Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Lányok, mik azok a dolgok...

Lányok, mik azok a dolgok amik miatt örültök hogy nőnek születtetek és nem férfinak?

Figyelt kérdés

2020. nov. 10. 12:47
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég hülye érv. Ennyi erővel egy férfi is mindent megtehet, amit egy nő. Vagy mi az a sokkal több konkrétan, amit mi megtehetünk?

Amiket hátránynak érzek nőként:

-menstruáció + alapból kényesebb a női nemiszerv, sokkal több kis probléma van vele a hétköznapokban.

-szülés, szülés utáni megváltozott test

-fizikai kiszolgáltatottság, sötét kihalt utcán előbb támadnak meg, előbb szólnak be. Egy átlag férfi erősebb egy átlag nőnél, te sem gondolhattad komolyan, hogy nem. Nyilván vannak erős nők, akik erősebbek az átlag férfinál, de ez a kivétel.

Szeretek amúgy nő lenni, de csak mert ezt szoktam meg. Konkrét előnyeit a 38-as kommentben leírton kívül nem látom. Hátránya ellenben minumum ez a három van. Én Pesten élek, érteliségibb körökben mozgok, szóval munkában meg házimunkában egyelőre nem találkoztam jelentős megkülönböztetéssel. De kisebb településeken, kevésbé iskolázott társadalmi rétegekben azért sokkal kevésbé jellemző a házimunka megosztása, vagy a munkaerőpiaci egyenlőség.

Igazából ezeket elsőre azért nem írtam le, mert ahogy nézem eddig 4 oldalon keresztül ezen ment a vita, nem igazán szerettem volna bele szállni, senki nem fogja meggyőzni a másikat.

2020. nov. 10. 22:57
 42/61 anonim ***** válasza:
11%
Hú. Itt amúgy a nők többsége tényleg nem beszélt többet a férfiakkal, mint egy kis small talk? Mert a válaszokból az ön le, hogy a többségnek fogggalma sincs, hogy milyen az élete a férfiakéhoz képest.
2020. nov. 10. 23:59
 43/61 A kérdező kommentje:

#41 Mi az a sokkal több? Egy nő lehet gyenge, lehet érzékeny, sirhat, kiabálhat az ellentétes nemre, problémázhat, panaszkodhat, felpofozhatja az ellentétes nemet, vonzódhat és szexelhet a saját nemével anélkül hogy bárki elitélné, nem kell lepedőakrobatának lennie az ágyban, hordhat női és férfi ruhákat egyaránt, találhat szexpartnert vagy párt magának anélkül hogy megeröltetné magát, nem várja el tőle senki hogy jogositványt szerezzen, és minden hobbit, sportot, és minden munkát elvégezhet amit egy férfi.

Nem mintha férfiként bármelyikre is vágynék ezek közül, de elképensztő hogy egy nőnek mennyivel több lehetősége van szinte az élet minden terén mint egy férfinak. Itt igazából az a kérdés hogy egy nő mit veszitett azzal hogy nem férfinak született (a menstruációt leszámitva).

2020. nov. 11. 00:01
 44/61 A kérdező kommentje:
#41 Egyébként amiket felsoroltam hogy a nőknek mit szabad mind negativ tulajdonságok amikkel álltalában a nőket azonositják be ha a sztereotikiákról van szó, és érdekes mód ezeket a nőknek mind szabad, persze nem helyes de szabad, és ha ezt ők csinálják egy kapcsolatban az, szexi, vonzó, nőies, természetes, vagy elfogadható, de ha egy férfi csinálja ezeket akkor férfiatlan, és 99%-ban jön is a lapát. Vagyis egy férfitól alapelvárás (főleg kapcsolatban) hogy tökéletesen viselkedjen, a nőktől viszont nem.
2020. nov. 11. 00:16
 45/61 anonim ***** válasza:
100%

"olyan nő nincs akinek nagyon szőrös lenne"

Láttál te már nőt egyáltalán? :D Nekem pl. erős fekete szőröm van.

2020. nov. 11. 09:50
 46/61 anonim ***** válasza:
82%

Velem pl. az összes férfi barátom és a párom (és az exeim) egybehangzóan egyetértenek abban, hogy jobb/könnyebb férfinak lenni a legtöbb dologban. Tényleg a korai nyugdíjt hiányolják, ennyi.

2020. nov. 11. 09:51
 47/61 anonim ***** válasza:
34%

#46: Az ilyen válaszokból látszik, hogy tényleg nem beszéltek férfiakkal vagy egyszerűen tojtok a véleményükre. Nevetséges, amikor megosztó témákban itt egy csomóan betolják, hogy a környezetük egyértelműen egyetért velük. Hát, persze. Reális. Ja, mégsem.

Pl. itt azt is írták, hogy szakmailag mennyivel nehezebb a nőknek férfi területeken vagy elismerést szerezni egy férfival szemben. Nos, én pl. pont műszaki területen vagyok. Nőként elég kettőt pislogni és körbe van rajongva az illető. Férfiként teljesítmény is kell. Egy női autószerelőre minden 2. pasi rágerjed. Egy férfi autószerelőre nem.

Szóval azért na, amikor ilyen homogén ismerősi körökről beszéltek, akkor legalább kicsit árnyaljátok ezt a kamu képet.

2020. nov. 11. 12:00
 48/61 anonim ***** válasza:
100%

Tehát ha sokat beszélek férfiakkal, az bizonyítja hogy nem beszélek férfiakkal? Az logikus. :D

Én pl. pont informatikus vagyok nőként, és messze nem azt tapasztalom amit írsz. :D

2020. nov. 11. 12:03
 49/61 anonim ***** válasza:
14%

#48: Nem, nem beszélsz sokat velük vagy tojsz arra, amit mondanak. Szimplán egy önigazolást írtál le, ami nem reális. Itt gondolom kevesebb válaszoló írt, mint ahány ismerősöd van... És mégsem homogén válaszok érkeztek.

Informatikus nőként akkor valószínűleg pont te vagy az a kategória, aki képtelen felfogni, hogy pályakezdőként tenni is kell néha valamit, vagy szakmailag 0 vagy, de azért a csodát várnád. Vicces volt, amikor egy egyetemi kocsmázásnál egy gyakorlaton lévő ilyen csajt a csajok úgy szét oltottak, hogy csak na! :D

2020. nov. 11. 12:09
 50/61 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs olyan, hogy valamelyik nemnek jobb, mint a másiknak. Viszont nem ez volt a fő kérdés, így leírom a női lét előnyeit:

-öltözködésben szerintem szabadabb

-nem röhögnek ki ha valamit nem tudok fizikailag megcsinálni

-maga az a része, amikor a férfiak udvariasak velünk szemben is egy pozitív dolog

-beszélhetünk az érzéseinkről

-egy csúnyácska lánynak több esélye van párválasztásnál, minr egy csúnya fiunak

-van nő nap, meg anyák napja (tudom, hogy apák napja is van de kevésbé tartják)

-nem tartják az emberek gáznak a félénkséget

Ezek nem túl erős érvek, de csak ezek jutottak eszembe. Én szeretek nő lenni

2020. nov. 11. 12:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!