Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan van az, hogy az alacson...

Hogyan van az, hogy az alacsony presztizsű munkát végzők élnek a legjobban?

Figyelt kérdés

Unokatesóm egy sormunkás. Párja ugyanabban a gyárban, raktári targoncás. Tavaly 50 milliós lakást vettek, jó hát 3 gyereket bevállalva CSOK-ra, de akkor is. Ismerve őket, soha nem rakták volna össze még egy egyszerű panelnak, még a beugróját sem. 2 autó, abból az egyik új. Mi a fenéből tudnak gyári melósok, Dubaiban, Thaiföldön üdülni? 3 éve ott voltak. De minden évben többször nyaralnak külföldön. Rendszeresen étterembe zabálnak stb.

Nem leszólni akarom őket, de ismerve unokatesóm, elég primitív csaj, de a párja se egy IQ bajnok. Nagyon soknak képzelik magukat, de elég aluliskolázottak. Játszák a ki, ha ő nem.

S igen, kicsit irigy vagyok, mert mi én és a párom is elég sokat dolgozunk és jóval magasabb iskolai végzettséggel, sokkal hasznosabb és fontosabb munkánk van (én bv. intézetben nevelőtiszt vagyok, főiskolai végzettséggel. A párom belföldes kamionsofőr) S akkor azt látom, hogy mi nem jutunk egyről a kettőre, aki meg fele annyit nem tanult, s egy nagyon egyszerű betanított munkát végez, amit egy gép is meg tudna oldani, azok meg tök jól élnek. De még a szomszédban egyedül élő pénztáros csaj is jobban él mint mi. Hogyan van az, hogy az alacsony társadalmi presztizsű emberek vannak nyomva a legjobban? Aki meg tanult és keményen dolgozik, az meg a létezés peremén egyensúlyozik. S igen idegesítő, hogy aki elvan a 8 órás anyagmozgató-betanított munkasként 8 általánossal, azok meg hihetetlen módon gyarapodnak.

2022. márc. 2. 13:53
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:

A betanított munkások 80%-a szarul keres. Esetleg nyugati régióba meg az osztrák határ közelében vannak helyek amik kicsit jobban fizetnek.

Megint csak a saját szerencsétlenségedet próbálod önigazolni teljesen valótlan állításokkal.

2022. márc. 2. 14:51
 32/64 anonim ***** válasza:

És igen! Most akartam leírni, amit a 29-es ír!

Semmiféle támogatás nem kötött iskolai végzettséghez, vagy társadalmi presztízshez.

Valami nagyon nincs rendben a toronyban a kérdezőnél....

Houston-Houston, we have a problem. :-DDD

2022. márc. 2. 14:52
 33/64 anonim ***** válasza:
100%

Testvérem targoncás, 420ezres fizetése van. Unokatestvérem gumigyárban dolgozik, 320ezret kap.

Ha magasabb iskolai végzettséged van és nevelőtisztként dolgozol, akkor valami szociális munkás szakot végeztél ugye? Azt előre nem láttad, hogy ilyen végzettséggel nem leszel milliomos?

34/64 anonim ***** válasza:
#31: ráadásul totál fogalmatlan a kérdező....
 35/64 anonim ***** válasza:

Na hát akkor nem csak én látom hogy a kérdezőnél valami nagy zizi van a fejben.

Konkrétan valótlan hülyeségeket kitalált és azon vergődik, csak hogy a saját tévképzeteit igazolja azzal.

2022. márc. 2. 14:53
 36/64 anonim ***** válasza:
100%

"Konkrétan valótlan hülyeségeket kitalált és azon vergődik, csak hogy a saját tévképzeteit igazolja azzal."

10pontos ténymegállapítás! :-)

2022. márc. 2. 14:54
 37/64 anonim ***** válasza:
100%

28 as vagyok

Tegyük még hozzá, hogy aki követi pl. st22lacikát meg az ott lévő hozzászólásokat, onnét tudjuk pontosan, hogy a belföldes kamionosok mennyire szarul keresnek pláne ahhoz képest amit csinálnak.

Szóval itt van 2 már bocs, de szar munka, nem túl erős fizetésért belföldi kamionos + bv nevelő (ami már nem nevelő ugye hanem reintegrációs tiszt jó sok éve...) és csodálkozol, hogy nem diplomások jobban tudnak élni?

Ezért is jöttem el annó a bv től, mert a fizu is szar, és tele van olyan emberekkel akik iszonyat okosok, csak egyik megnyilvánulásukból sem érződik, sőt inkább az ellenkezője, a lenézés meg aztán óriási, de mire? Szoc ped diplomára?

Ugyanis a bv s diplomások 95+% -a szocpedes... Ne vicceljünk már.

2022. márc. 2. 14:57
 38/64 anonim ***** válasza:
69%

De ezt mondjuk alapból tudhatta a kérdező, hogy szocped diplomával nem IT-felsővezetői bért fog keresni....

CSak azt nem értem, miért kell ehhez nyilvánosan panaszkodni,????

Saját döntése volt, csak saját magának róhatja fel.

2022. márc. 2. 15:02
 39/64 A kérdező kommentje:

Jaj kár volt feltennem kérdést. Az olyanok írják, hogy kitaláció, akiknek fogalmuk sincsen semmiről.

Amúgy meg a gyárban csak azért jutalmat kapnak, mert pontosan beér dolgozni és nem késik. Hát ezen konkrétan leesett az állam. Meg béren felül mindenféle juttatás, kedvezmény, szép kártya stb.

Azért nem akarnak jutalmat adni nekik, mert elvégzi a munkáját és nem csak bemegy, hogy ne legyen otthon?

2022. márc. 2. 15:02
 40/64 anonim ***** válasza:
100%

"Jaj kár volt feltennem kérdést. Az olyanok írják, hogy kitaláció, akiknek fogalmuk sincsen semmiről."

Jaja tök nyilván. Nem te vagy az aki ilyen tizedkézből összehallott információkból kitalált bullshitek miatt hőbörögsz...

2022. márc. 2. 15:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!