Miért nem vagy vegán?

40:
▪︎Ha egész életemben vagy terhesnek kéne lennem, vagy éppen gyereket szülnöm, hogy tejeljek rendesen, aztán megnéznem, ahogy a gyereket megint elviszik (már lassan hozzászokom...)
▪︎Ha nem tudnám, hogy ebből a gyerekből olyan tejelő rabszolga lesz-e, mint én, mert vagy "borjú bécsi" (mert fiú lett..)
->akkor lehet, hogy azt kívánnám, bárcsak meg sem születtem volna.
És ez csak a tejipar.

Ertem.
Ha a magasabb eroszint teszi elfogadhatoval erkolcsileg, akkor egy eroemelo elfogyaszthat teged?
Ha a valasz nem, akmor az ervelesed helytelen a sajat erkolcsinrendszered szerint.
Ha pedig mad tulajdonsagot (pl. mas faj) kezdesz elohozni, akkor szinten teveden jelolted meg az erot.

Értem, de most a törvényekre hivatkozol, míg az elöző kommentben az erőre hivatkoztál. Tehát modosítod a tulajdonságot, ami etikailag elfogagdhatóvá teszi az állatok megyilkoását és elfogyasztását.
Volt olyan történelmi időszak amikor legális volt rabszolgákat tartani / adott népcsoportokat kiírtani. Az érvelésed alapján mivel ez a kor törvényeinek megfelelt, így az adott időszakban morálisan elfogadható volt.
Ha ezt elfogadod, akkor konzisztens az érvelésed, de cserében a genocídium és a rabszolgatartás etikai megitélését egy társadalmi megegyezéstől teszed függővé. Ha elutasítod akkor pedig inkozisztens az érvelésed

Egy ellenérve sem reagáltál érdemben.
Először megnevezted az erőt mint az etikailag releváns tulajdonság ami elfogadhatóvá teszi az állatok elfogyasztását.
Majd modósítottad és a törvényekről kezdtél beszélni.
Mindkét esetben rámutattam arra, hogy nem következtes az érvelésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!