Mennyire találjátok komolytalannak, ha valaki arra épít Tiktok, Insta, vagy Facebook oldalt, hogy ő edz és fut?
Minden szellemi szinvonalnak megvan a maga platformja.
Hogy te miert a tiktokon leselkedsz, nos...
Itt nem az én "jómegmondom hogy nincs értelme" véleményem számít, hanem egyrészt az, hogy mennyien nézik. Ha sokan akkor van rá igény és igenis van értelme.
Másrészt meg ez egyfajta elszámolás, motivációfenntartás is lehet részéről, vagy egyszerűen csak szereti megosztani az életéből azt a mire büszke, ez pedig a rendszeres edzés.
Nagy keletje van a tiktokot szidni, de kifejezetten kreatív tartalmak is jelen vannak a platformon.
Azon meg ne lepődjünk már meg, hogy a szenny ezt a nyílt műhelyet is belepi.
Amúgy a kérdésre a válasz szerintem nem bonyolult.
Azért készítenek ilyen tartalmakat, mert meg lehet belőle élni.
Ma az egészség szerencsére felkapott. Bár nem mindenki tudja mi is az egészséges pontosan.
Egy részüket ezeknek egyáltalán nem tartom komolytalannak. Az embereket motiválja az ilyen tartalom arra, hogy megmozduljanak.
Nekem igazából 2 bajom van ezekkel, hogy hiába látványosan sportos az illető képtelen teljes mozgástartomanyban, helyes testtartással végezni a gyakorlatokat és így viszont már egy elég rossz példa lehet bárki számára. És ezekből van több. Kb. a 90%-a ezeknek a videóknak ilyen.
A másik meg hogy egy olyan szépség ideált közvetít, amit kevesen tudnak elérni, mert vagy nem látják, hogy egy ilyen test mögött milyen munka van és pofára esnek, vagy nincs meg a genetikájuk hozzá, vagy egyszerűen nem kell elérni azt a formát, mert nem csak akkor leszel vonzó, ha fullra ki vagy gyúrva.
"hanem egyrészt az, hogy mennyien nézik. Ha sokan akkor van rá igény és igenis van értelme"
Hagyjuk már az ilyenfajta érvelést.
A Való Világot relatíve sokan nézik, a csatorna a több 10 milliós költségvetés ellenére is megél belőle, akkor az ilyenfajta kulturális megrontásnak is van értelme és kell hogy helyet kapjon az ember életében?
Nyílván nem. A nézettség önmagában semmit nem legitimálhat.
És most az érvelésre reagáltam, nem a sport csatornákkal van bajom, mielőtt megesz valaki.
Nálam TikTok nem játszik mert nincs, nem is volt. Facebook-ot 2 éve töröltem.
Instan mindenki megtalálhatja azt ami őt érdekli.
Engem az ő posztjai érdekelnek, igaz ő pro nem amatőr. Olympia 4.helyezett, most készül az Arnoldra és a Boston Pro-ra.
Látom, hogy sokakat motivál, én is ebben vagyok 20 éve az ilyen tartalom érdekel. Nem mellesleg profi salsa táncos.
Nem látok semmi problémát azzal ha valaki amatőr szinten sportol és megosztja a tapasztalatait, képeket, videókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!