Miért nincs jogunk a halálra?
Abban az esetben, ha nem eutanáziáról van szó, hanem asszisztált öngyilkosságról és/vagy a magányos öngyilkosság segítéséről. Utóbbinál gondolok arra, hogy ha útmutatást nyújtunk az öngyilkosság kivitelezésére.
Ezen információk nagyban elrejtve, cenzurázva vannak, a segítés az büntetett stb.
Mire alapozva van ez a korlátozás ezt illetően, miért foglalnak (akár a lakosság/nagyközönség is) negatív álláspontot, ha az öngyilkosságról van szó?
Az eutanázia abban az esetben lenne elfogadható, ha valakinek végstádiumu rákja van és úgyis meghalna 3-6 hónpon belül.
Az öngyilkosság meg teljesen más. Egrészt az öngyilkosság egy végleges megoldás, nem átmeneti egy élethelyzetre - tehát nem azért lennél öngyilkos, mert csa 3-6 hónapod van hátra és nem akarod ezt pelenkában, csövekel a testedben eltölteni, kín-fájdalmakban.
Ebben az esetben ugyanúgy élhetsz tovább egészségsen, nincs megszabva hog 3-6 hónap múlva meghalsz és addig rohamosan romlani fog az egészségi állapotod; egyszeráen egyélethelyzet miatt másképp látod a világot, másképp érzel, esetleg fizikai változáson mész át.
Akik az öngyilkosságot választják azoknál lehet, hogy egy pszichológiai szaksegítség megoldaná a gondját vagy egy változás az életben.
Ismerek egy házaspárt, leukémiában meghalt a lányuk, a szülők majdnem belehaltak, de öngyilkosság helyett pár év múlva lett újabb lányuk. Ha öngyilkosok lettek volna, a lány nem élhetne.
Akármi lehet, ha nem vagy öngyilkos és próálsz a problémádra megoldást keresni.
Nyilván azért, hogy ne manipulálhasd/kényszeríthesd bele az öngyilkosságba.
A normális eutanáziát támogatnám, de amit írsz az marhaság, iszonyat könnyű lenne visszaélni vele.
De, de legalább illegális.
Ennyi erővel a gyilkosság is legyen legális, hiszen most is meg lehet ölni valakit.
Nem egészen értem, miért lettem lepontozva. :D
#6 Hol baj az, ha valakit segítenek, hogy véget vessen az életének?
Miben gátolja meg azt, aki öngyilkosságot fontolgat, hogy ez illegális? Max olyan módon próbálja meg, ami szerinte garantált eredményhez vezet, mégha ezen módszerek ártanak a környezetében lévőknek. Ez sehogy sem ideális.
Nézd, nekem volt közeli rokonom aki öngyilkos lett. Nekem aztán nem kell bemutatni, hogy milyen r0hadtul nem ideális az egész szituáció.
Mint írtam, a szabályozott, orvos által végzett eutanáziát én támogatom/támogatnám. De nem tartom jó ötletnek, hogy önképzőszakkör jelleggel menjenek a tippek és trükkök, hogy hogyan öld meg magad. Mint írtam, könnyű vele visszaélni. Igen, aki nagyon akarja azt most se tartja vissza az illegalitás, de ez igaz MINDEN bűncselekményre, ez még nem érv az anarchia mellett, nagyon helyes hogy nem szabad bármit.
Akitől valaki ilyet kérdez, az irányítsa egy pszichológushoz az illetőt, ne ötletbörzézzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!