Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan van az, hogy az alacson...

Hogyan van az, hogy az alacsony presztizsű munkát végzők élnek a legjobban?

Figyelt kérdés

Unokatesóm egy sormunkás. Párja ugyanabban a gyárban, raktári targoncás. Tavaly 50 milliós lakást vettek, jó hát 3 gyereket bevállalva CSOK-ra, de akkor is. Ismerve őket, soha nem rakták volna össze még egy egyszerű panelnak, még a beugróját sem. 2 autó, abból az egyik új. Mi a fenéből tudnak gyári melósok, Dubaiban, Thaiföldön üdülni? 3 éve ott voltak. De minden évben többször nyaralnak külföldön. Rendszeresen étterembe zabálnak stb.

Nem leszólni akarom őket, de ismerve unokatesóm, elég primitív csaj, de a párja se egy IQ bajnok. Nagyon soknak képzelik magukat, de elég aluliskolázottak. Játszák a ki, ha ő nem.

S igen, kicsit irigy vagyok, mert mi én és a párom is elég sokat dolgozunk és jóval magasabb iskolai végzettséggel, sokkal hasznosabb és fontosabb munkánk van (én bv. intézetben nevelőtiszt vagyok, főiskolai végzettséggel. A párom belföldes kamionsofőr) S akkor azt látom, hogy mi nem jutunk egyről a kettőre, aki meg fele annyit nem tanult, s egy nagyon egyszerű betanított munkát végez, amit egy gép is meg tudna oldani, azok meg tök jól élnek. De még a szomszédban egyedül élő pénztáros csaj is jobban él mint mi. Hogyan van az, hogy az alacsony társadalmi presztizsű emberek vannak nyomva a legjobban? Aki meg tanult és keményen dolgozik, az meg a létezés peremén egyensúlyozik. S igen idegesítő, hogy aki elvan a 8 órás anyagmozgató-betanított munkasként 8 általánossal, azok meg hihetetlen módon gyarapodnak.

2022. márc. 2. 13:53
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:
60: nem mondtad, de úgy adtad elő, mintha ez bárkinek tuti befutó lehetőség lenne, mint vállalkozás.
2022. márc. 2. 19:09
 62/64 anonim ***** válasza:

Igazából semmi nem tuti befutó senkinek.

Nekem is van két olyan szakmáról papír a szekrénybe, amiről azt mondják hogy na azokkal faszán lehet keresni. Aztán egyikben se dolgoztam szinte egy percet se, és közelükbe nem mennék, mert semmi affinitásom hozzá.

2022. márc. 2. 19:23
 63/64 anonim ***** válasza:
79%
Hát azért egy átlagos mérnöki v. közgazdászi végzettséggel sokkal tutibb befutó lehetsz, mint egy halljakend influenszerkedéssel...
2022. márc. 2. 19:25
 64/64 anonim ***** válasza:

“én bv. intézetben nevelőtiszt vagyok, főiskolai végzettséggel. A párom belföldes kamionsofőr”

Mert ezek aztán qrva nagy presztízsű munkák 😂😂

Ha már másokat leugatni azt tudsz, verve magad a vélhetően büfészakos diplomádra meg a börtönőr állásodra. A belföldes sofőrök jó része meg a legbunkóbbak közé tartozik, még angolul sem tudnak annyit, hogy külhonban elbodoguljanak. Nem mellesleg pl azt szállítgatják, amit az általad leokádott rokonok termelnek a gyárban.

Ennyi.

Lehet így beszélni ám rólatok is.

2022. márc. 9. 10:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!