Ha logikusan gondolkodsz, akkor kiszámítható leszel, majd mindenki boldog lesz, csak te nem. Ha nem gondolkodsz logikusan, szabályokat nem követve cselekszel, akkor az eredmény garantált elégedettség. Melyiket érdemes választani?
Ha logikusan gondolkodom, az nekem is jó, számomra is előny, ha nem össze-vissza kapdosok minden hülyeség után, hanem logikusan élek a lehgekkel.
Ha kiszyok, abból nem tudom, miért következik, hogy az másoknak jó és nekem rossz. Sokan szeretik ezt a kiszámíthatóságot negatív tulajdonságként értékelni, nem tudom, miért, ez ilyen amcsi filmes hülyeség. Ha valaki azért kiszámítható, mert logikusan lép az élethelyzetekben, akkor ő egy megbízható ember, akire lehet számítani. Ez miért lenne rossz neki? és abból, hogy másoknak jó miért következik az, hogy nekem rossz?
"majd mindenki boldog lesz, csak te nem"
Hol itt az ok-okozati összefüggés? Ha a barátaim és a családtagjaim/szeretteim boldogok, az szerintem egy elég ideális helyzet számomra is.
Ha szimáthító vagyok, abból nem tudom...
Bocsánat, lemerült a laptop, miközben írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!