A feminista "forradalomnak" mikor lesz vége? Melyik ponton mondják azt, hogy köszönjük, nincsen több követelésünk?
40:
A szülés kapcsán: nekem sem tetszik, hogy az alapján dől el egy nő felvétele, hogy potenciálisan elmehet szülni, nem pedig alkalmasság alapján.
Viszont nézzük a munkavállaló szemszögéből: jön a nő, fiatal, teherbe esik, megy szülni. Ezután nem rúghatod ki, a fizetése jelentős részét továbbra is le kell psszolnod neki, miközben a munkát, amire felvetted nem végzi el - persze, lehet otthonról dolgozni, de ha a hölgy úgy dönt, hogy nem él a lehetőséggel, a fizetése még ugyanúgy jár neki. Fair dolog, nem? Ezért munkáltatóként fel kell venned egy másik embert ugyanazért a fizetésért, hogy el a munka el legyen végezve.
Ezt követően 3 év után visszajön a nő, hiszen kötelezően vissza kell venni, persze a 3 évvel azelőtti tudásával. Miután lejár a visszavételtől számított kötelező ideje, kirúgod, hogy felvegyél egy alkalmasabb embert. Erre a nő fogja magát, beperel téged kb. 2-3 éves munkabére összegéért, és megnyeri, mert megnyeri.
Lehet persze a nő tisztességes, hogy dolgozik, de ez 100%-ig őrá van bízva, hogy az legyen vagy sem.
Ilyen kilátásokkal, te mint cégvezető, vállalnád-e egy fiatal nő felvételét?
Tovább mit gondolsz, ez az egész a férfi nem hibája? A patriarchhátus okozza azt, hogy egy cégvezető a cége érdekeit nézi? nem godnolod, hogy némileg több köze van ennek a kapitalizmushoz, meg bizonyos rossz jogszabályokhoz, mint ahhoz, hogy a cégvezetőnek mi vana lába közt? Szerinted egy női cégvezető empátiából bevállalná ezt?
Másfelől pedig az van, hogy még mindig nem érzem, hogy válaszoltál a korábban feltett kérdésre :))
Azt írod, nem diszkriminálnál senkit a neme alapján. Egyetértek, én sem. Sőt, azzal is egyetértek nagyobbrészt, amit leírsz, kifejtettem fentebb, hogy miben nem.
Akkor mégis hogyan szeretnéd megvalósítani az 50% nőt, ha csakis szakmai alapon veszel fel embert? Hiszen ez eddig is így működött, nem változik semmi.
Vagy esetleg te nem értesz egyet azzal, hogy 50% nő legyen a teszem hozzá kifejezetten jól fizető helyeken, IT-ben, igazgatótanácsban, hatalmi pozíciókban?
Mert ezt az 50%-ot nem fogod tudni elérni anélkül, hogy nemi alapon diszkriminálnál.
Ez így érthető? (attól félek, érted te ezt, csak kínos lenne beismerni, hogy kilóg a lóláb)
Bocs, nem nekem szántad a kérdést, de az 50%-os kvóta nem mindenütt teljesíthető. A férjem IT-s, örömmel alkalmaznának nőt akkor is, ha 10 évre megy el szülési szabadságra, de nem jelentkeznek egyáltalán a meghirdetett pozíciókra. Tiszta virsliparti az irodájuk, nyáron ő maga mondja, hogy oroszlánszag van bent a csomó kan között. Ha nincs érdeklődés, akkor nem tehet ez ellen semmit a cég vezetősége.
Az 50% kvótának szerintem sincs semmi értelme, de ez szerintem része annak az ügyetlen próbálkozásnak, hogy megpróbálják az általad is említett rossz szabályozásokat kiküszöbölni.
"Fair dolog, nem?"
??? jobb lenne ha senki se szaporodna, hogy mindenki dolgozni tudhasson? vagy amint egy nő teherbe esik, azonnal rúgják ki, és egy fizetésből (vagy egyből se, ha egyedülálló) éljen meg valahogy a család a terhesség alatt és a gyes végéig? vagy mégis hogy gondoltad?
én amúgy személy szerint nőként nem értek egyet az 50% kvótával. én azért akarom elnyerni a pozíciót, amire pályázok, mert én vagyok a legalkalmasabb, nem azért mert pina van a lábaim közt, és így a cég ki tudjon pipálni egy rublikát, hogy oké pont 50%, több nőt ide fel nem veszünk. így a nő kollégákra is úgy fognak nézni mint bemutatópéldányokra, hiszen csak a kvóta miatt vannak ott, nem azért mert jók abban amit csinálnak.
nem az 50%ot kéne erőltetni, hanem azt hogy diszkrimináció nélkül a legalkalmasabb jelöltet vegyék fel. ehhez hozzátartozik pl hogy ne csak elméltetben legyen illegális gyerektémáról kérdezni az interjún hanem gyakorlatilag is. nyilván bele kell számolni hogy egy fiatal nő valószínűleg egyszer majd szülni fog, lehet hogy többször is. de egy férfi is ki tud maradni hosszú időre, akármilyen egészségügyi ok miatt. azt ráadásul előre nem is lehet látni. a gyerekvállalás legalább kiszámítható, tudod hogy x év múlva fog visszajönni a kolléga, de egy durva egészségügyi probléma sokszor beláthatatlan.
