Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek egy része miért...

Az emberek egy része miért nem fogadja el, hogy 30 évesen már nem fiatal?

Figyelt kérdés

2022. febr. 13. 17:40
 211/239 anonim ***** válasza:
51%
Kérdező. Nem akarlak megbántani, de ha a 30 évesekről már így gondolkozol, akkor egy 50-60 éves mit csináljon? Legyen öngyilkos? Így ilyen mentalitással nem lehet élni, amúgy pedig lehet tisztességgel is viselni az öregkort. Lehet, hogy az idő múlásával romlik az egészségi állapot, de lelkileg/szellemileg viszont érettebbé/tapasztaltabbá/bölcsebbé válik az ember.
2022. márc. 6. 13:15
 212/239 anonim ***** válasza:
14%
Valóban annyira jó a gyerekkor? Ezt mondd azoknak, akiket folyton szekáltak az osztálytársai, vagy vertek a szülei.
2022. márc. 6. 13:18
 213/239 anonim ***** válasza:
51%
Én most, 31 évesen érzem magam a csúcson. Mindig is törekedtem egészségesen élni, pár éve fizikai munkát végzek, de mostanra érzem úgy, hogy sokkal jobban bírom, mint 2-3 éve, nagyobbak az izmaim, mint valaha, a külsőm alapján 25-nél többnek nem mondanak. Eddig nem voltam népszerű, most élem úgymond a virágkoromat, sok férfi keresi a kegyeimet, holott a húszas éveimben szürke egérke voltam. Anyagilag, karrier én, egzisztenciálisan is csúcson vagyok bármi eddigihez képest. Igen, tisztában vagyok az öregedéssel, igen, lehet, hogy a B oldal forog már, ezt nem tudhatom, de ha semmi nem jön közbe, szerintem még úgy 10 évig élvezhetem legalább azt a szépséget és erőt, amit eddig nem. Igen, talán 25 éves koromra elérhettem volna ezt, de most nem fogok zokogva a kardomba dőlni és sajnálni magam, hogy 31 vagyok, és van egy hajszálnyi ránc a szemem sarkában. :D (a vidámság kortalan)
2022. márc. 6. 13:18
 214/239 A kérdező kommentje:

29 évesen nehéz feldolgozni, hogy szellemileg talán érettebbé válok. Csak egyre csúnyább leszek (ami mást most tart) és egyre több egészségügyi nyűgöm lesz.

50-60 évesen az ember már nagyon-nagyon lerobbant. Rengetegen lesznek rákosok és bele is halnak.

Az evolúció "fejlesztett mi" minket is. A faj fennmaradása szempontjából elég, ha addig él az ember, ameddig szül/nemz és valameddig (ameddig annak életbenmaradásáért szükséges) neveli az utódját. Tehát lényegében az evolúciónak 40-50 éves korunkig "van szüksége" ránk, nem szelektálódtak ki azok, akik 70-80 éves korikug élnek, mert nem számított evolúciós előnynek.

2022. márc. 6. 13:21
 215/239 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező, neked sok betegséged van már most 29 évesen. Nekünk, egyes 30 felettieknek meg semmi egészségügyi problémánk sincs és nem fáj a derekunk se.

Miért vagy tényleg ennyire megkeseredve? Miért akarod bebeszélni nekünk, hogy mi egészségesek csak hazudunk magunknak és csak neked lehet igazad? Lehet, hogy nekünk csak 40 fölött fog elkezdődni a leépülés. Ezt senki nem kerülheti el, persze. Viszont azt se feledd, hogy te milyen gondolatokkal veszed magad körbe.. hogyan tudsz te tovább lépni a negatív dolgokon, ha már több napja ezen az egy téma körül pörög az agyad állandóan?

És az se mindegy, hogy te a betegségre, vagy az egészségre fókuszálsz. Aminek nagyobb energiát tulajdonítasz, azt fogod kapni. Én az egészségre fókuszálok, te a betegségre ezek szerint.

2022. márc. 6. 13:22
 216/239 A kérdező kommentje:

"És az se mindegy, hogy te a betegségre, vagy az egészségre fókuszálsz. Aminek nagyobb energiát tulajdonítasz, azt fogod kapni. Én az egészségre fókuszálok, te a betegségre ezek szerint."

Úristen, neked egy működő agysejted sincsen.

2022. márc. 6. 13:25
 217/239 anonim ***** válasza:
A "középkorú" csak egy szó. Ráadásul a középkorúság határát (tudományos szempontból) nem mindenki teszi ugyanoda.
2022. márc. 6. 13:27
 218/239 A kérdező kommentje:
Hát nekem az a logikus, hogy az élet közepe legyen az és amikor biológiailag már hanyatlik a szervezet, de még nem idős (50-55 felett idős, amikor már az evolúciónak nincs szüksége ránk).
2022. márc. 6. 13:29
 219/239 anonim ***** válasza:
51%
Szerinted a 30 évesek már nem fiatalok ? Felfogás, élet stílus kérdése az egész, egyébként is a fesztiválok, programok nagy része 25+os emberekkel vannak tele, nem "fiatalokkal".
2022. márc. 6. 13:48
 220/239 A kérdező kommentje:

Én meg például sohasem voltam fesztiválon és nem is szeretnék, a programok alatt azt se tudom, mit értenek az emberek.

Én otthonülős vagyok, be is golyóznék, de amikor kimozdulok, akkor az biliárd, bowling, kocsma, közös sportolás, túra, kirándulás, néha mozi, vagy pl egymáshoz átmenetel barátokkal.

De ez nem korfüggő szerintem, nem tudom, miért hoztad ide.

Egy 30 évesnek a TESTE nem fiatal és sokkal rosszabbul működik, mint 22-24 évesen.

És pl a terhesség se olyan már.

2022. márc. 6. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!