Lelkiismeret furdalásod lenne ha halálra gázolnál egy nyestet?
Figyelt kérdés
2021. júl. 23. 20:27
2/13 anonim válasza:
Gazoltam mar el ozet, madarakat, es igen, rosszul ereztem magam. Foleg, hogy az oz egy ideig szenvedett mielott kimult. De kinn voltam a puszta kozepen, nem tudtam mit csinalni a sokktol.
Ez xar erzes, nyilvan. Kb mint mikor elaltattattam egy macskat, azzal meg azota is furdall a lelkiismeret. Vagy mikor a kutyam ugy pusztult el, hogy otthon sem volt senki vele. Ezek igy dolgok, amikre nem gondolom nap mint nap az ember, de ha igy sunyin fehozodik, erzi az ember a terhet vele.
Apam utott mar el rokat, nyulat, ozet is, meg nyilvan madarakat.
3/13 anonim válasza:
Nincs kocsim, de ha elütnék állatot, annak ellenére, hogy óvatosan vezettem és minden tőlem telhetőt megtettem a baleset elkerüléséért, nem emészteném magam. Persze attól még rosszul esne. Egyszer egy elütött, de még élő macskát hatavittem, azt hittem, megmarad, de másnap meghalt. Akkor is nagyon elszomorodtam.
4/13 anonim válasza:
Persze rosszul érzi magát az ember, de gondolom kiszaladt az útra én nem volt időd fékezni. Nem vagy hibás, teljesen véletlen volt
6/13 anonim válasza:
Túl sok csibénket vitte el gyerekkoromban a nyest, ahhoz hogy sajnáljam őket...
De a rókákkal pl semmi bajom.
7/13 anonim válasza:
Nem hisze! -Egy potenciális ellenséggel kevesebb, aki képes elrágni az autóban bármilyen kábelt!
8/13 anonim válasza:
A nyest az elég kártékony, a házi szárnyasokat tartó gazdákat borzalmasan meg tudja károsítani. Hadd ne sajnáljak már egy ilyen kis rohadt g*cit.
9/13 anonim válasza:
Nem a lelkiismeretrol van szo, nem ereznem magam bunosnek. De szornyen ereznem magam.
10/13 anonim válasza:
három éve, viszonylag friss jogsival elütöttem egy sünit. szegénynek esélye sem volt, anniyia közvetlenül az autó elé futott ki, hogy szerintem akkor indult neki, amikor a fénypászma továbbállt róla. kár hogy még utána jött az autó. iszonyúan rosszul éreztem magam miatta, még mindig iszonyúan rosszul érzem magam, ha eszembe jut. és ezen az azóta balesetmentesen levezetett többtízezer (többszázezer?) kilométer sem segített, hiába sikerült többször elkerülnöm hogy elüssek madarakat, állatokat, emberkölyköket, vittem át veszélyes útszakaszokon és helyzeteken a családomat, kerültem el ütközéseket felelőtlen emberekkel, de minden hiába, elütöttem a sünit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!