43: egy munkáltató nem fog neked azzal számolni, hogy felvettél csokot, és te most leszülsz 3 gyereket, hogy visszafizesd Viktoréknak a támogatást. Kinek van erre anyagi kerete, idegrendsezre szerinted, hogy téged 3-9 évig eltartson? Erre lenne elméletileg a GYES, meg a többi szociális támogatás.
Amúgy meg hogy kicsit a saját sz*rodba dörgöljem az orrod - ti feministák mondjátok mindig, hogy szálljunk ki a méhetekből, akkor egyszerű a válszom: nem kell szülni.
42: kb. így, ahogy leírtad. Nincs elég jelentkező, nem azért nem vesznek fel IT-ba nőket, mert szemetek a rohadék férfiak. Amúgy se értem, miért lenne gond, ha így lenne, addig sem erőszakolják meg őket... (IRÓNIA)
"Erre lenne elméletileg a GYES"
ami kb lofasz. ha lenne gyereked, tudnád. arra se elég hogy éhenhalj
"ti feministák mondjátok mindig, hogy szálljunk ki a méhetekből, akkor egyszerű a válszom: nem kell szülni."
oké. ki fogja kitermelni neked a nyugdíjadat? ki fogja vinni tovább a gazdaságot? ki fog téged pelenkázni az otthonban? ott van kína és japán, öregedő társadalmak, és nagyon nagy szarban vannak (és ezt tudják is). fel se fogod, mit mondasz. az nem megoldás, hogy ne szüljön az ember. a társadalom felét dobnád a süllyesztőbe, csak hogy neked legyen igazad csakazértis. voltak azok az idők amikor a nők nem dolgozhattak. tudod, amikor tulajdonok voltak, házasság előtt az apjuké, utána a férjüké. ha verték, bántalmazták, azt tűrni kellett, mert saját magát ne tudták fenntartani. generációk érték le az életüket kiszolgáltatottként. tényeg ide akarunk visszatérni? a nő újra alsóbbrendű legyen?
45: én nagyon is felfogom, amit mondok.
...és k*rvára röhögök, mert gyakorlatilag kimondattam veled azt, amit ha én mondok ki, rögtön nőgyűlölőnek, elnyomónak, elmebetegnek, ki tudja minek bélygeztetek volna.
Tudnillik: a csökkenő születésszám igenis probléma, és nem, nem a nő magánügye az, hogy ő szüljön, mert társadalomban élünk, ahová - még ha csúnyán hangzik is - de kell az utánpótlás, emberanyag. Enélkül elpusztulunk, nem lesz jövőnk.
Örülök, hogy egyetértünk! :DDD
39:
te az egyenlőség jegyében bevéded a 23-ast, aki olyan férfigyűlölő, uszító, végetelenül ostoba szöveget nyomott le, ami után bár vitában érvként nem helytálló, mégis releváns kérdést tettem fel: volt-e vajon az ilyennek férfivel valaha életében normális párkapcsolata?
Aki olyan szinten elborult, hogy szerinte a férfiak felelősek minden rosszért a Földön (őt idézve), mégis milyen alapon követel magának bármiféle egyenlőséget, és milyen alapon higgyem el neki különösen az utolsó sorát, hogy rám férfiként ez a mozgalom semmiféle veszélyt nem jelent, mert békés célú? :DD
Nektek gondolom a kobra is békés széndékú egész addig, amíg meg nem mar.
Én háborúk kapcsán az emberiség teljes törénelméről beszélek, hogy jön ide, hogy voltam-e már katona te szerencsétlen?
Mindig is a férfiak álltak be a frontvonalba megdögleni, ez ugyanis a mi princípiumunk... mindent feláldozunk a nőinkért és családunkért, ez a hivatásunk.
Ezt szembeállítani a családon belüli bántalmazással, ami teszem hozzá nőkre ugyanolyan százalékban jellemző (főleg verbálisan), az csak annak a jele, hogy nagyon ránkférne már egy újabb világméretű konfliktus, ami kimozdítana benneteket a konfortzónátokból, meg a Star Bucks kávézóból való luxuslázadásból.
"a csökkenő születésszám igenis probléma"
Miért lenne probléma egy túlnépesedő bolygón a csökkenő születésszám? Elérendő cél kellene, hogy legyen!
"nem, nem a nő magánügye az, hogy ő szüljön, mert társadalomban élünk, ahová (...) kell az utánpótlás, emberanyag."
Ez akkor lenne oké, ha a társadalom nevelné fel a gyereket. De miért kellene NEKEM kihordani, megszülni, felnevelni, finanszírozni azért, hogy MÁSOKNAK jó lehessen? :D
"nem, nem a nő magánügye az, hogy ő szüljön"
de, még mindig a nő magánügye hogy szüljön-e
Kezd emlékeztetni a kérdező egy korábbi kérdésre, amit persze töröltek. Nagyon ebbe az irányba megy ez a kérdés is.
Akkor arról próbált eszmecserét folytatni, hogyan lehetne KÖTELEZNI a nőket a szülésre. Elképesztő érveket hozott fel akkor is, nem véletlenül törölték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!