Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem akarok a munkatársaimmal...

Nem akarok a munkatársaimmal karácsonyi vacsorázni?

Figyelt kérdés

Nagyon zárkózott vagyok és emiatt nem is beszélek a munkatársaimmal. Egy irodában dolgozom Ausztriában és holnap délutánra foglaltak asztalt egy étteremben de én nem akarok menni. Tőlem ezek az összejövetelek hatalmas energiát vesznek el állandóan. Nem vagyok nagy beszédes és nincs kedvem hozzá.

Jártam már ezzel pszichológusnál aki mivel nem adhat diagnózist csak utalgatott rá,hogy autisztikus / asperger vonásaim vannak.

A munkatársaim tudják,hogy csendes vagyok de azt nem hogy holnap nem akarok menni.

Mit csináljak?

Múlt héten betegség miatt otthon voltam szóval az nem játszik.

24/L

2021. dec. 15. 13:03
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
20%

Kérdező, ha állítólag ilyet diagnosztizáltak nálad, akkor eddig hány orvosnál voltál, hogy hivatalosan is betegnek nyilvánításának? És te megelégszel ezzel?

Gyáva azért is vagy, mert nem mered nekik őszintén megmondani, hogy mi a problémád, hogy nagy valószínűséggel te ilyen beteg vagy, ehelyett ködösítesz és kifogásokat keresel mindenre. Eléggé nyomorúságos életed lesz, ha nem teszel azért, hogy ezen változtass.

Kepontozhatod az összes válaszokat, nem érdekel, attól még a problémád megmarad.

2021. dec. 15. 13:24
 12/50 anonim ***** válasza:
0%
Jav. Lepontozhatod, válaszomat
2021. dec. 15. 13:25
 13/50 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen megmondod, hogy nem tudsz elmenni. Nem hiszem, hogy faggatni fognak, mivel egyébként sem szoktál velük beszélgetni.
2021. dec. 15. 13:26
 14/50 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Először is. Tudja mindenki,hogy zárkózott vagyok. Szerintem elolvastad a kérdésemet Te is.

Másodszor. 3 pszichológusnál jártam és mind diagnosztizált. ( pedig elvileg pszichológus nem adhatna diagnózist )

Leírtam. Ha nem tudsz segíteni akkor többet nem is kell kommentelned mert senki nem kérte a bántó,sértegető hozzászólásodat.

10-es

Épp tegnap kértem időpontot a pszichiáterhez mert nem megy ez már egyedül.

Teljesen kikészülök magamtól. Senkivel nem tudok beszélgetni. Egyszerűen nem jönnek a szavak, vagy hülyeséget mondok nekik.

2021. dec. 15. 13:28
 15/50 A kérdező kommentje:
Amúgy nem én pontozgatlak hanem a hozzászólók.
2021. dec. 15. 13:31
 16/50 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, a segítség az, hogy elmész, szembenézel a betegségeddel és legyőzöd. Azzal nem fogsz meggyógyulni, ha mindenhonnan elmenekülsz. A kommunikációt pedig itthon tükör előtt is lehet gyakorolni.

Várom a további kifogásaikat.

2021. dec. 15. 13:33
 17/50 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy ez nem kifogás és ha neked nincs ilyen problémád akkor nem is fogod soha megérteni milyen ez.

Képtelen vagy azt is felfogni,hogy ez nem kifogás.

Ez a baj a mentális betegségekkel. Ha az ember eltöri a kezét azt mindenki látja, de ha a fejedben nem stimmel valami akkor mindenre ráfogják az emberek.

Terelés,hiszti,gyávaság.

Ezért mondjam el ezt másoknak,hogy valószinüleg aspergeres vagyok, hogy ilyen reakciót kapjak mint tőled?

Kiskorom óta így élek és nem javult. Pedig nem egy társaságban jártam 24 év alatt.

Az a baj,hogy el sem tudod képzelni milyen az ha nem jönnek a kérdések és a válaszok mások kérdéseire.

Nem tudod milyen érzés ez!

De minek is magyarázom ezt olyan embernek akinek szemmel láthatóan nagyon jól nagyon a kommunikáció és felfogni sem képes hogy ez nem annyira egyszerű mint amilyennek ő elképzeli.

Lezártam ezt a témát Veled.

Az nem lenne akkor rossz ötlet,hogy veszek nekik valami apróságot és reggel odaadom?

Tényleg csak valami kicsi dologra gondolok…nem akarom megbántani őket. Bár amúgy is tudják,hogy ilyen vagyok.

2021. dec. 15. 13:39
 18/50 anonim ***** válasza:
0%

Szóval, kisskorod óta ilyen vagy, és nem javul a helyzet. Gondolom azért, mert nem tettél bele 1000%-ot a gyógyulásba. Mehetsz te sok orvoshoz is, de a gyógyulás egyedül csak tőled függ, rajtad múlik. Minden fejben dől el.

Kiírtál egy kérdést, de minek? Hisz te már úgyis eldöntötted, hogy nem mész.

A gyógyulásért tenni is kell.

2021. dec. 15. 13:47
 19/50 A kérdező kommentje:

Lezártam veled, köszönöm!

Ha esetleg valakinek lenne ötlete mivel tudnék kibújni a holnapi nap alól annak örülnék.

2021. dec. 15. 13:48
 20/50 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanebben a helyzetben vagyok én is, csak nálunk karácsonyi ebéd szokott lenni, nem vacsora, úgyhogy senki nem tudja kivonni magát alóla, mert munkaidőben van és nem lehet csak úgy lelépni. Ha valaki aznap szabadságon van, akkor meg be kell mennie az ebéd időtartamára.

Én is utálom, mert nem tudok az emberekkel beszélni, úgyhogy lényegében némán ülöm végig az egészet. Ha valaki hozzám szól vagy kérdez, akkor persze válaszolok, de azon kívül nem beszélek, csak ülök és szorongok végig. A legrosszabb, hogy egy olyan étteremben szoktunk lenni, ahol rohadt lassú a kiszolgálás, szóval órákat kell várni, míg kihozzák a kaját, addig a többiek beszélgetnek én meg csak ülök. Utána ha már ott van a kaja, akkor legalább elfoglalom magam azzal, hogy eszek. Az ebéd végeztével pedig amint lehet felállok és mondom, hogy "jujj pont most megy a buszom, dolgom van, sajnálom", és lelépek. XD

Mindig én vagyok az első, aki elindul, de rögtön utánam szoktak kígyózni a többiek kifelé az étteremből, már előre látom az arcukon, hogy csak arra várnak, hogy én elinduljak, és ne ők legyenek az elsők. Szóval az összes többi ember is épp ugyanúgy a háta közepére kívánja ezt a kötelező bájcsevejt, mint én, csak ezt ők jobban titkolják.

Igazából tanácsot nem tudok adni, de ahogy fentebb írta valaki: ha az irodában nem beszélgetsz a többiekkel, akkor hozzá lesznek szólva, hogy a karácsonyi vacsin sem fogsz. Nem valószínű, hogy többet fognak veled ott foglalkozni, mint a hétköznapokban, de ha mégis, akkor legalább nem neked kell kezdeményezned a beszélgetést.

2021. dec. 15. 13:59
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!