Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti is utáljátok, hogy magyarna...

Ti is utáljátok, hogy magyarnak születtetek vagy csak én vagyok így ezzel?

Figyelt kérdés
Én nagyon utálom ezt az országot, az embereket, a nyelvet, mindent. Sokszor belegondolok, milyen jó lett volna egy másik országban, egy másik nép tagjaként felnőni, ott tölteni a gyerekkoromat, nem ebben az okádékban. Persze vannak rosszabb helyek is a világon, de ha csak két szarból lehet választani, akkor jól nem jön ki belőle az ember. Szívesen születtem volna mondjuk Franciaországba, Hollandiába, Olaszországba, Angliába, az Egyesült Államokba, Kanadába, Ausztráliába, Japánba...de még lehetne sorolni a helyeket. Nagyon elkeserít, hogy csak ez a jelentéktelen, elmaradott, undorító szar jutott.
2019. ápr. 10. 10:27
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
70%
Mi a bajod konkrétan, mi az amit máshol látsz de itt hiányolsz?
2019. ápr. 10. 10:34
 2/21 anonim ***** válasza:
33%

Persze,szègyellem is,nyugat is gyűlöl minket semmibe nèznek minket.

Jogosan hozzáteszem.

2019. ápr. 10. 10:35
 3/21 anonim ***** válasza:
76%

Aki életképtelen az az egyesült államokban is életképtelen, a magadfajta mentalitású embernek tökmindegy hogy hova születik úgy is utálni fog mindent.

Születtél volna Etiópiába akkor talán átértékelnéd hogy milyen kényelmes dolgod van itt. Amúgy meg mi tart vissza attól hogy átmenj az általad említett országok egyikébe, szabad átjárás van a legtöbb felsorolt országba, csomagolj azt isten veled...

2019. ápr. 10. 10:37
 4/21 anonim ***** válasza:
80%

Én ilyen voltam amíg ki nem mentem a modern nyugatra.

Ott láttam hogy az emberek még rosszabbak, pl. sokkal képmutatóbbak. Itt Magyarországon inkább a képedbe mondják ha valami nem tetszik, mint ott.

2019. ápr. 10. 10:39
 5/21 anonim ***** válasza:
86%

hát igen, egy detroiti gettóban felnőni nagyon király érzés lehet.

feltéve ha nem lőnek le véletlenül egy lövöldözésben.

más országokban sem csak a jó van ám, nem minden cukormáz.

és mi bajod a nyelvvel? ne legyél már ennyire nevetséges, mert ez így nagyon hisztinek tűnik. rendes érveket meg nem írtál.

2019. ápr. 10. 10:41
 6/21 anonim ***** válasza:
26%

Nèzd meg Münchent,Svàjcot,Amsterdamot.

Detroite ki az az elmebeteg aki megy.

2019. ápr. 10. 10:43
 7/21 anonim ***** válasza:
81%

szövegértés egyes.

nem arról volt szó, hogy hova mennél, hanem, hogy hova születnél.

azt pedig nem lehet megválasztani.

2019. ápr. 10. 10:48
 8/21 A kérdező kommentje:

Lehetne ezt hosszasan sorolni, igazából sok tényező összessége.

1. Az ország területe nagyon kicsi szerintem

2. A földrajzi helyzete nagyon kedvezőtlen, Nyugat-Európa és Kelet-Európa, valamint a Balkán-félsziget/Közel-Kelet ütközőzónája

3. Ebből kifolyólag a történelme nagyon viharos, háborúkkal és megszállásokkal tarkított (török, osztrák, német, szovjet stb.), akik módszeresen leépítették, tönkretették az országot, mindig csak egy nagyhatalom lábtörlője volt

4. A jelenlegi politikai rendszer számomra gyomorforgató, konkrétan egypártrendszer, diktatúra uralkodik az országban, ahol a kormányhoz közeli emberek dőzsölnek, a többiek meg szinte nyomorognak...a gazdaság fejlettségi a béka feneke alatt

5. Az emberek hozzáállása, gondolkodásmódja kiábrándító, bunkók, érzéketlenek, irigyek, kapzsik, a maguk érdekét nézik mindenben és nem rettennek vissza semmitől...ráadásul buták és befolyásolhatóak, ahogyan a választási eredmények is mutatják 4 évente, tömegesen ülnek fel a migránsellenes propagandának

6. A magyar nyelv egyáltalán nem tetszik, nem szeretem, ráadásul szinte sehol nem beszélik az országon kívül, nem tudsz vele boldogulni a világban, kénytelen vagy minimum angolul vagy németül megtanulni folyékonyan beszélni, ami azonban évekig tartó felesleges időpocsékolás, hiszen lehetne akár eleve az az anyanyelvem...meg mondjuk egy német simán megtanul fél év alatt angolul, egy magyarnak az semmi.

