Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan van az, hogy az alacson...

Hogyan van az, hogy az alacsony presztizsű munkát végzők élnek a legjobban?

Figyelt kérdés

Unokatesóm egy sormunkás. Párja ugyanabban a gyárban, raktári targoncás. Tavaly 50 milliós lakást vettek, jó hát 3 gyereket bevállalva CSOK-ra, de akkor is. Ismerve őket, soha nem rakták volna össze még egy egyszerű panelnak, még a beugróját sem. 2 autó, abból az egyik új. Mi a fenéből tudnak gyári melósok, Dubaiban, Thaiföldön üdülni? 3 éve ott voltak. De minden évben többször nyaralnak külföldön. Rendszeresen étterembe zabálnak stb.

Nem leszólni akarom őket, de ismerve unokatesóm, elég primitív csaj, de a párja se egy IQ bajnok. Nagyon soknak képzelik magukat, de elég aluliskolázottak. Játszák a ki, ha ő nem.

S igen, kicsit irigy vagyok, mert mi én és a párom is elég sokat dolgozunk és jóval magasabb iskolai végzettséggel, sokkal hasznosabb és fontosabb munkánk van (én bv. intézetben nevelőtiszt vagyok, főiskolai végzettséggel. A párom belföldes kamionsofőr) S akkor azt látom, hogy mi nem jutunk egyről a kettőre, aki meg fele annyit nem tanult, s egy nagyon egyszerű betanított munkát végez, amit egy gép is meg tudna oldani, azok meg tök jól élnek. De még a szomszédban egyedül élő pénztáros csaj is jobban él mint mi. Hogyan van az, hogy az alacsony társadalmi presztizsű emberek vannak nyomva a legjobban? Aki meg tanult és keményen dolgozik, az meg a létezés peremén egyensúlyozik. S igen idegesítő, hogy aki elvan a 8 órás anyagmozgató-betanított munkasként 8 általánossal, azok meg hihetetlen módon gyarapodnak.

2022. márc. 2. 13:53
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
63%

Ezért ne igyon senki mikor gyógyszert is szed be.

Mert ilyen tévképzetek lesznek belőle.

2022. márc. 2. 13:56
 2/64 anonim ***** válasza:
84%

Erre a kérdésre nem lehet érdemben válaszolni, mert amit leírtál annak nem sok köze van a valósághoz.

Egyszerű munkásként, ha csak nem örököltek vagy nyertek hatalmas vagyont, akkor nem lehet megengedni azt a színvonalat amit te állítasz.

2022. márc. 2. 13:59
 3/64 anonim ***** válasza:
71%
Hát,ne haragudj, de nem dolgozhatsz valami sokat egy nap,se a párod ha egy gyári munkás/anyagmozgató többet keres nálatok. Év vicce ez😂
2022. márc. 2. 13:59
 4/64 anonim ***** válasza:
95%

"jó hát 3 gyereket bevállalva CSOK-ra"

Meg is válaszoltad a kérdést.

Mennyi hitelük van nekik, és mennyi nektek? Csak mert nekem is volt ismerősöm aki sz@r fizuból járt étterembe meg trópusi nyaralásra, egész addig amíg el nem vitte kb. mindenét a bank, mert mindent hitelből finanszírozott.

Én ezt azért nem irigyelném.

2022. márc. 2. 14:00
 5/64 anonim ***** válasza:
65%
Trolloló!
2022. márc. 2. 14:00
 6/64 anonim ***** válasza:
72%
Ja amúgy elég sanszos hogy troll a kérdező.
2022. márc. 2. 14:01
 7/64 anonim ***** válasza:
83%

Nem egészen értem a válaszokat, miért lenne troll vagy kamu?

Lehet hogy örököltek, lehet hogy hitel, stb. Szerintem nem olyan hihetetlen.

2022. márc. 2. 14:03
 8/64 anonim ***** válasza:
38%
CSOK, és/vagy lopnak, zsarolás, korrupció.
2022. márc. 2. 14:04
 9/64 A kérdező kommentje:

Állításuk szerint, 300-at megkeresi unokatesóm, a párja mint targoncás a 350-et. Ezt ők állították, nem tudom igaz lehet-e.

Az életszínvonal, valós. Láttam milyen lakást vettek, voltunk náluk. Új építésű és nem is kicsi. Thaiföldi, dubai-i képeket, láttam. Az új autó meg egy Vitara.

2022. márc. 2. 14:05
 10/64 anonim ***** válasza:
75%
Azért a targoncások nem keresnek annyira szarul...
2022. márc. 2. 14:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!