Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan van az, hogy az alacson...

Hogyan van az, hogy az alacsony presztizsű munkát végzők élnek a legjobban?

Figyelt kérdés

Unokatesóm egy sormunkás. Párja ugyanabban a gyárban, raktári targoncás. Tavaly 50 milliós lakást vettek, jó hát 3 gyereket bevállalva CSOK-ra, de akkor is. Ismerve őket, soha nem rakták volna össze még egy egyszerű panelnak, még a beugróját sem. 2 autó, abból az egyik új. Mi a fenéből tudnak gyári melósok, Dubaiban, Thaiföldön üdülni? 3 éve ott voltak. De minden évben többször nyaralnak külföldön. Rendszeresen étterembe zabálnak stb.

Nem leszólni akarom őket, de ismerve unokatesóm, elég primitív csaj, de a párja se egy IQ bajnok. Nagyon soknak képzelik magukat, de elég aluliskolázottak. Játszák a ki, ha ő nem.

S igen, kicsit irigy vagyok, mert mi én és a párom is elég sokat dolgozunk és jóval magasabb iskolai végzettséggel, sokkal hasznosabb és fontosabb munkánk van (én bv. intézetben nevelőtiszt vagyok, főiskolai végzettséggel. A párom belföldes kamionsofőr) S akkor azt látom, hogy mi nem jutunk egyről a kettőre, aki meg fele annyit nem tanult, s egy nagyon egyszerű betanított munkát végez, amit egy gép is meg tudna oldani, azok meg tök jól élnek. De még a szomszédban egyedül élő pénztáros csaj is jobban él mint mi. Hogyan van az, hogy az alacsony társadalmi presztizsű emberek vannak nyomva a legjobban? Aki meg tanult és keményen dolgozik, az meg a létezés peremén egyensúlyozik. S igen idegesítő, hogy aki elvan a 8 órás anyagmozgató-betanított munkasként 8 általánossal, azok meg hihetetlen módon gyarapodnak.

2022. márc. 2. 13:53
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:

39: te minden hoaxot elhiszel...???

Etetnek téged, hülyének néznek a rokonaid! :-DDD

2022. márc. 2. 15:08
 42/64 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, te miért nem vállalsz be 3 gyereket a CSOKért????

Hiába nem reagálsz rá, szemenszedett HAZUGSÁG, amit írsz, hogy csak alulképzetteknek jár egy csomó támogatás!!!

2022. márc. 2. 15:09
 43/64 anonim ***** válasza:
84%
Huhh, én vagyok aki eleinte próbáltam védeni a kérdezőt, hogy nem trollkodás vagy kamu a kérdés... Az azóta írt válaszai alapján belátom hogy igazatok volt. :D
2022. márc. 2. 15:10
 44/64 anonim ***** válasza:
85%
Láttam már sajnos sok ilyen beteg lelkű debilt az oldalon, akik mindenféle valótlan hülyeséget kitalált, csak hogy a saját téves prekoncepcióját bizonygassa hogy azon hőböröghessen. Na a kérdezőn ugyan ez a kórkép. Nem volt nehéz kiszúrni, már az elejétől.
2022. márc. 2. 15:11
 45/64 anonim ***** válasza:
42: Nem csak az alulképzetteknek jár, de ha készülne egy kimutatás a CSOK-ot igénybevevők legmagasabb iskolai végzettségéről, szerintem meglepődnél. Sajnos nekem is van egy olyan prekoncepcióm, hogy ezt azok a vidéki emberek veszik fel, akik kb előtte 2 hetente váltogatták a partnereiket, becsusszant a baba és a "majd lesz valahogy"-ból szándékoznak eltartani. Fél éves, egy éves párkapcsolatokba születnek majd gyerekek.
2022. márc. 2. 15:12
 46/64 anonim ***** válasza:
0%
😀😀😀😀
2022. márc. 2. 15:12
 47/64 anonim ***** válasza:
0%

45: nagyon érdekes....

A nagy ellenzéki dumások folyton azt papolják, hogy a gazdag felső százezernek szólnak ezek a támogatások...

Döntsétek már el, hogy mi van! :-DDDDD

2022. márc. 2. 15:13
 48/64 anonim ***** válasza:

@15:12

De gondolhatod hogy azok nem is élnek olyan minőségű életet még a családtámogatási pénzekkel sem, amit itt a kérdező összehord.

2022. márc. 2. 15:14
 49/64 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól tudom, a CSOK-hoz is hitelképesnek kell lenni. Szóval a mélyszegényeknek nem jár. Ettől még felvehetik olyanok, akik nem belpesti milliomosok. Nincs itt semmi ellentmondás.

2022. márc. 2. 15:15
 50/64 anonim ***** válasza:
82%

Az alap állítás hülyeség. Csak az emberek szenzációhajhászok és ez az oka annak, hogy ha egy jöttment senki gazdagodik meg vagy él jól, akkor azt világgá kürtölik és felkapják. Ha egy fos okjs képzést elvégző ócska tirpák keres 800 ezret, akkor mindenki veri a nyálát és adja tovább a többi lusta szarnak, hogy a semmittevés, amit csinálnak, mégis kifizetődő és mégis beköszönt az aranykor.

Félre ne értsen senki, nem nézem le azt, aki nem képzi magát éveken keresztül. De vajon miért iskolából kibukott, majd apuci segítségével jól helyezkedő milliomosokkal példáloznak emberek? Mert szeretnének egy fazságban hinni, ami majd megmenti őket a saját hitvány munkamoráljukból adódó sorsuktól... De nem fogja.

Ezek a sztorik csak torzítást okoznak az információáramlásban. Ennek a szenzációhajhászatnak lesz az az eredménye, hogy az ilyen sztorik mindenkihez eljutnak és mindenki szentül hiszi, hogy nincs értelme ügyesnek és okosnak lenni.

Arról, hogy egy plasztikai sebész havi 6 misit keres, senki sem beszél. Arról sem, hogy egy matematikushoz 3 millió forintot vágnak hozzá havonta. Arról sem beszél senki, hogy ha van egy kis eszed és gazdasági szakemberként követed a piac igényeit, egy gagyi startuppal 3 év alatt 130 millió forintot kaszálhatsz. Pedig vannak ilyen hírek is és ilyen emberek is (személyesen ismerem őket). És a többség, aki vitte valamire, bizony beletette az erőforrásait rendesen a sikerébe. A tudást, a munkát, a pénzt. Ott volt fejben, ahol kellett lennie és nem a megúszáson meg a hülyeségen járt az esze.

2022. márc. 2. 15:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!