Megelőzhető lehetett volna a szegedi kettős gyilkosság?
Egy okos, gazdag gyógyszerész férfi megölte a reménytelen szerelmét és annak párját szombat este.
A férfi szándékosan a szomszédba költözött,hogy láthassa plátói szerelmét, majd kivégezte mindkettőt.
A nőt még meg is erőszakolta.:/
Ennyire be lehet kattani a reménytelen szerelembe?
Nekem is voltak plátói szerelmeim, mégsem tennék ilyet. Sőt tuti nem költöznék a szomszédba.
A gyilkosnak szép élete lehetett volna. Még a doktorija is megvolt, amit rohadt nehéz megszerezni. Pénz is volt, szerintem nem nézett ki rosszul sem, mégis agyilag ezek szerint nem volt normális.
Szerintetek?
Mindenesetre nyugodjon békében mindhárom fiatal!
Szegény fiatalok, erre nincsenek szavak. Annyira mosolygós, kedves, jószívű lánynak tűnik a képeken, nem értem hogyan tudta ez az elmebeteg bántani, de persze a barátját is nagyon sajnálom.
A kérdésre az a válaszom, hogy szerintem egy ilyen esetet nagyon nehezen lehetne megelőzni. Ismertem a Hosszúpályi kettős gyilkost és látásból a szüleit is (a nagyszüleit ölte meg brutális módon néhany éve), senki meg nem mondta volna róla, hogy ilyesmire képes lenne, soha egy rossz szava nem volt senkihez. Az anyukája már évek óta depressziós, magát okolja amiért semmit sem vett észre, pedig nem csak ő, hanem az egész környezete azt hitte minden rendben van vele. Ezek az elmebetegek hihetetlen módon megtudják játszani magukat, nekem az a véleményem senki mást nem lehet hibáztatni, csak az elkövetőt.
55:
Távol áll tőlem, hogy bármely felnőtt elkövető szüleit hibáztassam, én hiszek a szabad akaratban, felnőtt emberek döntését nem lehet a nevelésre fogni, még akkor sem, ha a nevelés rossz volt. Viszont ami ezt leti:
"senki meg nem mondta volna róla, hogy ilyesmire képes lenne, soha egy rossz szava nem volt senkihez"
Értem én, hogy biztos megtévesztő volt, de ennek mi köze ahhoz, hogy soha egy rossz szava nem volt senkihez? Azon túl, hogy ilyen embert nem ismerek, ezért helyből fura lenne, ez kb. a rendes embernek tűnt, mindig köszönt kategória. Alap, hogy nem látszik kívülről más emberek lelki vilaga, de ami mégis látszik belőle, az nem az illedelem, barátságosság vagy barátságtalanság, illetve egyéb felszínes dolgokban nem nyilvánul meg. Azért sem szeretem az ilyen felszínes megközelítést, mert ellenkező előjellel is alkalmazzák az emberek, azaz jóindulatú, egészséges lelkületű embereket ítélnek meg, és sokszor tesznek tönkre az alapján hogy felszínen maganak való az illető, esetleg nem tetsző a stílusa, nem elég udvarias, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!