Érdemes egy ilyen világba gyereket szülni?
Figyelt kérdés
Én nagyon szeretnék gyereket, de már sokszor gondolkodtam rajta, hogy érdemes egy ilyen világba gyereket szülni. Ahogy jósolják ha így halad a világ és nem változtatunk az életmódunkon és a hozzáállásunkon nem sok idő kell és a bolygó nehezen élhető lesz az emberek számára és ilyen bizonytalan helyre szüljek gyereket? Ti nem gondolokodtok ilyesmiken? A másik, amiért nem szeretnék ide gyereket az az emberi kegyetlenség, annyira gonosz a világ, olyan mintha kezdene kihalni az emberiség. Nagyon szeretnék gyereket, de egy kicsit önzőségnek tartom ezt a leendő gyerekemmel szemben. Ti mit gondoltok erről? Csak én látom ilyen negatívnak a jövőt? Vagy ti is hasonlóan éreztek? Kíváncsi vagyok a véleményetekre.2021. jan. 29. 19:12
11/21 anonim válasza:
Én szeretnék. Kérdés hogy majd a jövendőbelim is szeretne-e 😬 mégiscsak ő szüli meg 😬
14/21 anonim válasza:
Kérdező, és te mit teszel a bolygóért a picsogáson kívül? Környezettudatosan élsz? Textilszatyrokat használsz, busszal jársz kocsi helyett, használtan veszed a dolgokat?
Vagy te is csak óbégatsz, de arra vársz, hogy mások változtassák meg a világot?
Mellesleg, milyen gonosz világról beszélsz? A negatív dolgok ellenére egy embernek sosem volt ekkora méltósága, szabadsága, lehetőségei. 1000 éve a többségnek annyit sem ért az élete, mint a, lepkefing. Rabszolga volt, útonállók ölték meg, a földesúr tett rajta erőszakot, sa többi, hát ehhez képest aranyéletünk van, tele jóságggal.
15/21 anonim válasza:
" A negatív dolgok ellenére egy embernek sosem volt ekkora szabadsága,"
Jah, a Covid miatt ez pont így van...
16/21 anonim válasza:
32 évesen ne rontsd el az életed, mondanám, de mivel férfi vagy, így csak annyi bajod lehet az egészből, hogy ha nem tetszik, fizetsz havi 30 ezer lelépési pénzt. Ebbe a cirkuszba ami most van, anyagi helyzettől függetlenül nem vállalnék gyereket.
17/21 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat, 16-os próbálkozok környezettudatosan élni: turiba vásárolok (ez amúgysem áldozat, nagyon szeretek turizni), busszal közlekedek vagy biciklivel, tusolok(nem fürdök), és megpróbálok minnél kevesebb szemetet termelni. De most nem ez volt a kérdésem :)
2021. jan. 29. 20:44
18/21 anonim válasza:
Sokan nem terveznek, mondjuk egészen más okokbol.
19/21 anonim válasza:
Nem. Egy adószám, amit addig sajtolnak, amíg képes adózni, aztán mehet a levesbe. -Elég csak a "nyugdíjrendszerre, tb-re gondolni, - ha akarod, ha nem, szedik, de a nyilvánvaló cél az, hogy lehetőleg semmit ne kapj érte cserébe.
20/21 MolotovPunk válasza:
Mindenkinek a maga döntése ez,de magam részéről köszönöm Nem.A nyugdíj rendszer meg Tb jogos hivatkozás erre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!