Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Huszonéveseket kérdezem, hol...

Huszonéveseket kérdezem, hol tartotok az életetekben?

Figyelt kérdés

- hol laksz? szülőkkel/saját lakás/ albi

- párkapcsolatban vagy?

- végeztél egyetemet?

- vállalkozol vagy alkalmazott vagy?

- a baráti körödet kik alkotják? (középiskolából, munkahelyről, érdeklődési kör alapján, egyéb)

- mivel közlekedsz?

- milyen nyelveket tanultál meg és szeretnél-e még további nyelvet tanulni? (mit)

- mit bántál meg (ha van ilyen)?

24 éves srác vagyok és kíváncsiságból kérdezem, mert úgy érzem, hogy a lakóhelyem és az egyetemi légkör egy buborékba tett és valójában fogalmam sincs, hogy hogyan élnek a velem egykorúak Magyarországon.

2021. okt. 30. 23:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

- Albérletben.

- Sosem volt párkapcsolatom.

- Nem.

- Alkalmazott vagyok, betanított munkás.

- Nincs egy darab barátom sem.

- Többnyire gyaloglok, néha bliccelek pár megállót.

- A magyart tanultam meg úgy ahogy, idegen nyelveket nem beszélek. De angolul jó lenne megtanulni.

- Rengeteg mindent megbántam, de leginkább azt, hogy megszülettem.

27/F

2021. okt. 31. 08:33
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

- Alapból a szüleimmel élek, de más városban járok egyetemre és ott albérletben lakom. A szüleim fizetik azt is, ha kérdés lenne.

- Nincsen párkapcsolatom, nem is volt soha.

- Jelenleg egyetemre járok, ha minden jól megy tavasszal fogok majd végezni. Utána is szeretnék még továbbtanulni.

- Nem dolgozom (mindenesetre nem lennék vállalkozó, ha ezt így megelőlegezhetem).

- Nagyon nagyon szűk baráti köröm van, sőt már bennük sem vagyok teljes mértékben biztos, mert egyre jobban eltávolodunk egymástól az idő elteltével (máshol élünk, máshol tanulunk / dolgozunk, az egyiküknek lett párja azóta csak vele van stb.). Három barátom van, közülük kettő gyerekkori barát (kb. ovis korunktól kezdve ismerjük egymást) és egy, akit az egyetemen ismertem meg. Viszont szinte csak online beszélünk és nagyon ritkán beszélünk, így nekem ez már nem az igazi, sokszor érzem magam magányosnak. Viszont nem sikerül új barátokat sem szereznem, mert a legtöbbeknek ebben a korban már megvan a kialakult baráti társasága és nem vágynak új emberek megismerésére vagy úgy alapvetően zárkózott emberekkel találkozom, akik nem akarnak beszélgetni se.

- Gyalog vagy tömegközlekedéssel szoktam közlekedni. Van jogosítványom mert a szüleim anno erőltették és amint elértem a korhatárt befizettek a tanfolyamra, de a forgalmi vizsga után egyszer sem vezettem és ugye saját autóm sem volt, nincs.

- Németet tanultam általános és középiskolában, de egy szót sem tudok németül. Középiskolában angolt is tanultam, az már jobban megy, abból kb. felsőfokon vagyok. Az egyetem alatt pedig elkezdtem kínaiul tanulni és igazából ezt szeretném folytatni, más nyelv nincsen tervben.

- En alapvetően azt bántam meg, hogy sosem voltam (és most sem vagyok) túl tudatos, határozott, magabiztos és túl sokat foglalkozom azzal, hogy mit gondolhatnak mások, mit szeretne vagy mit vár tőlem a környezetem. Ez mondjuk nem feltétlenül döntés kérdése szerintem legalábbis valahol a személyiségemen is múlik (hogy most mennyire vagyok határozott stb.) , de a legtöbb dolog ami kimaradt az életemből vagy nem úgy alakult ahogyan ÉN szerettem volna, az ennek tudható be. Legyen szó tanulmányokról, hobbiról, külsőről stb. Ezen szeretnék változtatni, amit mindenképpen szeretnék majd megvalósítani az az, hogy tanulhassak külföldön.

2021. okt. 31. 10:09
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

-a szüleimmel lakom a családi házunkban.

-nincs párkapcsolat jelenleg, idõvel majd szeretnék

-folyamatban van egy nagyobb képzés, az elvégzett szakmával majd alkalmazottként helyezkednék el

-jelenleg vállalkozó vagyok. A pénz jó, az életforma viszont nem jön be, ezért is szeretnék váltani minél hamarabb

-a barátaimat gyerekkorból, suliból valamint közös érdeklõdési kõr által ismertem meg

-több autó van a családban, azokkal közlekedem felváltva

-angolul és románul beszélek, az olaszt értem, szeretnék majd norvégul is megtanulni, mert hosszútávú céljaim egyike, hogy gyakran látogassam az országot, talán egy kis házat is szeretnék ott

-olyan dolgokat bánok, amiket nem tettem meg, amikor lehetõségem lett volna, és azt amiket túl sokáig halogattam.

23F

2021. okt. 31. 10:33
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

- hol laksz?

Vidéken, szüleimmel.

- párkapcsolatban vagy?

Még sosem volt párkapcsolatom.

- végeztél egyetemet?

Most vagyok másodéves.

Nem dolgozom, bár a vállalkozó apámnak sokszor besegítek, ha tudok.

- a baráti körödet kik alkotják?

Van egy barátnőm még általánosból, páran gimiből, és olyanok is vannak, akiket jogsi szerzés közben ismertem meg, valamint sport miatt.