7. A cigányság egyre erőteljesebb térnyerése is zavaró, ahol pl én nőttem fel, ott rengetegen voltak, nagyon erőszakosak, beszólogatnak, kötekednek mindenkinek, de a hatóságok semmit nem tesznek ellenük, sőt még támogatják is a terjeszkedésüket, hogy ha meg valakinek összetűzése akad velük, akkor előszeretettel ítélnek a bíróságok a magyarok ellen (USA-ban pl simán lelövik a rendőrök a négereket is, hogy ha itt egy cigányt lelőne egy rendőr, abból évekig tartó meghurcolás lenne..)

Az pedig nem igaz, hogy itt nem képmutatóak az emberek, személyes tapasztalatom alapján folyamatosan a másik ellen áskálódnak, próbálnak keresztbe tenni neki, miközben a szemébe hazudnak. Borzalmas ez az egész.

A másik pedig, hogy lehet rosszabb egy detroiti gettó vagy Etiópia, amiket írtatok, de én ezt a kettősséget nem igazán tapasztaltam más helyeken, mint ami Magyarországon megfigyelhető...simán előfordul az, hogy az utcában az egyik ember havi 80 ezer forintból nyomorog, a mellette lakó ember meg a harmadik BMW-t veszi idén meg a második villát építteti Budán. A legdurvábban itt áll fenn ez a kizsákmányoló rendszer, hogy bizonyos emberek dözsölnek, másokat pedig teljesen ellehetetlenítenek és kihasználnak.

2019. ápr. 10. 10:52
 9/21 A kérdező kommentje:

Elmesélek egy történetet:

adott egy magyarországi gyár. vesznek fel embereket 8 általánossal vagy érettségivel egyszerű betanított munkára. azok a férfiak, akik évek óta becsületesen és jól dolgoznak, nem jutnak feljebb a ranglétrán. azok a csinos fiatal nők, akik pár hónapja érkeztek, hirtelen csoportvezetővé, műszakvezetővé vagy a minőségbiztosítási team tagjává válnak. persze nincs semmi végzettségük, nem is értenek hozzá, nem tudnak nyelveket sem, ezért fel kell venni olyan mérnököket is, akik értenek a dolgukhoz és jól beszélik a nyelveket...ők 4-5 évig tanultak a diplomáért egyetemen, évekig tanulták a nyelvet, de több körös szűrőn kell átesniük, hogy egyáltalán bekerüljenek próbaidőre. tehát még hátrányban vannak azokhoz képest, akik 8 általánossal dolgoznak ott, de fiatal és csinos nők! na ezek a szerencsétlen mérnökök 3 ember helyett fognak dolgozni pl minőségbiztosításban, mert a team többi tagjának fingja nincs az egészről, de a pénzt ők is ugyanúgy megkapják. ha pedig a férfi melósok rá mernek kérdezni, hogy 5 év után miért nem ők léptek feljebb a ranglétrán, akkor jön a szöveg a vezetőktől, hogy hát ugye a vezetőknek jól esik, hogy ha érdeklődnek irántuk, megkérdezik mi újság van a gyerekekkel stb.

Ez pedig nem kitalált történet, pontosan így hallottam az egyik gyárból. Tehát itt ha férfi vagy végzettség nélkül, dolgozhatsz akármennyit, lehetsz akármilyen jó benne, a ranglétra alján maradsz nyalizás nélkül. Hogy ha fiatal csinos nő vagy, akkor 3 hónap után előléptetnek, nem számít hogy nem tudsz semmit. Majd felvesznek egy balekot melléd, aki egyetemet végzett és nyelveket beszél, aztán dolgozik 3 ember helyett.

2019. ápr. 10. 11:07
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

1. Kicsi ország kevés ember, nincs nyomor ami indokolná az extra terület szükségét, Japán India Kína, cseszhetik a nagy területet ha bazinagy a népsűrűség, és az egekben vannak a lakás/ház árak.

2. Itt nem jellemző hogy lennének vulkánok, tornádók, hurrikánok, tsunamik, földrengések, víznyelők stb, semmi baj nincs az ország földrajzi helyzetével, és attól hogy néhány régió határán van attól még nincs semmilyen tapasztalható hátrányban.

3. Jelenleg béke van, zűrös történelmi időszakai pedig más országoknak is van.

4. Ebben igazad van

5. Ez általánosítás, az ország jelentős részét húzod le alaptalanul, csak azért mert pl itt az oldalon sokan panaszkodnak, ha kimész az utcára, rengeteg barátságos és művelt emberrel lehet találkozni.

6. a magyar nyelv ízlés kérdése, nekem semmi bajom vele, és sok külföldi is érdekesnek tartja.

7. Ezért meg nem a magyarokat kell hibáztatni hanem ezt a hippi világot, meg a cigányokat. (Az Usa-ban már szinte meme hogy a rendőrök négereket lőnek ok nélkül, simán kijátszák ott is a rasszista kártyát)

Az aktuális kormány, gazdasági helyzet tényleg rossz, tény hogy a nép egy jelentős része megvezethető, és valóban sok a kellemetlen kisebbségi, de szerintem ez a kis ország sokkal több savat kap mint amennyit tényleg érdemel.

2019. ápr. 10. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!