Mit gondoltok arról, hogy a Pénz boldogít/ A pénz nem boldogít? Melyiket helyeslitek? Esetleg mindkettőt?
Sokszor mondják, hogy a pénz nem boldogít. És azt is, hogy a Pénz igenis boldogít. Mi erről a véleményetek?
Az enyém az, hogy ha van egy ember, aki nagyon szomorú az életben, mert ez mberek ne mszeretik őt, akkor mégis boldogabb lesz, ha a 20 éves suzukit leválthatja egy ferrarira. Nem? Boldog, mert menő autója van, boldog, mert van, aminek örülhet az életben. De van, amikor a pénz nem boldogít. vagy csak ideiglenesen. Naponta veszel méregdrága autókat, akkor másnapra már nem tudsz örülni a tegnapinak. Általában a szegények mondják, hogy a pénz nem boldogít, mert vagy nincs pénzük/nem olt sok pénzük/irigyek a gazdagokra. Számtalanszor hallani, hogy Tegnap volt 500 milió dollárom, ma van 500 milliárd dollárom és ugyanolyn boldog vagyok.
nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre! (majd elmondom, hogy miért)
Őszintén szólva, nem tudok erre olyasmi választ írni, amire szerintem kíváncsi vagy.
Sokszor az apám próbál lekötelezni pénzzel, meg drága dolgokkal, amik alapból feldobnának, de azt a tényt, hogy szemét volt meg, hogy milyen lelki dolgokon megyek/mentem keresztül.
Viszont ha belegondolok, amikor mentünk a tengerre az nagyon tetszett. Örültem, ha a Balatonon is voltunk, de az Adriát nahyon szeretem:)
Szerintem jó helyen keresgélsz.
Sokkal jobban leegyszerűsítve szokták mondani, hogy "A pénz nem boldogít, de inkább sírok egy Ferrari-ban, mint egy Trabant-ban"
Van ami boldoggá tesz, de nem lehet megvenni pénzért, viszont sokkal-sokkal több minden tesz boldoggá, amit meg lehet venni pénzért. Másfelől több pénzzel az esélyeid is jobbak megszerezni a pénzen direktben nem megvásárolható boldogságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!