- mivel közlekedsz?

Busszal (helyközi járatokkal).

- milyen nyelveket tanultál meg és szeretnél-e még további nyelvet tanulni? (mit)

Körülbelül 4 éve meglett az angol C1 (aktívan használom azóta is), valamint második nyelvként németet tanultam általánosban, és gimiben is. Sajnos az utóbbi esetében inkább szinten tartás/felejtés volt és most valami gyenge alapszinten tengődöm. Szóval a németet szeretném felvinni minimum középfokig a közeljövőben. Emellett még koreaiul tanulok autodidakta módon, már jó pár éve (nem a mostani kpop őrület miatt kezdtem el). Ezt is szeretném közép- vagy akár felsőfok közelébe vinni. Újabb nyelv egyelőre még nincsen tervben, de ez még változhat.

Nem igazán tudnék ilyent mondani, egyedül csak annyit, hogy gimi idején jobban meg kellett volna hajtanom a nyelveket. Úgy érzem, akkor több lehetőségem és időm lett volna.

21/L

2021. okt. 31. 10:41
 15/21 anonim ***** válasza:
48%

Saját házban lakok a vőlegényemmel, van egy lakásom is a szüleimnek köszönhetően.

Vőlegényem van, nemsokára a férjem.

Jártam egyetemre, de nem végeztem el, folyamatban van.

2 barátnőm maradt meg gimiből, de munkahelyről is vannak haverjaim, akikkel rendszeresen összejárunk.

Kocsival és biciklivel közlekedek.

Németül és angolul beszélek társalgási szinten. Más nyelvre nem nagyon van szükségem.

Jó kérdés, talán egyetemre nem mentem volna, mert csak időpazarlás volt. Sokkal előbb elköltöztem volna otthonról, akár albérletbe is, mert nem egészséges sokáig otthon lakni. (25 évesen költöztem el)

29/N

2021. okt. 31. 11:34
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Szuleimmel lakok egy videki csaladi hazban.

Jelenleg nem vagyok parkapcsolatban.

Tervezek egyetemre menni jovore, es ha minden a terv szerint megy, akkor 26 eves koromban mar vegezni fogok.

Iden vegeztem a kozepiskolaban, sok baratom van az osztalytarsaim kozul, akikkel napi szinten tartom a kapcsolatot, valamint levelezotarsakkal is szoktam beszelgetni.

Tomegkozlekedest, setalast es a biciklizest reszesitem elonyben, de a kesobbiekben szeretneknjogsit szerezni.

Alkalmazott vagyok egy aruhazban.

Nemetbol van egy felsofokum es most tervezek angolul is tanulni.

Leginkabb azt bantam meg, hogy tulvallaltam magamat a kozepsuliban, mindenbol otos akartam lenni (szakgimi, oteves). Tulhajszoltam magamat es ezert kevesebbet voltam egyutt a baratokkal. A felesleges tanulast (pl. Nyaron) lehetett volna a baratokkal toltenem.

A masik az, hogy nem az angolt tanultam eloszor. Nem volt ra lehetosegem altalanosban, sajnos.

20F ( u.i.; bocsi az ekezetek hianyaert)

2021. okt. 31. 20:16
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

- hol laksz? szülőkkel/saját lakás/ albi

Félig a szülőkkel, félig koliban, nyilván ez még nem teljesen elköltözés.

- párkapcsolatban vagy?

Igen, de alig néhány hónapja vagyunk együtt. Ő az első párom, úgyhogy messze nem vagyok e téren tapasztalt.

- végeztél egyetemet?

Igen, idén szeptemberben kezdtem a mestert. Tavasszal ötösre diplomáztam műszakin.

Alkalmazott vagyok, gyakornok egy kis cégnél. Saját vállalkozásra egyelőre nem vágyok. Már bő egy éve itt vagyok, nagyon szeretem, úgy érzem fejlődök tőle a szakmámban, rugalmas, jó a társaság is (bár legalább 10 évvel mindenki idősebb nálam).

- a baráti körödet kik alkotják? (középiskolából, munkahelyről, érdeklődési kör alapján, egyéb)

Nagyrészt egyetemi ex csoporttársak, régi középiskolás, sőt, általános iskolás barátok. Az iskola falain kívül még nem igazán tanultam meg barátkozni sajnos.

- mivel közlekedsz?

Van jogosítványom, de egyelőre tömegközelekedek. Nagyon drága volt, most gyűjtök autóra (ami még drágább lesz.)

Angolul felsőfokon, németül középfokon beszélek. Ez utóbbit egyre jobban felejtem, de szeretném visszahozni, illetve nagy vágyam még egy nyelv. Ami valószínűleg orosz lesz, ha sikerül elkezdenem.

Hogy a covid előtt nem vadultam jobban. Most a munka melletti tanulásba se nekem, se a barátaimnak nem fér bele az ereszd el a hajam, illetve másfél év bezártság után már az igény is kiveszett.

2021. nov. 2. 07:47
 18/21 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm az őszinte válaszokat! Mindenkinek kívánom a legjobbakat a jövőre nézve ☺️
2021. nov. 2. 16:25
 19/21 anonim ***** válasza:

Köszönjük szépen viszont kívánjuk. 🙂

Engem még érdekelnének ilyen jellegű válaszok. 🙃

2021. nov. 2. 17:09
 20/21 anonim ***** válasza:
27%

A szüleim segítenek és minden megtalálható.

[link]

2021. nov. 4. 04:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!