Az abortusz kapcsán miért a nőkre hárítják egyből a felelősséget, mikor két emberen múlik, hogy lesz-e a baba?
Arra gondoltam, hogy indítsunk egy jó kis szombat délutáni diskurzust a témával kapcsolatban, mert felugrott egy ezzel kapcsolatos kérdés az előbb, ahol elég csúnyán a másik nem ócsárlásába fordult a vita.
Mutassuk meg, hogy igenis meg lehet értelmesen, egymás véleményét tiszteletben tartva beszélni egy ilyen komoly témát!
Várom azok válaszát, akik kulturált keretek között konstruktívan hozzá tudnak szólni a kérdéshez!
Szerintem itt a biológiaval szállunk vitába. Persze nagyon jó hogy ma mindenki egyenlő és egyenjogú, de azert itt nem ezen kellene hogy legyen a hangsúly.
Azért a nőnek nagyobb a felelőssége, mert ő lesz terhes. Pont.
Ezzel nem azt mondom hogy a férfi nem felelős, de az üzletben is az szeret nagyobbat kockáztatni aki a kisebb tőkét tette bele, nem?
Szerintem okosabb lenne tudatosítani ezt a nőkben, mint a felelősséget felezgetni mikor már egy megindult élet elpusztítása a cél.
Egyébként szerintem még az orvos felelőssége is.
"Egyébként szerintem még az orvos felelőssége is."
Az orvosnak nem felelőssége. Törvény szabályozza az abortuszt. Igaz, az orvos visszautasíthatja lelkiismereti okokból, de akkor talál olyan dokit, aki nem látatlanban ítélkezik.
15 oké de akkor már magának az államnak és benne minden polgárnak a felelőssége aki meghozta ezt a törvényt! de ezen emberek felelőssége minimális hisz nem ők döntik el hogy maradjon vagy sem és azt sem ők döntötték el hogy megfelelő védekezés nélkül csinálja az adott pár
13 azért boszorkány üldözés mert ahogy láthattad itt sokan azt írják hogy a nők döntésük mert az ő testük (nyilván nők voltak) ezért a felelősség is az övék... ezért is van "boszorkány üldözés" amúgy nincs... de ha a nő döntése akkor legyen az is a döntése hogy neki jobban kell figyelni magára nem pedig minden felelősség nélkül mert ha nem akarja a felelősséget vállalni akkor a jogokat se vállalja... amugy ez tipikus női viselkedés... jogok igen felelősség az már nem...
15 vagyok. Igen igazad van a társadalom felelossegeben is, ugyanis a törvények elvileg az erkolcsunkon alapuló kozmegallapodason alapulnak. És a kozmegallapodas megváltozasa a közösségen múlik.
A hozzászólásod második részével is nagyon egyetértek. Nem lehet jogokat követelni felelősség nélkül felnőtt embernek. Sőt valamely szempontbol pont a biologiara hivatkozva meg mindig a nőknek lejt a pálya: pl. ha csak a nő szeretne a gyereket nevelni a férfi nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!