Hogyan van az, hogy az alacsony presztizsű munkát végzők élnek a legjobban?
Unokatesóm egy sormunkás. Párja ugyanabban a gyárban, raktári targoncás. Tavaly 50 milliós lakást vettek, jó hát 3 gyereket bevállalva CSOK-ra, de akkor is. Ismerve őket, soha nem rakták volna össze még egy egyszerű panelnak, még a beugróját sem. 2 autó, abból az egyik új. Mi a fenéből tudnak gyári melósok, Dubaiban, Thaiföldön üdülni? 3 éve ott voltak. De minden évben többször nyaralnak külföldön. Rendszeresen étterembe zabálnak stb.
Nem leszólni akarom őket, de ismerve unokatesóm, elég primitív csaj, de a párja se egy IQ bajnok. Nagyon soknak képzelik magukat, de elég aluliskolázottak. Játszák a ki, ha ő nem.
S igen, kicsit irigy vagyok, mert mi én és a párom is elég sokat dolgozunk és jóval magasabb iskolai végzettséggel, sokkal hasznosabb és fontosabb munkánk van (én bv. intézetben nevelőtiszt vagyok, főiskolai végzettséggel. A párom belföldes kamionsofőr) S akkor azt látom, hogy mi nem jutunk egyről a kettőre, aki meg fele annyit nem tanult, s egy nagyon egyszerű betanított munkát végez, amit egy gép is meg tudna oldani, azok meg tök jól élnek. De még a szomszédban egyedül élő pénztáros csaj is jobban él mint mi. Hogyan van az, hogy az alacsony társadalmi presztizsű emberek vannak nyomva a legjobban? Aki meg tanult és keményen dolgozik, az meg a létezés peremén egyensúlyozik. S igen idegesítő, hogy aki elvan a 8 órás anyagmozgató-betanított munkasként 8 általánossal, azok meg hihetetlen módon gyarapodnak.
Igazából semmi nem tuti befutó senkinek.
Nekem is van két olyan szakmáról papír a szekrénybe, amiről azt mondják hogy na azokkal faszán lehet keresni. Aztán egyikben se dolgoztam szinte egy percet se, és közelükbe nem mennék, mert semmi affinitásom hozzá.
“én bv. intézetben nevelőtiszt vagyok, főiskolai végzettséggel. A párom belföldes kamionsofőr”
Mert ezek aztán qrva nagy presztízsű munkák 😂😂
Ha már másokat leugatni azt tudsz, verve magad a vélhetően büfészakos diplomádra meg a börtönőr állásodra. A belföldes sofőrök jó része meg a legbunkóbbak közé tartozik, még angolul sem tudnak annyit, hogy külhonban elbodoguljanak. Nem mellesleg pl azt szállítgatják, amit az általad leokádott rokonok termelnek a gyárban.
Ennyi.
Lehet így beszélni ám rólatok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!