A 18-35 év közöttiek 81%-a otthon él – mi lesz ebből a generációból?
Én pl. tipikusan nem költök ilyesmikre, elég spórolós vagyok, mégis írtam, hogy sok év lenne az átlag fölötti fizummal, mire egy házra összegyűjthetnék. Szóval nem csak ettől függ. Persze vannak akiknek nulla pénzügyi kultúrájuk van, de nem csak nekik nem jön össze a ház.
#51: persze, hogy sok év. Nagyon kevesen tudnának 1 évnyi fizetésből házat venni.
De az átlag feletti kereseteddel max 5 év alatt össze lehet rakni egy önrészt lakáshitelhez, ha ésszel költekezel.
Én mondjuk a 120 ezres fizetésemmel nem tudnék albérletet fizetni.
Ilyen átlag fizetés (tudom a többség nem minimálbéren van mint én) és albérlet/lakás árak mellett ez nem meglepő dolog szerintem.
Papíron még én is a szüleimnél lakok (od vagyok bejelentve), közben meg albérletben, vagy 4 kerülettel odébb.
Már nekik is a nagyszüleim segítettek lakást venni, pedig apum 55'-ös születésű. Sőt , a mai napig támogatják mindkettőjüket a saját szülei (nagyszüleim), ahogy engem is a szüleim. Nem lehetek nekik eléh hálás. Sajnis, az éna szakmámban, nettó 150 ezer, amit MAXIMUM megkereshetek, ha ebből akarnék élni egyedül, akkor az úgy nézne ki, hogy kifizetem az albit, aztán maradna 20 ezer forintom egész hónapra ( és akkor már tényleg jól keresőnek számítok szakmán belül...).
Jelenleg nekem még munkahelyem sincs, szóval, ha nem lenne a párom és a támogató szüleim, mehetnék a híd alá...Pedig imádom a hivatásomat, de még a mekiben is jobban keresnék nulla "tudással", mint a szakmámban maximális erőbedobással...Na szerintem ez a szomorú....
30as
A csok lazan 10millat dobott a lakasarakon.
Ha elotte vetted a lakast akkor jol jartal.
Mi megszivtuk mert decemberben leegyeztettunk mindent alairtuk a szandek nyilatkozatott magyaran minden sinen volt. Januarban mikor bementunk szerzodni akkor kozoltek h nem 25 hanem 35 a lakas arra.
Mi nem voltunk csok kepes. Igy biktuk a lakast.
Most hiaba teszek el minden fillert nem fogjuk tudni behozni a hatranyt.
Marad a hitel amit nagyon nem szeretnek....
Nem azzal van gond, hogy egy házban élnek. Hanem hogy nem tudnak leválni egymásról, vagy a gyerek, vagy a szülő részéről nem normális a függetlenedési folyamat.
A gond az, hogy anyagilag nem önállósodik a gyerek (eltartatja magát,vagy nem keres munkát/nem ad közösbe). Hogy sok esetben konfliktust szülnek az anyagi gondok, az eltérő viselkedési vagy világlátási normák.
Van ismerősöm, aki közel 35 éves, kétdiplomás, közel fél millát keres de a szüleivel lakik. Nagy a ház, elvannak együtt, nincs igény hogy külön menjen. Olyan is van aki szó szerint inkább kanapékon húzta meg magát csak kiszabaduljon otthonról, hiába nem volt pénze 19 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!