Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek egy része miért...

Az emberek egy része miért nem fogadja el, hogy 30 évesen már nem fiatal?

Figyelt kérdés

2022. febr. 13. 17:40
 221/239 anonim ***** válasza:
51%

"Egy 30 évesnek a TESTE nem fiatal és sokkal rosszabbul működik, mint 22-24 évesen.

És pl a terhesség se olyan már."

Ez nem igaz, olvasd el az itteni cikkeket : kekma.net

2022. márc. 6. 14:11
 222/239 A kérdező kommentje:

Nekem egy fura oldalon jön be erre egy fura videó.

Egyébként mindenki tapasztalja, hogy 30 évesen már közel se ugyanolyan és sokkal sz.rabbul is néz ki.

Élsportolók is tapasztalják, esetükben az edzők is.

Szoktál néha éjszaka, ha nem is hajnalig, de éjfél-1-2-ig szórakozni?

2022. márc. 6. 14:17
 223/239 anonim ***** válasza:
51%
A kérdezőnek üzenném, hogy a férfiak csontosodási folyamata, csak 26éves korra fejeződik be, sőt olvastam olyat is, hogy a férfiak agya teljes mértékben csak 40éves korra fejlődik ki teljesen, tehát csak addig válnak teljes, felelősségteljes férfivá, hogy ez igaz e,nem tudom se cáfolni, se alátámasztani, mert nem vagyok tudós.A kérdezőnek annyiból igaza van, hogy a nők 6-7évvel korábban érnek, korábban is fejlődnek ki, így az öregedésük is ennyivel korábban kezdődik, sőt 45-55éves korra a menapauza is megjelenik náluk.Tehat egy 29éves nő kb.36éves férfinak felelne meg biológiailag.Egyébként itt megint nagyon nagy a szórás, mert ismertem 29éves nőt, akit magamnál öregebbnek gondoltam(41F) és ismertem 36éves nőt aki lánynak nézett ki.Tehát nem a születési datum számít hanem a genetika és az életvitel.Az lehet, hogy 35után egy nagyon lassú öregedédi folyat indul meg, de ez nem mindenkin latszik meg es nem is mindenki érzi magán.Lekopogom Én 41évesen még nem érzem magamon az öregedést.Nem faj semmim. Minden vér értékem jó, szemem mint a sasé,es bármikor letekerek több 10km-ert, csak úgy edzésből.
2022. márc. 6. 14:19
 224/239 A kérdező kommentje:
Akkor jó a férfiaknak, ha ők csak 35 felett öregednek, bár nem így látom rajtuk, életmódtól FÜGGETLENÜL.
2022. márc. 6. 14:22
 225/239 A kérdező kommentje:
Bár akkor nem értem, hogy miért mondják edzők, hogy 24 éves korában lesz a csúcson pl egy úszó, utána neki lefelé lesz.
2022. márc. 6. 14:22
 226/239 anonim ***** válasza:
51%
Mondom, jó genetika is kell hozza, engem se hisznek 30nál többnek, biztos azért mert sok 30as is mar le van gatyásodva.Amúgy születésünktől kezdve, folyamatosan öregszünk, csak mi emberek kategóriàkra osztottuk az születéstől halálig tartó élet szskaszokat.Aki sokat iszik, cigizik az valóban mar 30as éveire elhasználja testét, aki egészségesen él meg lehet csak 50es éveire érzi, hogy mar nem ugyanolyan mint a 20as éveiben.
2022. márc. 6. 14:31
 227/239 anonim ***** válasza:
51%
Rengeteg férfi élsportoló van 30 felett is,sőt meg 40+ on is.
2022. márc. 6. 14:33
 228/239 A kérdező kommentje:

Amelyik sporthoz tisztán az erő kell és nem ügyessége (gondolok ügyességi alatt pl vizilabdára), azt 30 körül abba szokták hagyni.

https://www.youtube.com/watch?v=QTS3b1tb-bk

Pár hete még maga a film is fent volt.

Az utolsó jóslat az, hogy 24 körül lesz a csúcson Milák Kristóf, mert a korábbi nagyoknál is így volt. Lehet, hogy utána is sorban győz a srác, mert egész egyszerűen ennyivel jobb a vetélytársainál, DE önmagához képest már nem lesz a csúcson és önmagát már nem fogja megverni.

https://www.youtube.com/watch?v=fjmDn1UE1Kk

Most lusta vagyok visszakeresni, de többször is mondja, hogy már nem ugyanúgy működik a szervezete, mint régen és lényegében komoly fájdalmai vannak az edzések miatt.

2022. márc. 6. 14:41
 229/239 anonim ***** válasza:
Az hogy 24-25évesen van e valaki csúcson, megint relatív,érettségről is függ, a nőknél ez még hamarabb is lehet.Továbbá a csúcs nem 1évig, hanem legalább 1évtizedig tart.Pl Cseh László úszó is 85ben született,tehát 37év körül van, de csak tavaly hagyta abba a profi versenyzést.Fekete Laci meg 50él+ korában is indult versenyeken és meg is nyerte.
2022. márc. 6. 14:43
 230/239 A kérdező kommentje:

Nem egy étvizedig van csúcson az ember, hanem 1-2 évig.

Én például már 25 éves koromban lejtőn voltam pl arcom kinézetét tekintve. Vagy mennyire könnyen tanulok vagy ilyesmi terén.

2022. márc. 6. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!