Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nincs jogunk a halálra?

Miért nincs jogunk a halálra?

Figyelt kérdés

Abban az esetben, ha nem eutanáziáról van szó, hanem asszisztált öngyilkosságról és/vagy a magányos öngyilkosság segítéséről. Utóbbinál gondolok arra, hogy ha útmutatást nyújtunk az öngyilkosság kivitelezésére.

Ezen információk nagyban elrejtve, cenzurázva vannak, a segítés az büntetett stb.

Mire alapozva van ez a korlátozás ezt illetően, miért foglalnak (akár a lakosság/nagyközönség is) negatív álláspontot, ha az öngyilkosságról van szó?

2022. jan. 27. 15:38
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
#8 persze, erre vonatkozik a kérdésem, hogy miért nem akarják megoldani, hogy pl. kivizsgálás után, orvosi segítséggel valaki véget vethessen az életének, ha egyszer ezt szeretné.
2022. jan. 27. 16:13
 12/23 anonim ***** válasza:
85%

Akkor amiről te beszélsz, az az aktív eutanázia, nem pedig útmutatás az öngyilkosságra.... írhattad volna eleve ezt.

2022. jan. 27. 16:15
 13/23 anonim ***** válasza:
62%
Tehát kiírsz egy kérdést, félreérthetően fogalmazod meg, ezéért mindenki félreért és ezért mindenkit lepontozol.
2022. jan. 27. 16:17
 14/23 A kérdező kommentje:

1) tekintve, hogy eutanázia alatt a köznyelv egy gyógyíthatatlan beteg halálának meggyorsítását vagy előidézését érti, ezért ezt alapból kerültem.

2) az aktív eutanáziának három változata van, így azzal, hogy annyit írok "aktív eutanázia" ugyanúgy félreérthető lesz a kérdésem.

#13 ahhoz hogy a rendszer értékelhesse a válaszod, eleve minimum 2 értékelésre van szükség. Mégha én le is pontoználak, akkor sem leszel lepontozva, hacsak más sem pontoz le.

Mind e mellett én minden válaszolót felértékelek, amennyiben komoly választ ad, szóval fejezd be az alaptalan vádaskodást.

2022. jan. 27. 16:32
 15/23 anonim ***** válasza:
71%

Mostanában épp "köznyelvi" téma, hogy Hollandiában legalizálták azt, amiről a kérdés szól.

Fent viszont "útmutatást" emlegetsz, az eutanázia pedig nem útmutatás.

Akkor most, hogy kiderült mi is a kérdés:

Sajnos Magyarország sok téren el van maradva. Ha jól tudom, idehaza még a végstádiumú rákos betegnek sem jár a kegyes, humánus halál. Hogy miért? Ezt én se értem, gondolom keresztény felfogás miatt. :(

2022. jan. 27. 16:36
 16/23 anonim ***** válasza:
26%
Nem te írtad ki tegnap a pro-suicide kérdést is?
2022. jan. 27. 16:39
 17/23 anonim ***** válasza:
52%
16, nem, az egy Picurka nevü felhasználó volt.
2022. jan. 27. 16:48
 18/23 A kérdező kommentje:

#16 mi? Nem

#15 azért említettem útmutatást, mert a jelenlegi helyzetben ez is egy "megoldás" lenne.

Mármint, ha van egy személy, aki elhatározta, hogy véget szeretne vetni az életének, de ezt nem szeretné a környezetre károsan tenni (pl. leugrani valahonnan, vonat/metró stb. elé ugrani, belegázolni valamibe stb.), hanem ezt oly módon kivitelezni, hogy egyedül megtehesse, mégse terheljen ezzel másokat, akkor kevés lehetősége van.

A forgalomban lévő gyógyszerek/vegyszerek nem mind alkalmasak erre, vagy nem olyan formában amilyenben forgalomban vannak. Az adagok kiszámításához szükséges érteni ehhez, különben nem a kívánt hatást, hanem sokkal rosszabbat ér el vele (pl. Megnyomorítja önmagát). Lőfegyver hiányában, kellő tudás nélkül kevés lehetőség van. Erre vonatkozóan értettem, hogy mivel aktív eutanázia nem játszik, akkor legalább egy épkézláb irányt hadd kapjon az, aki komolyan gondolja.

Akik figyelemfelkeltésből teszik, azok amúgysem lépnék meg, tehát ilyen tekintetben tényleg csak az lépné meg, aki szeretné.

Az egyetlen probléma azoknál van, akik krízishelyzet miatt fontolgatják, de amúgy nem szeretnének meghalni, csak megoldást nem találnak. De ezen kategória jelen esetben is megteszi, ha nem kap segítséget.

2022. jan. 27. 16:55
 19/23 anonim ***** válasza:
30%

"Miért nincs jogunk a halálra?"

Mert a szuletesedbe sem volt beleszolasod ... magyarul, csak maga az elet a tied (egy darabig) - semmi mas felett nem rendelkezel.

2022. jan. 27. 17:08
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon aktuális és értékes a kérdésed!

A múltban is voltak emberek, akik lelki vagy fizikai fájdalmaik miatt akartak meghalni. Ma pedig százezrek lehetnek akik a halált kívánják gyötrelmeik miatt.

Hasonló lehet az ok, mint a halálbüntetés eltörlése. Emberi gondolkodás, döntés. De a háborúban, milliókat, egészséges embereket lehet lemészárolni annak minden mocsokságával együtt.

Lesz igazságszolgáltatás!

Ez sem lesz kedvező mindenkinek!

37.Zsoltár 10,11."Egy kis idő még és nem lesznek gonoszok nézed a helyüket és nem lesznek sehol. Ám a szelidek öröklik a földet és örömmel tölti el őket hogy határtalan békében élnek."

Jelenések 21:4."És letöröl szemükről minden könnyet és nem lesz többé halál sem kesergés sem kiáltás sem fájdalom nem lesz többé."

2022. jan. 27. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!