Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megelőzhető lehetett volna a...

Megelőzhető lehetett volna a szegedi kettős gyilkosság?

Figyelt kérdés

Egy okos, gazdag gyógyszerész férfi megölte a reménytelen szerelmét és annak párját szombat este.

A férfi szándékosan a szomszédba költözött,hogy láthassa plátói szerelmét, majd kivégezte mindkettőt.

A nőt még meg is erőszakolta.:/

Ennyire be lehet kattani a reménytelen szerelembe?

Nekem is voltak plátói szerelmeim, mégsem tennék ilyet. Sőt tuti nem költöznék a szomszédba.

A gyilkosnak szép élete lehetett volna. Még a doktorija is megvolt, amit rohadt nehéz megszerezni. Pénz is volt, szerintem nem nézett ki rosszul sem, mégis agyilag ezek szerint nem volt normális.

Szerintetek?

Mindenesetre nyugodjon békében mindhárom fiatal!

2021. jún. 22. 13:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 anonim ***** válasza:
70%
Még mindig csak feltételezés, akárhogyan fogalmazod. A bátyja talán megerőszakolta és Hello kittyt nézetett vele. Ugyanaz az értelmetlen feltételezés és szokásos szülőhibáztatás.
2021. jún. 22. 14:46
 52/81 anonim ***** válasza:
46%
Jaj hagyjuk már, pont annyira feltételezés, miszerint a környezet nem tehet soha semmiről struccpolitika. Cseppet sem értelmetlen, ha valami értelmetlen az a társadalom szokásos közönye, a képmutató szívhezkapkodás, meg a sírás, hogy jaj, mennyi bántalmazás van Magyarországon. Igenis kontextusában, részleteiben kellene megismerni az ilyen jelenségeket, akkor lehetne ezeket a történéseket megérteni, valamint tenni ellene, hogy ilyenek ne forduljanak elő. Szilágyi István fia is megkapott mindent, sokkal többet is, mint érdemelt volna, aztán láthatjuk, mi volt érte a hála. Az pedig már messze nem feltételezés...
2021. jún. 22. 14:51
 53/81 anonim ***** válasza:
48%
Ez is feltételezés. Anyád vert kiskorodban, azért vagy ilyen?
2021. jún. 22. 15:09
 54/81 anonim ***** válasza:
85%
Milyen az az ilyen? Elfogytak az érvek, látom jön a személyeskedés... Szerinted miért szoktak még híres sorozatgyilkosok esetében is szót ejteni a családi háttérről? Pont azért, mert szeretnék megérteni, mi vezet oda, hogy egy ember ilyet műveljen, meg pont az a kérdés, hogy megelőzhető lett volna-e az egész.
2021. jún. 22. 15:12
 55/81 anonim ***** válasza:
58%

Szegény fiatalok, erre nincsenek szavak. Annyira mosolygós, kedves, jószívű lánynak tűnik a képeken, nem értem hogyan tudta ez az elmebeteg bántani, de persze a barátját is nagyon sajnálom.

A kérdésre az a válaszom, hogy szerintem egy ilyen esetet nagyon nehezen lehetne megelőzni. Ismertem a Hosszúpályi kettős gyilkost és látásból a szüleit is (a nagyszüleit ölte meg brutális módon néhany éve), senki meg nem mondta volna róla, hogy ilyesmire képes lenne, soha egy rossz szava nem volt senkihez. Az anyukája már évek óta depressziós, magát okolja amiért semmit sem vett észre, pedig nem csak ő, hanem az egész környezete azt hitte minden rendben van vele. Ezek az elmebetegek hihetetlen módon megtudják játszani magukat, nekem az a véleményem senki mást nem lehet hibáztatni, csak az elkövetőt.

2021. jún. 22. 16:23
 56/81 anonim ***** válasza:

55:

Távol áll tőlem, hogy bármely felnőtt elkövető szüleit hibáztassam, én hiszek a szabad akaratban, felnőtt emberek döntését nem lehet a nevelésre fogni, még akkor sem, ha a nevelés rossz volt. Viszont ami ezt leti:

"senki meg nem mondta volna róla, hogy ilyesmire képes lenne, soha egy rossz szava nem volt senkihez"

Értem én, hogy biztos megtévesztő volt, de ennek mi köze ahhoz, hogy soha egy rossz szava nem volt senkihez? Azon túl, hogy ilyen embert nem ismerek, ezért helyből fura lenne, ez kb. a rendes embernek tűnt, mindig köszönt kategória. Alap, hogy nem látszik kívülről más emberek lelki vilaga, de ami mégis látszik belőle, az nem az illedelem, barátságosság vagy barátságtalanság, illetve egyéb felszínes dolgokban nem nyilvánul meg. Azért sem szeretem az ilyen felszínes megközelítést, mert ellenkező előjellel is alkalmazzák az emberek, azaz jóindulatú, egészséges lelkületű embereket ítélnek meg, és sokszor tesznek tönkre az alapján hogy felszínen maganak való az illető, esetleg nem tetsző a stílusa, nem elég udvarias, stb.

2021. jún. 22. 16:34
 57/81 anonim ***** válasza:
43%
11-es az hogy beteg az nem gonosz. Te mint egészséges ember sosem értheted mit élhetett át. Ez egy annyira beszűkült tudatállapot.
2021. jún. 22. 18:51
 58/81 anonim ***** válasza:
93%
14-ea amit írsz "....vagy elhagyták" itt a szüleire értés mer például ha valakit elhagynak vagy elveszíti a szüleit egy szerelem nem kisebb vesztesèg. Teljesen más minőség mit egy szülő de azert úgy összességében a szerelem nagyon le van degradálva, nem olyan az hogy van még ezer más.ez csak manapság van így hogy ezzel dobálózunk hogy mindenkit le lehet cserélni, a szerelem az szerelem. És a srác bizonyosan százszor érzékenyebb volt. Sőt lehet épp a jó szülői kapcsolat hiánya is okozhatta a mentális betegséget. Sőt akik elveszítik a szüleiket vagy elhagyják ahogy írod, na épp azok nem lesznek később sem stabilak. Ezzel a tette alól semmiképp sem felmenteni akarom, csak gondoljunk arra hogy vajon mitől érinthette ilyen mélyen a visszautasítás, vagy szakítás.
2021. jún. 22. 18:57
 59/81 anonim ***** válasza:
0%
33-as mi lehet az élet nagy kihívása, a szerelemnèl mi lehet fontosabb nagyobb kihívás az életben?
2021. jún. 22. 19:01
 60/81 A kérdező kommentje:
A szerelem igenis fontos, de itt ez beteges rögeszme volt a férfinél.:/
2021. jún. 22. 19:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!