagyon jót tenne neked ha elolvasnál egy BA-s critical thinking, argumentation theory és applied ethics könyvet. Akkor talán nem lennél ilyen menthetetlenül sötét. :(

2022. ápr. 30. 12:24
 53/55 anonim ***** válasza:
93%

Ha mindenki az lenne, kihalna egy csomó állatfaj, s jobban belegondva nem csak a szójatermesztés miatti élőhely pusztítás okán.

Pl ha senki nem enne húst, akkor ki tartana mangalicát?

Tyúkok közül is csak a díszesebb, törpe fajták maradnának.

Másrészt próbáltam a vegánságot néhány évig, nekem nem jött be. Személy szerint sokkal egészségesebbnek érzem magam most, mint akkor.

Persze mindenkinek a saját döntése mit eszik meg, soha nem szólnák meg érte senkit, mert anno nekem is rosszul esett társaságban mikor tukmálták rám a húst.

Manapság meg fordítva van, egyesek azért kritizálnak másokat, mert esznek húst.

Igazából az újhullámos elfogadósdival semmi sem változott , csak most a másik oldal szekálja a többieket.

2022. ápr. 30. 18:47
 54/55 anonim ***** válasza:
9%
Kérdező, jó, amit csinálni próbálsz, tiszta Earthling Ed, látszik, hogy képben vagy a helyes érvelésekkel meg minden. Ellenben rossz volt olvasni, ahogy te ezeket leírtad, és egyszerűen nem értik meg. Erre csak egy idézet Szepes Máriától: "...mindenkihez csak a saját módján lehet hozzáférni, és csakis befogadóképességének mértékéig. Ahol nincs hely, oda hiába akarod beerőszakolni a világ legnagyobb, legboldogítóbb kincseit; s az olyan próféta menthetetlenül futóbolonddá válik, aki köveknek prédikálja az Igét." Kéne egy olyan húsevő, aki hozzád hasonlóan tud érvelni, na arra a beszélgetésre lennék kíváncsi.
2022. máj. 6. 12:48
 55/55 A kérdező kommentje:

köszi! kedves, hogy ez leírtad. én kerülöm ezt a fajta elitista megközelítést. könnyen vissza lehet élni a "túl ostoba vagy ahhoz, hogy vitába szálljak kárytval". a vita elkerülése helyett inkább a beszélgető partner vélt szellemi képességeihez igyekszem igazítani a mondanivalóm.

pl. felesleges filozófiai szakzsargon, komoplex formális logika, stb. nem ér célba az olyan butusoknál mint az 51. válaszoló. náluk inkább analógiákat és egyéb könnyen befogadható retorikai eszközöket választok.

2022. máj. 6. 13:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!