A nők többsége miért nem értékeli a régi autókat?
Igazából a családom női tagjai sem annyira értékelik őket, maximum ha már olyan régóta megvan a kocsi, hogy ők is kötődnek hozzá érzelmileg.
(emlékek)
Én is nő vagyok, engem sem különösebben érdekelnek az autók. Nekem a fő szempont, hogy jól ellássa a feladatát, és formára meg színben nézzen ki jól. Talán utóbbi miatt nekem is hamarabb megakadna a szemem egy modernebb autón, mivel azok jobban a kor ízléséhez vannak szabva. Illetve alapból egy újnak kinéző autóról feltételezném, hogy hosszabb ideig tudna még kiszolgálni és ha azonos árban lenne egy régivel, nyilván az újat választanám, feltételezve, hogy az több ideig fog tudni kiszolgálni és kevesebbett kell majd szervizelni is.
De a párom szereti őket, így jobban is ért hozzájuk, mint én, így ha autóvásárlásra adom a fejem, biztos vagyok benne, hogy rábíznám a döntést.
A húgomon kívül én sem ismerek olyan nőt, aki értékelné a régi autókat.
A legtöbb nőnek a régi autó az olyan mint egy régi ruha. Kiment a divatból, látni sem akarja, mindegy milyen állapotban van.
A férfiak között is egyre többen így vannak vele, sőt a mostani fiatal felnőtteket már nem is érdeklik az autók, se az új, se a régi.
Én meg megveszek értük.
Ott értelmetlen a kérdés, hogy ebben a témában nincs "a nők".
Kezdjük ott, hogy egy jól karbantartott, látványos régi autót többen meg fognak nézni kortól függetlenül. De ha nincs benne semmi látható extra, akkor meg senkit nem fog érdekelni. Főleg kis országunkban, ahol tele van régi autókkal az út.
Másrészt a férfiat jelentős részét pont ugyanúgy nem érdekli a ilyesmi, és sokkal hamarabb megnéznek egy látványos új autót mint egy régi, de átlagos autót.
Amúgy az ember szeme hozzászokik a modernhez, új formákhoz és onnantól az lesz a domináns.
Egyik haverommal pont ezt beszéltük, hogy ha kijön egy új BMW akkor elsőre mindenkinek fura, kap hideget, meleget. Aztán egyre inkább megszokja a szem és a régebbiek már rénézésre is "elavultnak" fognak tűnni formavilágra.
Most az ilyen retro vagy csak a kb 20 éves régi autókra gondolsz?
A retrok pár kivétellel bürondák. Amelyik meg nem, az úgyis valami gyűjtőnél van. Azok meg ott nézegetik, s kész.
A újjab régi autókon meg mi isteníteni való van? Elavultak, éppen csak mennek, szarok, de legalább olcsók, így minden tele van velük.
Azért mert női szemmel egy autó: Vigyen el ahová el szeretnék jutni, a lehetőségekhez képest kényelmesen és olcsón, illetve legyen biztonságos.
Most ne haragudj, de ha egyszer nem lelkesít, hogy ilyen vagy olyan motorja van vagy ennyi idős az autó, arról nem tehetek. Elhiszem azt is, hogy lehet drága, de attól számomra egy öreg autó lesz, esetleg esztétikai szempontból annyit tudok rá mondani, hogy szép vagy sem.
Nem tudom, az említett nembe tartozom de valahogy én is úgy látom, hogy mostmár inkább csak egyfajta sablon szerint mennek az emberek, ahogyan az autógyártás is egyúttal. (Fogyasztói társadalom, kényelem...?) Lehetne még sorolni, de ezt én is sajnálom. Azért akármennyire is "mintha tegnap lett volna" a 20 évvel ezelőtti időszak, mégis teljesen különlegesebb, letisztultabb és valahogy vagányabb, sportosabb formák voltak elterjedve az akkori autógyártás esetében. Ettől függetlenül az azt megelőző évtizedekbe is rengeteg érdekes, meg különleges autó született, viszont itt most tekintsünk el az adott kocsik értékétől. Az ún. olcsóbb kategóriás autókba is bőven jelen volt csomó olyan modell, ami azért elég helytálló volt, mind műszakilag, mind optikailag/esztétikailag. + Lehet hülyeség, de én úgy látom, hogy a mostani autók már nem fogják tudni betölteni azt az űrt, vagy inkább kultúrát, amit az "elődjeik" alakítottak ki. (Pl. Lancia delta integrale esetében, vagy akár egy Audi Quattro S1-nél, amelyek erősen nyomot hagytak az autósportban is)
Talán az autóstalálkozókon se hiába fordulnak meg 99%-ban a kissé régebbi évjáratú járművek, legyen az 70'-es, 80'-as, 90'-es, vagy akár egy kétezres évek eleji példány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!