Miért nem vagy vegán?

Mert az evolúció során mindenevőként fejlődött a fajom, ezért nem látok okot arra, hogy a szervezetem normális, elvárt étrendjét jelentősen megváltoztassam.
És igen, szeretem az állatokat. Így is, úgy is. ;)

Azért van a haszonállat, hogy hasznosítsuk a testét. A természet törvényén pedig nincs mit moralizálni, az erősebb megeszi a gyengét, hogy túléljen. Attól hogy a növényeknek nincsenek kimutatható érzelmei, ugyanúgy az elpusztításuk tartja életben a vegánokat. Ahogy egy állat nem tudja leélni a teljes életciklusát, mert ételként kell végeznie amikor optimális életszakaszban van, egy pl. sárgarépa életciklusát is kegyetlenül elvágják az élete felénél, amikor már beérlelte a gyökerét, de a második évre már nem tud szaporodni, mert feldolgozásra és elfogyasztásra kerül.
Etikailag a fényevők tiszták csak, mert megújuló energiát fogyasztanak csak. Második helyen a kannibálok, mivel a népességszabályozásban van szerepük, a harmadik helyen pedig az öngyilkosok, az elvetélt és abortált magzatok vagy a bölcsőhalált haltak, mivel nem járultak hozzá a túlnépesedéshez.

Én bosszúból eszek húst.
A rohadék tehenek meg birkák megeszik a drága vegánok kedvenc növényeit.
Pusztulniuk kell!
Megesszük az összes állatot, nem fogják többé elpusztítani a vegák növényeit, mindenki boldog!

Az ember mindenevő, ezért a vegyes étrend az ideális.
Tehát nem ezt kell megvédeni, hanem azt, ha valaki vegán szeretne lenni.

Vegetáriánus vagyok.
A vegán étrend drága lenne az én pénztárcámnak, és túl körülményes lenne a főzőcskézés. Vegán sminkek stb termékek beszerzése szintén drágább, nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!