Sokan miért örülnek neki, hogy tönkre mennek a magánkutak?
Itt is és a közösségi médiában is sokan kárörömködnek, hogy a hatósági üzemanyagár miatt sorba mennek tönkre a magán benzinkutak. De miért teszik ezt egyes emberek? Pedig eddig sem a magánkutak kerestek sokat, akár 8-10 Forinttal is a multik alatt voltak és forgalomban messze sem közelítették meg a nagy kutakat.
Sokan miért örülnek neki, ha másnak rossz?
Miről beszélsz ember? Rég 480 alatt van az ár, az olaj ára lejbb ment, 1 hétig kellett kb kis haszonnal dolgozniuk..
A shell a prémiumot adja 480 ért már rég, pedig azt bármennyiért adhatná.
Unalmas már ez a kormány mit művel,mind meghalunk és alaptalanul behazudtok valamit, aminek semmi köze nincs a realitáshoz.
Megjött a fideszes :D:D
530 lenne a gázolaj és 515 a benzin amúgy már.
#3 Arról hogy a nagyker ár lesz nagyjából 480 :D A világpiaci ár egy dolog, az országos nagyker ár pedig egy másik.
#5 Szinte sehol nincs már 480 alatt, max 479.9
#5 Hol mindenhol? A maximum ár (a befagyasztás miatt) 480. A minimum az egész országban 470. Az átlagár 479.7.
Ebből két dolgot tudunk meg:
1. Persze, van olyan hely, ami 480 alá megy, de az valószínűleg valami nagyon picike, vagy akár automatizált benzinkút, ahol nem kell 15 alkalmazottat fizetni.
2. Mivel ez egy relatív nagy eltérés (10 forint), de az átlagár mégis csupán csak egy picikével (0.3 forint) van 480 alatt, ezért tudjuk, hogy a 480 alatt áruló benzinkutak száma meglehetősen kevés. Hasraütésszerűen, csak hogy éreztessem a dolog lényegét: 1000 kútból 1 adja 480 alatt. Ez aligha "mindenhol".
Arról pedig, hogy az olaj ára lejjebb ment... valóban? És mondjuk ehhez tudsz is valami hiteles forrást biztosítani, ami alátámasztja a kijelentésedet? Mert én ha rákeresek, hogy Brent nyersolajár, akkor azt látom, hogy a befagyasztáskor (november 15) $82.05 volt, ami utána valóban visszaesett, december 1-én $68.87 volt a minimum, de talán érdemes lenne frissíteni a kis tudástáradat és akkor tudnád, hogy dec.1 után megint elszabadult és tegnap $94.44-ral zárt. Azaz az árstopphoz képest 15%-kal magasabb. És ne felejtsük el, hogy már befagyasztáskor is a legtöbb benzinkúton 480 fölött jártak az árak, ehhez képest még 15%-kal drágább lett az olaj. Kérlek vázold fel nekem, hogy ez a te eszmefuttatásodban hogyan vezet árcsökkenéshez. Várom válaszod, roppantul érdekel, hogy mit tudsz erre mondani. Azt mondtad, hogy "behazudunk valamit", ezért fontosnak tartom, hogy a jövőben csak bizonyítható tényekkel válaszoljunk egymásnak. Az én általam írtak bizonyíthatóak. Remélem, a tiéd is az lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!