Introvertáltak! Mi okozza ezt a tünetet?
Másnak is van hasonló "tünete"?
Ha bárki bármi olyat mond, amit én nem kérdeztem, vagy nem érdekel, az rettentően idegesít. Vagy ha hozzátesz a válaszához valami olyan más választ, ami eltér a kérdésemre adható válaszok közül és csak kiegészíti,
még az is.
Konkrét példa. Istvántelek állomáson össze vissza jöttek a vonatok, teljesen rendszertelenül, hangosbemondó nem volt, a menetrend felborult. Megáll egy fecske, mivel semmi nincs kiírva, megkérdezem a kalauztól, hogy: Jónapot, elnézést, ez a vonat megy vácra? (mert konkrétan oda akartam menni)
Válaszol: Igen, igen. "Minden megállóhelyen megáll."
Namost ez engem nem érdekel, mert azt kérdeztem, hogy ez a vonat megy-e vácra.
Ha mást akartam volna kérdezni azt kérdeztem volna, hogy ez a vonat megáll-e dunakeszin.
Olyan fora érzésem volt. Megkaptam a válaszomat, én 0,1 másodperc alatt válaszoltam egy köszönömmel, épp felugrottam a vagonra, erre folytatja, hogy minden állomáson megáll.
Mégis minek? Mire jó ez amúgy? Ez a vonat megy vácra? IGEN. és ennyi.
Én végtelenül sokat tudok fecsegni másoknak, akár érdekli őket akár nem, de ha nekem fecsegnek az zavar és idegesít, de nagyon.
Mit tegyek? Engem kicseszettül nem érdekelnek a felesleges információk. Kérdezek, választ várok.
18/L
Nem nem nem. nem hergelhető. annak nevezném magam utoljára. Szimplán csak nem érdekel.
Az, hogy idegesít, még nem jelenti azt, hogy felkapom a vizet rajta.
Suliban van 3 tanárom aki éjjel nappal képes egy 5 szavas választ elhúzni órára. legyen az bármikor. reggel, este, nap közben. Azért jó a digit oktatás, mert lenémítom, aztán ha befejezte a f*szságait unmute-olom.
Suliban eddig csak ültem bambán és vártam, hogy na vajon mikor fejezi be. Miután megadta a választ.
Vagy várom, hogy na vajon mikor fogja elmondani a választ. fél óra, egy óra?
Tényleg vannak durva esetek, amikor túl tudják tolni az emberek a mondandójukat.
De itt az egyetlen, aki túltol valamit, az te vagy.
Amit példának írtál eset, pont olyan, amiben az adott illető (a kalauz) csak a kötelességét teljesítette, és nem önszántából, a személyisége révén árasztott el téged felesleges információkkal.
Az utasok PONTOS és RÉSZLETES tájékoztatása a munkakörének a része. Nem beszélhetnékből mondta hozzá az idézőjelbe tett mondatot, hanem azért, mert így teljes az információ, még akkor is, ha te csak egy igen-t vagy egy nem-et vártál.
Jobb lesz, ha leszoksz erről, vagy hozzászoksz ahhoz, hogy az emberek 90%-a nem csak annyit fog neked válaszolni, amennyit te elvársz.
Minden állomáson megáll.
Ez hasznos információ.
Így tudhatod, hogy tovább fog tartani az utazás annál,mintha csak 2 megállót érintene.
Legközelebb mikor végtelenül sokat fecsegnél gondolj arra, hogy aki épp hallgatja, nem biztos, hogy örül a te szófosásodnak.
Igen, bár ilyen apróságokon nem akadok fenn, de a kollégáimnál szoktam érezni.
Úgy érzem feltartanak a felesleges locsogással és zsibbasztanak. Nem érdekel. Kérdeztem valamit, tőmondatban válaszoljon a lényegre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!