Miért szidják a gyakorisok azokat, akik a szüleiktől anyagi támogatást kaptak, akár ingatlant?
Nyilván kézenfekvő válasz az irigység, de én őszintén nem értem, miért lenne kevesebb az, aki egyszerűen szerencsés volt és a szülei tudták támogatni. De az is feltűnt, hogy ha valaki egyetemre jár és a szülei tartják el, akkor az semmirekellő ingyenélő, holott ha valaki komoly szakot végez, nehéz mellette dolgozni, ha meg valami büfészak, azzal meg nem lehet keresni sokat. Nem mellesleg itt gykn minden második szakra azt mondják, hogy büfészak.
Szóval én komolyan nem értem, hogy egy anoním oldalon miért kell lehordani valakit ezért.
Köszi a válaszokat. Igen a csajszis kérdés némileg megihletett, de már régóta látom ezt az oldalon. Csak azért tartom furának, mert bennem szabályosan szorongás van, hogy ha pl valakinek megemlítem, hogy a szüleim ingatlannal támogattak, nehogy valami elkényesztetett kölyöknek tartsanak.
Én őszintén felnézek arra akinek ez önerőből ment, de most akkor akit a szülei segítettek az vezekeljen?:D
Ha nézzük a szülői oldalt, megtehetik, hogy segítsenek miért ne segítenének... nem tudom nekem mindegy kinek hogy lett lakása vagy lett -e / lesz --e egyáltalán.
Nem látok benne problémát.
Nekem a szüleim egy 34 nm-es panel lakást vettek (elsőnek a bátyámé volt, most az enyém), felújítottak, berendezték. Vezető beosztásban dolgozom, mégis ilyen kicsi lakásban élünk ketten a párommal, sok pénzt félre tudunk tenni.
A munkatársaim meg 2 szobás albérletben tengődnek, a fizetésük fele minimum elmegy rá,de ők állításuk szerint nem laknának ilyen pici lakásba, hat milyen már.
A másik kérdésnél a kérdezőbe is uyanezt látom, csak neki a szülei megengedhetik a lakást, de neki az se jó, mert ő flancolni akar
"Jaj de unalmas már ez a prolizás..."
Ezt megérte ide böfögnöd :D
Az irigyek mellett vannak mazochisták és maxmimalisták.
Ők úgy gondolják,hogy az ember élete akkor tökéletes,ha a maximálisat nyújtja minimális javakért.
Az ilyen emberek sosem fognak magasabb fizetést kérni,hanem még büszkék is arra,hogy milyen kevés pénzért dolgoznak,mert milyen kemények.
Az ilyen emberek miatt nem is változik az országban az a mentalitás,ami van.
Legyél maxmimalista,legyél kemény,viseld el a nehézségeket,legyél egyszerre karrierista,de vállalj is családot,lehetőleg több gyereket.De nem lakj a szüleiddel,nem fogadj el másoktól segítséget,stb.
Csak ha ezek mind működnének,akkor nem lenne ennyi alkesz az országban,de szeretnek nagyon szenvedni,sajnáltatni magukat,és nekik ez megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!