Hogyan van az, hogy az alacsony presztizsű munkát végzők élnek a legjobban?
Unokatesóm egy sormunkás. Párja ugyanabban a gyárban, raktári targoncás. Tavaly 50 milliós lakást vettek, jó hát 3 gyereket bevállalva CSOK-ra, de akkor is. Ismerve őket, soha nem rakták volna össze még egy egyszerű panelnak, még a beugróját sem. 2 autó, abból az egyik új. Mi a fenéből tudnak gyári melósok, Dubaiban, Thaiföldön üdülni? 3 éve ott voltak. De minden évben többször nyaralnak külföldön. Rendszeresen étterembe zabálnak stb.
Nem leszólni akarom őket, de ismerve unokatesóm, elég primitív csaj, de a párja se egy IQ bajnok. Nagyon soknak képzelik magukat, de elég aluliskolázottak. Játszák a ki, ha ő nem.
S igen, kicsit irigy vagyok, mert mi én és a párom is elég sokat dolgozunk és jóval magasabb iskolai végzettséggel, sokkal hasznosabb és fontosabb munkánk van (én bv. intézetben nevelőtiszt vagyok, főiskolai végzettséggel. A párom belföldes kamionsofőr) S akkor azt látom, hogy mi nem jutunk egyről a kettőre, aki meg fele annyit nem tanult, s egy nagyon egyszerű betanított munkát végez, amit egy gép is meg tudna oldani, azok meg tök jól élnek. De még a szomszédban egyedül élő pénztáros csaj is jobban él mint mi. Hogyan van az, hogy az alacsony társadalmi presztizsű emberek vannak nyomva a legjobban? Aki meg tanult és keményen dolgozik, az meg a létezés peremén egyensúlyozik. S igen idegesítő, hogy aki elvan a 8 órás anyagmozgató-betanított munkasként 8 általánossal, azok meg hihetetlen módon gyarapodnak.
"Lehet hogy örököltek, lehet hogy hitel, stb. Szerintem nem olyan hihetetlen."
Azért mert úgy ír erről, mintha ez általános jelenség lenne, miközben nyilvánvalóan nem az. Csak hőzöngeni akart, mert talált egy két extrém ilyen esetet, és úgy akarja feltüntetni mintha ez lenne az általános, csak hogy a hisztijét igazolja vele.
Én elmondom neked hogy van ez. A proli, az alsó réteg, hatalmas szavazótábor. Hát persze, hogy a kormány nekik akar kedvezni, őket nyomják a legjobban. Ugye a proli nem köteleződött el, egyik ideológia mellett sem, arra szavaz amelyik kormány neki ad.
Pl. nézzük meg a történelem során,az ókori Rómában százezrével nyüzsögtek a fővárosban a prolik, és a mindenkori kormányzat egyik központi feladatának tekintette zabáltatásukat és szórakoztatásukat, gyakran távoli provinciák módszeres kifosztása árán is. Ezt jelentette a "kenyeret és cirkuszjegyet" amely nem azt jelentette, hogy a népnek kell kenyér és cirkusz, hanem hogy a prolinak kell, csak úgy, önnön jogán, mert a proli van. A Római Birodalomban is voltak hasznos tagjai a társadalomnak, hiszen mindig kell valaki, aki a proli fenntartásához szükséges kenyeret és a cirkuszi költségeket kitermeli. Ez a nép, a nemzet, a középosztály, a munkásosztály, az értelmiség, a nemesség, mikor ki. Ez a proli harmadik alapvető jellemvonása: a mindenkori államhatalom politikai okokból a kegyét keresi ennek a rétegnek. Ha a hatalom hagyja, hogy ez a réteg felszaporodjon, akkor – jó markcista kifejezéssel élve – a mennyiség átcsap minőségbe. A proliréteg eléri a kritikus tömeget, ahonnan kezdve muszáj velük számolni, ha akarja a mindenkori politikai hatalom, ha nem, ha demokrácia van, ha nem. S azért ezzel a csokkal elég jól felszaporították a proliréteget. A kormányzás rájött, hogy a cigánysággal együtt, ez a réteg amielyiket megéri szaporítani. Mert buta, birka és félrevezethető. A proli meg gondolkodás nélkül a világra csinál 3 gyereket, ha ezen az áron lakashoz juthat. Fikarcnyit sem érdekli, hogy miből fognak megélni, ki fogja őket eltartani. Ebből látható, mint ahogy írtad is, hogy a csokot elfogadják a lakás beugrójának. Tehát ezzel nem titkolt, hogy a kormány melyik kasztot akarja szaporítani. Nem a jobb módúakat, az értelmiségieket, hanem a primitíveket.
Kérdésedre válaszolva, azért nem juttok semmire, mert ti nektek kell eltartani a primitív kasztot, vagyis a kormány szavazóbázisát. Tanárok, mentősök, bv-sek, kamionsofőrök stb.
Targoncásnak egyáltalán nem sok a 350, sőt, szerintem még több is lehetne.
Azért 650-ből két főre kijön pár dolog az alapszükségleten túl is. Külföldi utazás sem kell, hogy többmillióba kerüljön, ki lehet hozni sokkal olcsóbban is.
Nem biztos hogy általános, de ettől még nem lesz feltétlenül kamu a kérdező sztorija az ismerőseiről.
Na igen. Ebben van igazság.
Na, ebből látszik hogy troll hogy a 13-as agymenés baromságára helyesel.
Csak hamis önigazolást akar gyártani a saját bénaságára.
Jaj tudjuk! Itt a gyakorin, mindenki troll aki feltesz egy kérdést. Legalábbis szerinted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!