Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A pénz tényleg nem boldogít?

A pénz tényleg nem boldogít?

Figyelt kérdés

Annyi ilyet látni/olvasni, hogy gazdag emberek depisek, függők lesznek(drog, pia, bármi).

Pl Whitney Houston, Robin Williams, Britneynek is volt egy korszaka mikor nagyon lecsúszott, még gyámság alá is vették talán.

A környezetemben is van egy tehetős pár, mindenük megvan, átlagon bőven felül élnek(budai luxusházban élnek+van kiadva legalább 7 fővárosi ingatlanjuk), mégis folyton marják egymást. A feleség pszichiáterhez jár, gyógyszereket szed.

Sokszor mondom magamban milyen jó lenne nyerni a lottón, de elgondolkodtam, hogy hosszabbtávon tényleg boldogabb lennék? Vagy csak ameddig tart az újdonság varázsa? Mit gondoltok? Tapasztalat?

2021. ápr. 18. 14:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%
Kimutatták, hogy egy ideig, amíg el nem érsz vele valamit, nem veszed meg a kívánt pl. milliós autót, addig boldogít. Amint már mindened megvan, mar nem ad örömöt.
2021. ápr. 18. 14:22
 12/21 anonim ***** válasza:
88%

A klisédre itt egy klisés, de igaz válasz.

Nem a pénz boldogít, hanem amit veszel rajta. Mondjam hogy boldog vagyok? Az vagyok, MERT van egy csodás családom. És közben mégis annyi súly nyomja a vállamat, ahogy az összes átlag emberét.

Mikor fogok házat venni? Hogy fizetem ki a számlákat úgy, hogy közben enni is tudjunk? Hogy veszem meg ezt vagy épp azt, hogy ne szenvedjünk hiányt semmiben, és élvezzük az életet? Mikor lesz autóm? Mikor tudok végre enélkül a gondolatok nélkül élni?

Hát természetesen akkor, ha kielégítettem ezeket a vágyaimat. De ezeket pénz nélkül csak nagyon nagyon hosszú idő alatt lehet véghez vinni.

Igen, a pénz boldoggá tesz, de csak akkor, ha te alapból a pénz hiány miatt vagy boldogtalan. Tehát emberi kapcsolatokat, szeretetet nem veszel vele.

2021. ápr. 18. 14:25
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Akinek nincs rendben az élete, a lelke, a pszichéje azt nem fogja boldogitani.

De akinek ezek aránylag rendben vannak, az fogja tudni élvezni azt, hogy van pénze és mehet amerre akar szinte stb.

Ezeknek a sok lájkfüggő, figyelemfüggő celebeknek tök mindegy. A drog meg a többi meg pláne.

Engem azért boldogitana. El tudnám foglalni magam, szabad lennék, tudnék rengeteg dolgot tapasztalni a világban, menni erre arra...

Tudnék gond nélkül tanulni, nem lenne idő meg pénzprobléma.

2021. ápr. 18. 14:25
 14/21 anonim ***** válasza:
91%
De boldogít, nem csak gazdag ember lesz függő.
2021. ápr. 18. 14:36
 15/21 anonim ***** válasza:
86%

Ha éhezel, akkor a pénz boldogít.

Ha jó módban élsz, akkor nem leszel boldogabb, ha még több pénzed lesz.

2021. ápr. 18. 14:36
 16/21 anonim ***** válasza:
79%
A penz nem boldogit. Semmivel se boldogabb azaz ember akinek 3 milliardja van mint akinek csak 2
2021. ápr. 18. 14:53
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Az boldogít, hogy a pénz segítségével meg tudok valósítani olyan dolgokat, amiket pénz nélkül nem tudnák:

- egy nagyon drága orvosi kezelésnek köszönhetően megváltozott az életünk,

- tudok finanszírozni egy számomra fontos jótékonysági projektet (ami az én pénzem nélkül egy kicsit kevesebb büdzséből gazdálkodhatna),

- műgyűjtőként csodás tárgyakkal vehetem körül magam.

A pénz nem a boldogság forrása, hanem egy eszköz a boldogság eléréséhez.

2021. ápr. 18. 15:00
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy a pénz nem boldogít, a szegények kifogása. Érzik ők, hogy mennyi gondot okoz nekik a pénztelenség, mennyivel nyugodtabb, szabadabb életük lehetne, ha jobban állnának anyagilag, de nem jön össze. Úgyhogy azzal mentegetik magukat, hogy ők így is milyen boldogok és a pénztől nem is lennének boldogabbak.

Pedig ez nem így van: a pénz megteremti a lehetőségét, hogy boldog légy. Attól, hogy a bankszámládon vagy a párnacihában ott áll a sok pénz, még nem leszel boldog, de pénzből mindent meg lehet venni, mindenhez meg lehet teremteni a körülményeket.

2021. ápr. 18. 15:24
 19/21 anonim ***** válasza:
81%

Boldogít a pénz, kimutatott dolog - egy bizonyos szintig.

Utána - mivel az anyagi dolgok rendben vannak - előtérbe kerül az összes többi megoldatlan probléma (önmegvalósítás, kapcsolatok, elnyomott vágyak, stb.), amiket nem old meg a pénz.

Az, hogy kiragad a kérdező példákat élhetetlen gazdag emberekről, nem támaszt alá semmit, ahhoz tanulmányok és statisztikák volnának szükségesek, hogy ilyesmit ki lehessen jelenteni.

Érdemes ilyen tekintetben a nemzetek lakosságának általános elégedettségére alapozni, arról készültek felmérések:

Finnek, izlandiak, dánok, svájciak, hollandok, svédek, németek, norvégok. Mind gazdag ország, sőt, a leggazdagabbak vannak köztük.

2021. ápr. 18. 17:01
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Én boldogabb lennék. Segitenék a macska menhelyeknek, a sok drága cicának. Végre lenne magánszférám, ami sosem volt. Lefogynék, megcsináltatnám a mellemet- mellkisebbités. Járnék gyógyfürdőkre. Masszázsokra, a gerincem miatt, mert ferde. Szóval lenne mit behozni bőven. Vennék egy luxus házat. Medencével. Megtanulnék úszni. Annyi lehetőség nyilna meg előttem. Ja, és csökkenne a depresszióm. Végre csak magammal foglalkozhatnék. Nem unatkoznék, az tuti.
2021. máj. 3. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!