Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire van elegetek ebből a...

Mennyire van elegetek ebből a világból? Fiatalok, milyen érzéseitek vannak azzal kapcsolatban, hogy egy ilyen világban kell felnőnötök, élnetek vagy a gyerekeiteknek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy soha nem volt minden tökéletes, nem is lesz, de minden egyes nap hallok valamit vagy történik valami, ami miatt az utolsó emberiségbe, világba vetett hitemet is elvesztem. Borzalmas irányba haladunk, már most elegem van és szerintem ez csak rosszabb lesz. Nagyon tág téma, ezèrt nem is fejteném ki bővebben. Nem minden rossz, de több a negatív dolog, mint a pozitív.

19 éves vagyok, előttem az élet, de azt kívánom, bár meg sem születtem volna vagy születtem volna hamarabb.

2022. febr. 24. 13:00
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:

Csak pár példa: covid hisztéria, környezetszennyezés, globális felmelegedés, túlzott digitalizáció, közösségi média káros hatásai, megnőtt elvárások, túlnépesedés stb.

Jó a fejlődés, de szerintem már nagyon átestünk a ló túloldalára. Ezt abból is le lehet szűrni, mennyivel megnövekedett a mentális betegségek száma. Sajnos én is érintett vagyok ebben, nem egy pszichológus mondta, hogy tele van, nem tud új klienseket fogadni… Az emberek is ahogyan viselkednek, egyre több a kétszínű, hazug, aljas, pénzéhes, másokat kihasználó ember.

2022. febr. 24. 13:04
 2/20 anonim ***** válasza:
87%
Nyakunkon a haboru is, rossz belegond9lni mi johet meg... hasonlooan vagyok vele, mint te. Egyszerubb lett volna meg sem szuletni, de ha mar itt vagyok, probqlom kihasznalni a lehetosegeket.
2022. febr. 24. 13:06
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Nincs viszonyítási alapom a saját bőrömön. Neked sincs. Épp ezért nincs, ami hiányozzon.

Gyereket nem akarok, a többi meg nem az én problémám lesz.

2022. febr. 24. 13:13
 4/20 Metionin ***** válasza:
100%
Én a háborúval vagyok így, nem kifejezetten a mostani dolgok kapcsán, hanem úgy általában, már akkor megfogalmazódott bennem, amikor törit tanultam. Hogy mennyi ember élete megy tönkre más, hatalmi pozícióban lévő emberek döntései miatt. És mindig rohadtul dühített, hogy én csak nyugodtan szeretnék élni, ha már ez az egy életem van, nem kértem hogy szülessek és ha pl. jön egy háború, akkor el van baszva az az egy életem mások baromsága miatt. Lehet kövezni meg önzőzni de amikor ilyen híreket hallok, hogy xy országban háború zajlik, az az első gondolatom, hogy csak hagyjanak ki belőle. Csak addig bírják ki, míg élek, hadd éljem már le a kicseszett életemet nyugodtan. És duplán szerencsésnek érzem magam, mert nincs és nem is lesz gyerekem, akkor nem állhatna meg a gondolatmenet az én halálommal, hanem az utódaimért is aggódni kellene.
2022. febr. 24. 13:16
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Szörnyű az egész, egyetértek. Legalább ezzel az átkozott háborúval várhattak volna, amíg lediplomázok... aztán legalább nyugatra elhúzhatnék, de nem...

Korábban se volt jó, de a covid óta én is gyakran felteszem a kérdést, hogy mi értelme létezni ezen a világon. Most még pláne.

2022. febr. 24. 13:20
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Ja... Volt ez a nyamvadt Covid, most meg az orosz-ukrán háború. Tököm tele van ezzel!!!! Miért kell állandóan kelteni a feszültséget?? Kinek jó ez??

Emberek halnak meg, nő a szenvedés, a nyomor. Pár rohadék pszichopata sötét szobákban titkos tanácskozásokon dönt világjárványokról, háborúkról és 7 milliárd ember szopik miattuk...

2022. febr. 24. 13:25
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is elegem van és nekem van viszonyítási alapom is. 37 éves vagyok. Emlékszem a gyerekkoromra, a 90-es évekre. Se klímaváltozás (legalábbis nem tudtunk róla), se kínai vagy orosz agresszió. Rendszerváltás utáni szabad világot éltük. Internet fasorban se volt vagy nagyon kezdetleges. Gyerekként telefonunk se volt, az utcán játszottunk a többiekkel minden nap. Nem voltak járványok. Annyi vigaszom van a mostani helyzettel, hogy nő vagyok és nem engem hívnak be, ha eszkalálódik a helyzet. És mivel gyerekem sincs könnyen le tudok lépni, ha szükséges.
2022. febr. 24. 13:26
 8/20 A kérdező kommentje:

Igen, most a háborúról jutott eszembe, de ugye már ezen kívül is volt elég probléma. Pont ezért mondom, hogy nem hiszem el, amikor az embernek már mindenből elege van, akkor jön valami más? Egy perc nyugalom nincs?

