Miért szidják a gyakorisok azokat, akik a szüleiktől anyagi támogatást kaptak, akár ingatlant?
Nyilván kézenfekvő válasz az irigység, de én őszintén nem értem, miért lenne kevesebb az, aki egyszerűen szerencsés volt és a szülei tudták támogatni. De az is feltűnt, hogy ha valaki egyetemre jár és a szülei tartják el, akkor az semmirekellő ingyenélő, holott ha valaki komoly szakot végez, nehéz mellette dolgozni, ha meg valami büfészak, azzal meg nem lehet keresni sokat. Nem mellesleg itt gykn minden második szakra azt mondják, hogy büfészak.
Szóval én komolyan nem értem, hogy egy anoním oldalon miért kell lehordani valakit ezért.
"A másik kérdésnél a kérdezőbe is uyanezt látom, csak neki a szülei megengedhetik a lakást, de neki az se jó, mert ő flancolni akar"
Ez nem flancolás, hanem egyéni igény és életmód kérdése.
Attól, hogy ti elvagytok egy kis lakásban, nem jelenti azt, hogy más is jól érezné ott magát. Attól, hogy ti "félre tesztek" még nem jelenti azt, hogy mindenkinek az a vágya, hogy egy kis lakásban "tengődjön" csak azért, hogy spóroljon.
Simán érthető a másik oldal is aki azt mondja, hogy inkább bevállal egy nagyobb albérletet, vagy szeretne egy nagyobb/jobb lakást de olyan helyen él ahol szeretne is élni.
Na itt a következő lúzer,aki szerint egy saját lakásban, ami tökéletesen elég, az tengődés. 2 embernek mkinek 3 szobás lakás, ha úgyis egyszerre 1-et használnak? Aha, hogy a szárítót oda tudd b.szni hetekre mi? És hasonló előnyeit tudnád felsorolni, meg hogy illegesd magad, hogy már pedig neked milyen magasak az igényeid, mert egy garzonba csak tengődni lehet :D
Szánalom
Na pont a hozzád hasonló proletároktól szól a kérdés.
Akiknek mindenki azonnal és automatikusan LÚZER, csak mert más igényei/elképzelései vannak. És mindenki LÚZER, aki nem éri be azzal ami neked van. Mindenki LÚZER aki többre merészel vágyni mint ami neked van.
Pontosan a hozzád hasonló proletárokról szól a kérdés, akik azonnal köpködnek mindenkire, akik nem az ő szintjükön és elképzeléseik szerint élnek.
Ez az igazi szánalom, mehet a lepontozás.
En kb. az ovodas koru gyerekeimnek fogok lakast venni a nevere a kozeljovoben en leszek a haszonelvezo, amig szukseguk nem lesz ra, kiadom. Miert ne tennem meg, ha megtehetem, hasznos is, mivel allando bevetel, plusz imadom oket, mire koltson egy szulo, ha nem a gyerekeire? Szerintem ez termeszetes.
Raadasul egy lakas ara mindig no, jobb mintha a szamlan allna a penz.
"A munkatársaim meg 2 szobás albérletben tengődnek, a fizetésük fele minimum elmegy rá,de ők állításuk szerint nem laknának ilyen pici lakásba, hat milyen már."
Azért az is más,ha kapod és abban kell élned,mint amikor fizetned is kell érte,és még sz-r is:))
Én nem vagyok irigy azokra,akik kapnak lakást de valahol meg tudom érteni azt is,amikor valakinek baromi rosszak a kilátásai,és nem akar még mindenből leadni.
Amúgy lehet sok pénzt fogsz spórolni a kis lakással,de lehet a kapcsolatotok fog rámenni,hogy ilyen kis helyen vagytok összezárva,semmi magánszféra.
El lehet dönteni kinek mi éri meg,illetve hát,nyilván személyfüggő,hogy kivel mennyire lehet együtt élni,de hosszabb ideig mindenkinek elege lesz a kis élettérből.
Ha csak rövid időre szól,és nagy pénzt tudtok félretenni,akkor talán megéri,de 10-15 évig abban élni,hát,nem tudom,annak jó vége biztosan nem lesz a párkapcsolat szempontjából.
"meg tudom érteni azt is,amikor valakinek baromi rosszak a kilátásai,és nem akar még mindenből leadni"
Az a baj ezt hiába magyarázod egy büszke proletárnak akinek a garzonon túl nincs élet, és már a plusz egy szoba is a flancolás jelképe... :D
Illetve azt szeretem, hogy hiába próbálok normális választ adni, az ilyen proletároknak azonnal nyílik a bicska a zsebükben.
Hiába próbáltam rávilágítani, hogy nem csak ők léteznek, nem mindenki úgy gondolkozik mint ők.
Van akinek egyszerűen másak az igényei. Ez tény és ebben nincsen semmi sértő.
És ha valaki másnak más az igénye, akkor az nem fogja egy garzonban jól érezni magát. Ez is tény és ebben sincsen semmi sértő.
Nyilván a büszke proletárnak ebből csak annyi jött át, hogy "tengődés" és innentől nyílt a bicska és azonnal én lettem a lúzer hiszen senki nem kérdőjelezheti meg a proletár véleményét.
Én alapjáraton nem foglalkozom másokkal,utolsó!
Mindenkinek a maga igényei szerint kell élnie,én azt nem szeretem,amikor valaki magasabb lóról ítélkezik,főleg úgy,hogy amit elért,azt nem csak kizárólag magának köszönheti.
De irigységet nem érzek azért,meg rossznak sem tartom,ha valaki kap egy lakást.
Normális szülőnek úgy kellene gondolkodnia,hogy igen is nem a csupasz fenékkel induljon a gyerek az életbe.
De sokan túlvállalják magukat,több gyereket vállalnak,annál,mint amennyit elbírnak.
Én 3 gyerekes családból származom,nyilván ha egyke lettem volna,nekem is nagyobb eséllyel lenne már saját lakásom.
Na,de én pl úgy gondolkodnék,ha lenne egy lakás,amit ingyen kapnék,beköltöznék EGYEDÜL,nem párkapcsolattal,és próbálnám gyarapítani,azt amit kaptam.
Nyilván azt sem ítélem el,aki nem így teszi,mások több testvérrel nőnek fel,kis élettéren,és elegük lesz belőle.
Nekem inkább az a fura,hogy egy garzonért is képesek emberek annyi pénzt kiadni,bérlés szempontjából,és 2 ember fizetésére méretezik,amikor az egy egyszemélyes lakás.
De,erre írtam korábbi kommentemben,hogy vannak,akik bármit bevállalnak.
Van,aki képes lakókocsiban is lakni,hogy ezzel spóroljon.
Ezzel kinek tesz jót?Annak,aki kiadja a lakást,így többet tudnak elkérni a bérleti díjért.
Olyat is ismerek,aki egyedül lakik garzonban,de megkapta,hogy mekkora pazarlás,mert miért nincs egy élettársa,akkor két fizetésből többet tudnának spórolni:)
Persze az életminőség semmit sem számít,csak a spórolás.
"Persze az életminőség semmit sem számít,csak a spórolás."
Erről beszélek én is, hogy az életben nem csak a spórolás létezik és el kellene mindenkinek fogadni, hogy a másiknak nem ez jelenti az élete célját.
A gond az, hogy a garzonos válaszoló nem, hogy nem fogadja el. Hanem elméleteket és ideákat gyárt arra, hogy miért az az egyetlen jó út, amit ő jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!