A 18-35 év közöttiek 81%-a otthon él – mi lesz ebből
a generációból?
Figyelt kérdés
Régebben félúton voltunk az északi népek (18 évesen elköltözik otthonról) és a déliek (többgenerációs együttélések) között, de az utóbbi időben nagyon eltolódott rossz irányba a „felnőtt, de még a szüleivel lakik, magyarul gyerek”-generáció.
Kérdező, az irányított kérdésedben általánosítottál több szempontból is. :)
A különböző okok, élethelyzetek nem vehetők egy kalap alá.
Azonosítottad a több generációs háztartásokat az egyetemistákkal, a mamahotelesekkel, az otthon saját lakásra gyűjtögetőkkel, a szülőket segítő-ellátó gyerekekkel, a költségmegosztókat az élősködőkkel.
Melyikre gondoltál?
2021. márc. 12. 13:25
22/62 anonim válasza:
A kérdező nem reagált semmire. Tipikus provokatív kérdés. Jelentsétek, és álljatok tovább, ne etessük a trollt.
2021. márc. 12. 13:25
23/62 anonim válasza:
Van valami különdíj arra, ha ezt a provokációt minden nap kiteszik?
2021. márc. 12. 13:26
24/62 anonim válasza:
Azok a "gyerekek" valahogy mindig "kifelejtődnek" z ilyesfajta általánosításokból, akik azért élnek együtt a szüleikkel, hogy a ház körüli munkák elvégzésével, ügyintézéssel, akár a fenntartási költségek egy részével, esetleg ápolással is segítsék őket! Vagy akár csak jó a viszony, nagy a ház, nincs partner.
2021. márc. 12. 13:27
25/62 anonim válasza:
Nem igaz hogy nem bírnak egyesek leszakadni erről a témáról. Kedves kérdező! Veszel nekem egy lakást? Van rá fölösleges min. 30 millád? Albérletben lakok, egész egyszerűen az önerőre képtelen vagyok félrerakni, miközben havi 150 csak a lakhatásom.
2021. márc. 12. 13:27
26/62 anonim válasza:
Mi lenne? Pontosan ugyanaz, ami az utóbbi pár évszázadban volt, amikor 2-3 vagy akár 4 generáción át éltek az emberek együtt. Megjegyzem, környezetvédelmi szempontból sokkal fenntarthatóbb, ha egy családon belül a generációk nem külön háztartásokban, hanem egy fedél alatt élnek, és a fenntarthatóságra az elkövetkezendő generációknak sokkal nagyobb szükségük lesz, mint valaha.
2021. márc. 12. 13:32
27/62 anonim válasza:
Mit vársz? Cirka 25 éves korukig ülnek az egyetemen, aztán nem találnak munkát, mert nincs, vagy csak olyan, amivel lópaszt sem keres. Akkor adjon még haza, mert a szülei már nem viselik el többet azt a büdös ingyenélő kölköt, akit azért csináltak, hogy pénzt gomboljanak le tőle, amint elmúlt 18. Egy albérlet ára 160 ezer, egy 50 nm-es lakás 45 millió. Miről beszélünk? Nem mindenki örököl.
2021. márc. 12. 13:36
28/62 anonim válasza:
57 éves vagyok. Nagyon-nagyon sajnálom a fiatalokat a mostani reménytelenül szar helyzet miatt. Lehet, hogy meg kellene tanulni a generációknak egymással jobban kijönni és együtt élni, és ebből a kényszerhelyzetből valami kellemeset kicsikarni.Első körban a korombelieknek hívnám fel a figyelmét, hogy 18 felett ne kezeljék a csemetéiket gyerekként. Sok dolog miatt felnézhetünk rájuk, sok dologban okosabbak mint mi. És ne felejtsük, mi közelebb állunk a hanyatláshoz (szellemihez is) ugyhogy ha ugy érzed most nem okosabb a gyereked nálad és te tudsz jobban mindent, ez már nem sokáig lesz igy!!
2021. márc. 12. 13:47
29/62 anonim válasza:
Csak papíron él ennyi otthon, albérletben laknak, csak nincsenek bejelentve
2021. márc. 12. 13:58
30/62 anonim válasza:
szerintem meg nagyon sokan kényelmesek, és szarnak bele. persze tisztelet a kivételnek.
én 28 vagyok a párom 25, mindketten dolgozunk, kb 700k a havi bevételünk.
Saját lakásban lakunk, melynek van havi 40k törlesztője, és a meglévő laktak miatt kb 1 év múlva végtörlesztünk.
Szerintem a fejekben van baj főként. mert rengetegen keresnek jól csak elkúrják a pénzüket.
Ha havi 40%nál kevesebbet tudunk félrerakni akkor már nem alszunk nyugdotan. Ja akinek nem tetszik nyugodtan lepontozhat..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!