Nem hiszem el, hogy az emberek nem bírnak békességben, nyugalomban élni egy percig sem, ugyanúgy háborúznak, mint évszázadokkal ezelőtt. Sehova nem fejlődünk ilyen téren.

A 90-es években nem éltem, én 2003 elején születtem, szóval tapasztalatom meg összehasonlítási alapom nincs, de azok alapján, amiket hallottam, mások mondtak, nekem szimpatikusak a 90-es évek, szívesen visszamennék, szívesen éltem volna akkor.

Persze ha mondjuk 30 éves lennék most, akkor is fiatal lennék és sok évtized lenne még előttem (jó esetben), de legalább túl lennék az egyetemen, lenne végzettségem, munkám, valamit tudnék kezdeni magammal. De még csak ősszel kezdem az egyetemet, 5 év, mire a megfelelő diplomám meglesz, aztán akkor is csak kezdő leszek. És pont ezért vagyok dühös, hogy itt vagyok én (meg még sokan mások) ártatlan emberként, fiatal vagyok, előttem az élet, amit a képességeimhez mérten ki kéne és ki is tudnék használni, de mások hibája, mások konfliktusai engem is befolyásolnak. A covid kapcsán is ez jutott eszembe, hogy mennyi ártatlan embernek ment tönkre a vállalkozása, hányan mentek csődbe, kerültek rossz anyagi helyzetbe teljesen önhibájukon kívül? Szerencsére ez minket nem érintett, de annyira sajnálom ezeket az embereket. A lelki oldala meg engem is érintett, nyilván senki nem örült ennek, de pont a tizenévesekre és az egyetemista huszonévesekre volt a legrosszabb hatással, mert ez az a kor, amikor menni kellene, élni kellene, barátokkal lenni, élményeket szerezni stb. Erre bezártak mindent, ne menj sehova, ne találkozz senkivel, meg még ment a riogatás is.

Próbálok pozitív lenni, de nem tudok. Mindig jön valami rossz. Aggódom a jövőm miatt, hogy mit fogok magammal kezdeni, mi lesz velem így ebben a világban. Itt vagyok 19 évesen, aztán nem bírom normálisan, nyugodtan, boldogan élni az életem, tököm kivan már nekem is!

Gyereket én sem akarok, emiatt sem. Lehet, hogy születni fog az elkövetkezendő években egy féltesóm apám oldaláról, de én titokban szurkolok, hogy inkább ne legyen, már előre sajnálnám szegényt, ebben a világban.

2022. febr. 24. 13:47
 9/20 A kérdező kommentje:
Minden egyes nap bennem van az aggodalom, a kilátástalanság, hogy mi lesz így a jövőmmel, hol fogok tartani 5-10-15 év múlva? Vagy hogy milyen B,C,D tervek vannak, amiket vészhelyzet esetén fel tudnék használni? Folyton ezen kattogok. És pont ez az, hogy sehol nem tartok még az életben, az érettségit is csak most fogom megszerezni (ami alapnak számít, de semmire nem jó), nincs se alaptőkém, se munkám, se végzettségem, abszolút semmi. Már sírhatnékom van. És akkor csoda, hogy pszichológushoz járok, szorongok, minden bajom van? Én tényleg nagyon igyekszem jobban meglátni a pozitív dolgokat, változtatni a hozzáállásomon, hálásnak lenni stb., de ilyen körülmények között nehezen megy. Idáig azon idegeskedtem, hogy vajon mikor fognak kitalálni megint valamilyen covid korlátozást és az mennyire fog engem érinteni, most ezt már elengedtem, mert nem igazán látok rá esélyt, most a háború miatt lehet aggódni, szörnyülködni.
2022. febr. 24. 14:31
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Annyi szerencsém van, hogy már 46 éves vagyok, így nekem még volt igazi gyerek- és fiatalkorom. Hála az égnek még nem volt internet, se okostelefonok, így bicajozni, futbalozni, társasjátékozni kellett. Az ismerkedések is igazából történtek, nem a kütyün húzogattuk egymást jobbra-balra. Sajnálom a mai fiatalokat és gyerekeket, ez a világ egy nagy szar. És folyamatosan egyre rosszabb lesz.
2022. febr. 24. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!