Miért nem vagy vegán?

#29: Minek? Hitkérdésekben teljesen felesleges egymásnak érvelgetni, mert minden fél mintha falnak beszélne. Ha kellően sokat neteztél már, rá fogsz jönni hogy az egész egy vég nélküli kommentfolyam lesz amíg az egyik fél inkább ráhagyja a másikra a hülyeségét, de eredménye nem lesz. Szintén ha kellően rutinos vagy, tudod, hogy az ilyenre rá kell hagyni és nem etetni a trollt.
A kérdező szektás módban van - és olyan önelégült hogy a saját fingját is gyorsan beszívja az orrán, nehogy a bolygót etikailag pusztítsa -, úgyhogy leszarja az érveket és csak azért olvassa őket hogy bele tudjon kötni és provokálni. Ezzel rávesz arra, hogy reagálj, hogy újra provokálhasson, amire újra reagálsz, és így tovább. Nehogy már te pocsékold arra az idődet és energiádat hogy forrásokat, bizonyítékokat, tanulmányokat kutatsz és megpróbálsz objektív érveket felhozni egy szubjektív "mert én azt hiszem és ezért nekem van igazam" állásponttal. Istenhívőkkel, vegánokkal, laposföld-hívőkkel, vírustagadókkal és egyéb konteósokkal vitatkozni teljesen értelmetlen.
31.
A veganizmus etikai nézet, nem hitrendszer vagy konteó.
Gyere le az intellektuális piedesztálról és próbálj meg az elhangzottakra reagálni. Elhiszem, hogy kényelmes diszkreditálni ezzel a fedezet nélküli fennhéjázással, de az érvek egyikre sem sikerölt még reagálni.
Egy növényi étrend előnye a kevert étrenddel szemben:
- kevesebb természeti erőforrást használ fel
- kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátással jár
- csökkenti a kockázatát több krónikus betegségnek (közöttük az iszkémiás szívbetegség, stroke, elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség)
- hatékonyabb agrár erőforrás allokációt tesz lehetővé
- csökkenti az antibiotikum rezisztens baktériumoktörzsek kialakulásának kockázatát
- az UN szerint a globális élelmiszerválság elkerülését támogatja
- jelentősen kevesebb szenvedést okoz érzőképes lényeknek

"- csökkenti az antibiotikum rezisztens baktériumoktörzsek kialakulásának kockázatát"
Ezt egy kicsit részletesebben?
Amúgy ezek igazak.
Meg az is igaz, hogy az ember mindenevő, ezért nem tudja hosszabb távon nélkülözni az állati eredetű ételeket.
Tehát akkor az összes fenti szempont másodrendű, mivel ezek mind célszerűségi szempontok, míg van ellenük egy létszükséglet.
Ilyen alapon oxigént se fogyassz, hiszen az egy tűz-és robbanásveszélyes, durva oxidálószer, sokkal egyszerűbb és olcsóbb lenne nélküle élni, és lám a növényeknek is milyen jól megy!
Tessék: [link]
Mit értesz a "létszükséglet" alatt?
Ha arra gondolsz, hogy valamilyen tápanyagot kizárólag állati eredetű forrásból tudunk bevinni, akkor kérlek nevezd meg a mikro- vagy makronutrienst!

Sziasztok, beállnék a vegán sorba:)
Pontosabban "gyakorló vegán".
Miért? ->
Anorexiából gyógyulok és most nagy az étvágyam és sokat eszem. Azt viszont nem szeretném, hogy valaminek meg kelljen halnia, azért, hogy én jól lakhassak.
Sajnos nem gyógyultam meg teljesen szellemileg, mert még mindig van nálam kényszer az evésben- ez pedig a növényi étrend. Eszem én pizzát, csipszet, hamburgert, bármit, de az vegán legyen...
Nekem sajnos szükségem van valami kajabolondériára, mert ez ad biztonságot, és így legalább egy hasznos kajahóbortom van.
Azóta nem csak a ételekre, hanem az élet egyéb területeire is kiterjesztettem pl öltözködés, takarítás, kozmetikumok

37 a veganizmus, mint olyan, nem elmebetegség, hanem állatfelszabadítási mozgalom, amely életmóddá nőtte ki magát. Aki részt vesz benne, új szokásokat alakít ki. Szerintem ezzel nincs is probléma, mert dicsérendő, ha valaki a "nem ártás" szelleme (ahimsa- krisna tudatúak egyik szabálya, meg azoké is, akik tojnak rá, hogy vallásosak-e, csak nem akarják pusztítani a környezetüket) szerint él valamilyen formában.
"Kisebb-nagyobb mértékben pusztítja az agyat/testet"
Szerintem az, ha valaki szereti az állatokat, és nem akar ártani nekik, az nem agypusztítás. Nagyon sok új ismeretet szerez az ember, amíg ezt az életmódot magáévá teszi.
A testet szerintem nem pusztítja, ha változatosan étkezik és nem él aszkéta módon. Vegánnak tartom magam, de ha beteg vagyok(kb évente 1×...), igényelek gyógyszert, oltást, kezelést stb iszom, eszem eleget és mozgok is.
Vegánként amúgy csomó olyan zöldséget eszem meg, amit anno a felnőttek nem tudták belém tukmálni. -több vitamin, rost, antioxidáns stb
Étrendkiegészítőket szoktam szedni, de azt érdemes a mindenevőknek is

https://www.youtube.com/watch?v=Mr6vIISbnRg
Akad olyan dolog teméredek
Amit egyáltalán nem értek
Ilyen a vegás életforma
A táplálkozás szégyenfoltja
Vegás az egyik cimborám is
Lefogadom, hogy nem normális
Izomzata rendkívül ritka
Az izgató testnek egy a titka
Ami nem más, mint a húsevés
Mert amit ő kajál, túl kevés
Köret megy nála nem ám sonka
Ezért gagyi a vegás konyha
És lehet, hogy most borzasztóan anyáztok
De szerintem a vegások gyagyások

"állatfelszabadítási mozgalom"
Csak ez egy hatalmas butaság.
A háziállatok azért léteznek, mert megesszük őket. Ha nem ennénk meg, akkor meg se születnének!
Az jobb lenne nekik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!