Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi fogyott el manapság az...

Mi fogyott el manapság az emberekből?

Figyelt kérdés

2021. máj. 28. 12:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom, tavaly március óta alig láttam embert.
2021. máj. 28. 12:41
 2/16 anonim ***** válasza:
67%
A megfelelő önkép, önismeret, céltudatosság, motiváció, egészségtudatosság, emberség, gondolkodás.
2021. máj. 28. 12:42
 3/16 anonim ***** válasza:
78%
Semmi, szerinted 100 éve mindenki empatikus, érzékeny, emberséges és színvonalas volt?
2021. máj. 28. 12:42
 4/16 anonim ***** válasza:
81%
Az udvariasság, a tisztelet egymás iránt, a figyelem, az alázatosság, a diszkréció, a becsületesség. Főleg a saját generációmból... (1995 után)
2021. máj. 28. 12:43
 5/16 anonim ***** válasza:
27%
Azért ilyen nagy a lelki, szellemi, érzelmi sivárság manapság, mert a szellem az 1 egység. Minél több ember születik meg, annál több felé kell oszlanija. Ezért most hogy sok millárd ember van silányabb a minőség. Nem biztos hogy igaz, de jól hangzik.
2021. máj. 28. 12:45
 6/16 anonim ***** válasza:
88%
#2 milyen egészségtudatosság volt 50-100 éve?
2021. máj. 28. 12:57
 7/16 anonim ***** válasza:
31%

Nem volt időhatár meghatározva.

De hogy válaszoljak a kérdésedre szimplán csak ennyi, még ha tudat alatt is volt: rengeteg gyógynövényt használtak, amit ma már csak kevesen használnak. Sokat mozogtak, a mai világ emberével ellentétben.

2021. máj. 28. 13:01
 8/16 anonim ***** válasza:
85%
Az én déd- és nagyszüleim nem használta gyógynövényt a kamillán kívül, ez ma is elérhető annak aki aragaszkodik hozzá.
2021. máj. 28. 13:03
 9/16 anonim ***** válasza:
89%

Igen, és tökéletesen normális, megszokott jelenség volt a gyerekhalandóság - Isten adta, Isten elvette, mondták régen az elhunyt kisgyerekekre.

A mozgás se épp az egészség miatt volt, hanem mert ha nem mentek szántani, akkor éhenhaltak.

2021. máj. 28. 13:04
 10/16 anonim ***** válasza:
87%
Őszintén nem tudom, nem vagyok elég öreg ahhoz, hogy rendesen rálássak arra, hogy mi volt 30-40 éve, de valami szerintem is megváltozott. Az egész családom mindig is abban a faluban élt ahol én is felnőttem, és a szüleimnek/nagyszüleimnek eszméletlen sok története van a régi mindennapokról. A szomszédok folyamatosan átjártak egymáshoz, ahogy jött a jó idő szinte mindenhol ment hétvégente a nyársalás, közös bográcsolás, volt rengeteg buli, az iskolában és az óvodában kb minden hónapban volt valami nagyobb program amibe bevonták a helyi öregeket, hatalmas falunapok, búcsúk stb... Olyan képeket mutattak a szüleim, el sem tudom képzelni hogy ilyen volumenű dolgok ma megtörténjenek. Még kiskoromból én is emlékszem azért egy-két dologra, de mára már a faluból teljesen kiveszett az élet, senki nem beszél senkivel, örül az ember ha a szomszéd köszön neki, az iskolában a farsangon kívül nincs semmiféle program, de az is úgy be van szabályozva hogy nevetséges (nem mehet szülő, nem lehet vinni saját készítésű ételeket már egy pár éve), nincs búcsú meg falunap, nincs szinte semmi kapcsolat az emberek között, mindenki csak létezik egymás mellett. A játszóterek és a helyi kis tó partja is emlékszem hogy régen egész nyáron hangos volt, nappal az általános iskolásoktól, este a tiniktől. Ma alig van ezeken a helyeken egy-két ember, de a szülők is csak szótlanul hintáztatják a gyerekeket egymás mellett.
2021. máj. 28. 13:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!