Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha találnál egy...

Mit tennél, ha találnál egy pénztárcát teli 100.000 Ft-tal, amiben semmilyen azonosító okirat nem lenne?

Figyelt kérdés

2022. febr. 16. 15:15
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
67%
Nagyon kellene nekem az a pénz, nem adnám le. Szemét vagyok, ez van, családban súlyos betegség, kell a pénz és nem tudok többet sz*rni. Csak sajna túl sok helyen van térfigyelő kamera...
2022. febr. 16. 15:34
 12/42 A kérdező kommentje:
Jó-jó!! És ha csak 100.000 Ft-ot találtok a földön pénztárca NÉLKÜL? Akkor mit tennétek? Úgy lehet jobb lett volna a kérdés feltevése.
2022. febr. 16. 15:34
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Én közepes méretű városban lakom, működik egy olyan közösségi oldal, ahová ilyeneket is felraknak, hogy valaki valamit elvesztett vagy talált. Azt átnézném a köv. napokban, a tárca gazdája talán posztol. Vagy én is posztolnék, csak annyit találtam egy tárcát, aki megmondja, milyen volt és mi volt benne, milyen belülről, az vsz. valóban a tulajdonosa. Sok minden meglett már így.

S igen, ha térfigyelő kamerás környéken találtam, akkor könnyebb a helyzet.

2022. febr. 16. 15:38
 14/42 anonim ***** válasza:
66%
Én a pénztárcát is elvinném.
2022. febr. 16. 15:38
 15/42 anonim ***** válasza:
93%
Valaki akkor is keresi azt a pénzt, nyilván szüksége van rá, nem direkt hagyta el. Nem tudhatod, milyen körülmények közt él az illető. Lehet hogy pont a lakbérre szánt pénzt hagyta el. Gyerekkoromban is azonnal szóltam az előttem sétáló nőnek, hogy kiesett egy 20ezres a zsebéből. Eszembe nem jutott, hogy kussoljak róla és zsebre tegyem, mivel nem az enyém.
2022. febr. 16. 15:42
 16/42 A kérdező kommentje:
15: Elhagyott aprópénzt se szoktál felvenni? És ha az erdő szélén találnád?
2022. febr. 16. 15:43
 17/42 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a válaszokat. Kiegészíteném azzal az opcióval, amit mondtatok, csak nem tudom hogy kell.

És ha valaki csak simán elsétál a pénz és a tárca mellett és nem nyúl hozzá? Az se bűmcselekmény.

2022. febr. 16. 15:46
 18/42 anonim ***** válasza:
53%

A múltkor találtam egy pénztárcát, napokig üldöztem a tulajdonosát mire vissza tudtam neki adni. Benne volt a telefonszáma és a címe is, de minden platformon elérhetetlennek bizonyult. Nekem telt időmbe és pénzembe utána járkálni, de hiánytalanul visszaadtam neki.

Ha nem lenne benne semmi adat a tulajdonosát tekintve, vagy csak a pénzt találnám tárca nélkül, én nem zavartatnám magam. A fele menne menhelynek, a másik fele meg a zsebembe. Persze egy hajléktalan is kaphatna belőle ha pont összefutnék eggyel, de erre kicsi az esély, a mi városunkban ritkán látni.

A rendőrségben sajnos nem tudok bízni. Akkor már inkább a kedvenc menhelyemnél landoljon akiket amúgy is rendszeresen támogatok, na meg nálam, mint valami random rendőr zsebében, aki persze biztosítana hogy felveszi a jegyzőkönyvet, aztán elfelejtődne.

2022. febr. 16. 15:47
 19/42 anonim ***** válasza:
78%
Becsuletes megtalalo leadja, a becstelen megtalalo pedig orul neki mint valami jutalomnak.
2022. febr. 16. 15:47
 20/42 anonim ***** válasza:
52%
Nem leszek álszent. Úgy felkapnám a bukszát, mint karvaly a zsákmányt. A pénzt elraknám magamnak, a bukszát pedig elégetném. Az hogy kinek hiányzik a pénz, magasról leszarom. Majd máskor jobban odafigyel.
2022. febr. 16. 15:48
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!