Hogyan van az, hogy az alacsony presztizsű munkát végzők élnek a legjobban?
Unokatesóm egy sormunkás. Párja ugyanabban a gyárban, raktári targoncás. Tavaly 50 milliós lakást vettek, jó hát 3 gyereket bevállalva CSOK-ra, de akkor is. Ismerve őket, soha nem rakták volna össze még egy egyszerű panelnak, még a beugróját sem. 2 autó, abból az egyik új. Mi a fenéből tudnak gyári melósok, Dubaiban, Thaiföldön üdülni? 3 éve ott voltak. De minden évben többször nyaralnak külföldön. Rendszeresen étterembe zabálnak stb.
Nem leszólni akarom őket, de ismerve unokatesóm, elég primitív csaj, de a párja se egy IQ bajnok. Nagyon soknak képzelik magukat, de elég aluliskolázottak. Játszák a ki, ha ő nem.
S igen, kicsit irigy vagyok, mert mi én és a párom is elég sokat dolgozunk és jóval magasabb iskolai végzettséggel, sokkal hasznosabb és fontosabb munkánk van (én bv. intézetben nevelőtiszt vagyok, főiskolai végzettséggel. A párom belföldes kamionsofőr) S akkor azt látom, hogy mi nem jutunk egyről a kettőre, aki meg fele annyit nem tanult, s egy nagyon egyszerű betanított munkát végez, amit egy gép is meg tudna oldani, azok meg tök jól élnek. De még a szomszédban egyedül élő pénztáros csaj is jobban él mint mi. Hogyan van az, hogy az alacsony társadalmi presztizsű emberek vannak nyomva a legjobban? Aki meg tanult és keményen dolgozik, az meg a létezés peremén egyensúlyozik. S igen idegesítő, hogy aki elvan a 8 órás anyagmozgató-betanított munkasként 8 általánossal, azok meg hihetetlen módon gyarapodnak.
Ez nem hisztike, csak érdekel, hogy nekem akinek főiskolai végzettsége van és a párom is elég sokat és keményen dolgozik, mi nem jutunk semmire, akik meg csak max betanított munkások azokat meg nyomják jó fizetéssel és mindenféle támogatással. Miért fontosabb a kormánynak az ő munkájuk és azok az aluliskolázott emberek?
Nem pattantam oda dolgozni sormunkásnak, mert nem azért tanultam, hogy ilyen munkát végezzek.
A kérdező válaszolgat, de kínosan ügyel rá, hogy ne reagáljon egy válaszra se, ami a hitelt említi. :D
Miért ignorálod ennyire a dolgot, kérdező?
Mire nem reagáltam? Nekünk nincs hitelünk, igaz nem is élünk magas színvonalon.
"én bv. intézetben nevelőtiszt vagyok"
Tegyük hozzá, hogy ehhez elegendő bármelyik büfészakos egyszerű diploma.
Ismerek pár olyat aki 20 éve azért rakott valami gagyi levelező diplomát le, hogy magasabb rendfokozatban lehessen.
4 éve 250 volt a nevelők nettója, 9 től 5 ig fixen 1 műszakba. Nem tudom azóta mennyit nőhetett, de na.
Nagyon vered itt az iskola meg alluliskolázottságra, gondolom úgy se tudják alapon, de már leírtam, hogy nem kell ide semmi komoly iskola, csak BÁRMILYEN felsőfokú végzettség.
Targoncásként többet lehet keresni, mint nevelőként. Én a helyedben nem csodálkoznék ezen.
Körleten, szakaszban éjszakával meg túlórával többet lehet keresni, mint nevelőként. De gondolom ezt te is tudod. Feleslegesen pattogsz ezen az iskola témán.
"akik meg csak max betanított munkások azokat meg nyomják jó fizetéssel és mindenféle támogatással."
Milyen támogatással nyomják őket?
Jelenleg a családtámogatás meg a 25 év alattiak SZJA kedvezménye pörög ezerrel. EGYIKNEK SINCS SEMMI KÖZE ahhoz hogy milyen társadalmi presztizű munkát végzel.
Szóval már megint csak a saját agyszüleményeiddel akarod alátámasztani a saját hisztikédet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!