Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A feminista "forradalomnak"...

A feminista "forradalomnak" mikor lesz vége? Melyik ponton mondják azt, hogy köszönjük, nincsen több követelésünk?

Figyelt kérdés
Milyen céloknak kell KONKRTÉAN megvalósulnia ahhoz, hogy megnyugodjanak, és azt mondják, hogy megkaptuk, amit akartunk, berekesztjük a lázadást?

2021. máj. 4. 09:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
17%

Semmi degradalo nincs abban hogy Ákos szerint a férfi dolga a penzkereses a Noé a háztartás.

Ha fordítva mondta volna istenitve lenne.

Rossz irányba mennek a mai nők.

Az erőszak az más téma abban 100% a feministák mellett állok. Egy nő se érdemli meg.

De a gyermekneveles és a házimunka igenis elsősorban női munka.

Ha tetszik Ha nem a biológianak nem mondhattok ellent 😊

2021. máj. 7. 22:09
 52/73 anonim ***** válasza:
48%
#51 tehát te büszkén kimondod magadról hogy ha nem lenne egy pina a háztartásban te képtelen lennél rendet és tisztaságot tartani magad körül
2021. máj. 7. 23:21
 53/73 anonim ***** válasza:
38%
Én vagyok a pina a háztartásban helo😂
2021. máj. 8. 09:17
 54/73 anonim ***** válasza:
51%
#53 hát akkor sajnállak hogy úgy érzed hogy ennyire be kell hódolnod egy fa-sznak. te is ledolgozod (gondolom) a 8 órát meg a farok is, de te még az egész háztartást is magadra vállalod. majd egyszer túl sok lesz, de addigra a farok már túlságosan megszokta a könnyű életet, és nem fog segíteni. ugyanez megy anyáméknál
2021. máj. 8. 09:22
 55/73 anonim ***** válasza:
4%
Dehogy dolgozok nem vagyok én bolond 😀 dolgozzon a férfi szerintem az az ő dolga 🤭
2021. máj. 8. 10:08
 56/73 anonim ***** válasza:
89%

Utolsó, hajrá, egészségedre, ez a te döntésed, hogy így éled az életed, de szerintem igenis degradáló a teljes női nemre vonatkoztatva kijelenteni, hogy márpedig nekünk az A dolgunk, hogy vezessük a háztartást és neveljük a gyereket (megjegyzem, szerintem az is degradáló, hogy a férfinek előre kijelöljük, hogy márpedig neki a pénzkeresés a feladata, pont). Hadd ne legyen már ítélkezés senki felett, ha valaki nem érzi magát kiteljesedettnek ebben a szerepkörben.

Amúgy kérdező, pl ez még hátravan. Hogy elfogadja mindenki, nő és férfi is, nem csak a kormányban a döntéshozók (bár az lenne az elsődleges, ami szintén hiányzik), hogy nem mások mondják meg, ki mit kezdjen az életével, hanem mindenki szabadon dönthet. És attól nem lesz senki kevésbé nő, mert ő éppenséggel nem akar családot és a háztartást sem vezeti, és attól sem lesz kevésbé férfi valaki, mert inkább otthon marad a gyerekkel, amíg a párja pénzt keres. Csak egy példa. Amíg ez a gondolkodás, hogy mi A NŐ és mi A FÉRFI dolga nem pusztul ki végleg a társadalmunkból, addig igenis van létjogosultsága a törekvéseinknek. Az sajnálatos, hogy a feminizmus nem az általános egyenlőségre törekszik, ugyanakkor tény és való, hogy nőként határozottan alacsonyabb szintről kell felverekednünk magunkat, és ez több munkát igényel.

2021. máj. 8. 10:39
 57/73 A kérdező kommentje:
51: Így van. Ha azt mondta volna Ákosunk, hogy "az a nő dolga, hogy önmegvalósítson és a férfitól független erős nő legyen, a házimunkát pedig megosszák", szerintem nem lett volna nagyon itt botrány. :D
2021. máj. 8. 11:50
 58/73 A kérdező kommentje:

56: konkrétan te most azt javaslod, hogy töröljük is el a férfi és nő szavakat - mert tudod, ha megfosztjuk őket a jelentésüktől a nagy egyenlőség jegyében, akkor az egyenlő ezzel.

Kérdés, hogy akkor ezek után te majd mire tudsz hivatkozni, hogy neked nőként többletjogok járnak, meg 50% kvóta a vezetői helyeken.

2021. máj. 8. 11:53
 59/73 anonim ***** válasza:
100%

Én nem várok el nőként többletjogokat, csak egyenlő bánásmódot és megítélést. Az alapján, ami adott szituációban lényeges, és függetlenül a kromoszómáimtól.

De jó, ne akard megérteni más álláspontját, csak akkor minek írtad ki a kérdést?

2021. máj. 8. 12:20
 60/73 anonim ***** válasza:
17%

"Amíg ez a gondolkodás, hogy mi A NŐ és mi A FÉRFI dolga nem pusztul ki végleg a társadalmunkból, addig igenis van létjogosultsága a törekvéseinknek. "

Magyarul te olyan társadalomban szeretnél élni ahol az emberek figyelmen kívül hagyják azt a tényt hogy a férfiak és a nők különbözőek és ebből adódva más más dolgokra alkalmasak? Miért akarsz egy olyan társadalmat ahol az emberek hazudnak maguknak???

2021. máj. 8. 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!