Szeretnem nagyon megtartani, de a párom kategorikusan
kijelentette hpgy ö meg erre nem áll készen, mit tegyek?
Figyelt kérdés
ket gyermekem van már, nem ő az apukájuk, de szereti őket nagyon...egy évvel ezelőtt szintén teherbe estem, akkor is azt mondta vetessem el, megtettem, belevágva az ismeretlenbe, mert ezt kérte... Szörnyű lelkiállapotban vagyok azota is, nem telt el nap hogy ne gondoljak rá... Vágyom erre a kisbabára, nem akarom elvesziteni, minden körülményünk adott hogy feltudjuk nevelni , csak az a baja, hogy még nem tud felelősséget vállalni... Rettegek, hogy újra odakelljen mennem...van két gyönyörű gyermekem, a lelkem nem tudja feldolgozni, hogy elvegyek egy életet azért, mert ő még nem nőtt fel....kétségbe vagyok esve...segitsetek, vagy legalabb mondjàtok el a véleményeteket....
Védekezés mellett csúszott be a baba? Közös döntés volt, hogy hogyan védekeztek? Azért kérdem, mert ha közösen fektettétek le a 'szabályokat', a párod nyíltan elmondta, hogy ő még nem akar gyereket, akkor hiba lenne belekényszeríteni őt egy ilyen helyzetbe. Ha azonban nem védekeztetek, akkor a párod óriásit mulasztott, tudhatta, hogy akár baba is lehet. Szval, gondoljátok szerintem végig az egyéni felelősségeteket. Az a véleményem? hogyha nagyon akarod ezt a kisbabát, amit abszolút megértek, én nem tudnám elvetetni, akkor mérlegelni kell: megtartod talán a párod nélkül, vagy egy hatalmas lelki sebbel bennemaradsz ebben a kapcsolatban, ami valószínűleg nem működne. Légy erős a döntéshez!
2014. ápr. 20. 13:34
2/40 anonim válasza:
Ha már egyszer teherbe estél most mért nem védekeztetek normálisan? Vagy ha nem védekeztetek akkor a párod is tisztában van vele,hogy bármikor besikerülhet a baba, én biztos,hogy megtartanám,főleg,hogy írtad,hogy az előző abortuszt sem tudtad feldolgozni, ezt mégugysem fogod tudni! Én lehet,hogy a pasit dobnám ki.
2014. ápr. 20. 13:34
3/40 anonim válasza:
Ne vetesd el. Ha már együtt él két gyerekkel, akkor nem értem mi az a kifogás hogy nincs kész erre..
2014. ápr. 20. 13:35
4/40 Nitókrisz válasza:
Egyetertek az elottem szolokkal, nem akarlak bantani hidd el, de ha nem akartatok gyereket, akkor tenni kellett volna ellene. Ha vedekeztel es ugy estel teherbe, akkor elnezest, ne haragudj.
Viszont ha mar igy alakult: nekem a korabbi parom husz even keresztul mondta azt, hogy meg nincs itt az ideje, nekem is volt egy abortuszom miatta. Utana meg azt mondta, hogy mar nincs itt az ideje. Gondold at, hogy meg tudnal-e elni harom gyerekkel nelkule (akar foallasu anyakent?!) es ha ennyire megviselt lelkileg a korabbi abortusz akkor vallald a babat. En mindenkeppen vallalnam a mai eszemmel es atkozom magam a korabbi abortuszert. Ha most is azt mondja a parod, hogy meg nem keszult fel ra, lehet orokre ezt fogja mondani...
2014. ápr. 20. 14:00
5/40 anonim válasza:
hat ne haragudj nincs az a ferfi aki engem abortuszra.kenyszeritene.. jol gondold at a.parod.konnyen beszel a.lelki seb ami.meg az elso utan sem gyogyult be most megegyet eltudnal viselni?? Megolne a kapcsolatotokat hidd el akkora depreszioba esnel ramenne a kapcsolatotok de viszont ha megtartod a legjobb dontest hozod legyel eros es ne engedd magad egy ujabb abortuszra rabeszelni
2014. ápr. 20. 14:01
6/40 anonim válasza:
minden nőnek úgy kell hozzáállni, hogy magának szül.
saját magadban kell eldöntened, hogy TE magad vállalsz e gyereket, ne az érdekeljen most, hogy a párod is vagy ő nem.
2014. ápr. 20. 14:24
7/40 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszaitokat, védekeztünk, rendszeresen szedtem gyógyszert, de az egy évvel ezelőtti dolog utan az akkori dokim masik, gyengébb gyógyszert irt fel, mondván amit eddig szedtem elavult, ez már modernebb.. :( olyan fájdalmakat élek már most is át hogy sokszor nem nézek szét az utcán, nem tudok figyelni a gyermekeim szavaira és szorongásal, elmúlással kapcsolatos gondok gyötörnek amit senki nem vesz komolyan...:( egyedül maradtam a fájdalmammal, nem tudok kinek róla beszélni, mert azt mondta nem mondjam senkinek, neki pedig nem lehet mert akkor ingerült, hogy dehát lehet még és fogalma sincs róla mi zajlik le bennem...hiába mondtam hogy ennek a babának szive van aki itt dobog az én szivem alatt, nem érzi àt, mert nem kézzel fogható számára a változás... szeretne azt mondta,majd... de mikor? Es ha két év múlva teherbe esek újra, és ujra nem áll készen? Újta menjek oda? Ami meg fontos, az előzőnél nem zajlott minden rendesen, több hétig véreztem és belázasodtam napokra... és hozzáteszem az első tavaly aprilis 6 napján került au angyalokhoz, a mostani tesztet április 7 napján lett pozitiv... :( Ő nem lehet angyal... :( őt fentről küldték... :((
2014. ápr. 20. 14:28
8/40 anonim válasza:
Itt más lehet a probléma! Mert belegondolva, ti ketten együtt, nevelitek a te két gyermekedet, azaz a párod látszólag elfogadta őket, és kész őket nevelni. De valószínűleg csak látszólag, mert elég furcsa nekem, hogy elfogad két idegen gyereket, de attól a nőtől nem akar saját gyereket. Itt más lehet a probléma, valószínűleg abban nem biztos, hogy veled képzeli el a jövőjét, és tőled akar e saját gyereket! Én a helyedbe kilépnék ebből a kapcsolatból. Én mivel nem tervezek több gyereket védekezek, és nem esek teherbe sem, és soha nem vitt rá a kényszer az abortuszra, mert anno kellően felvilágosítottak.
2014. ápr. 20. 14:34
9/40 anonim válasza:
Nagyon nehéz helyzetben vagy, de az nonszensz, hogy a párod kétszer is abortuszba kergessen.. Tudja egyáltalán hogyan történik? Olvasott már róla, hogy milyen lelkiállapotba kerülnek a nők? Ha már a téged nem tart hiteles forrásnak! azt hiszi, hogy ha terhes lesz egy nő, és ő nem szeretne apa lenni, akkor csak egy műtét az egész? Ezután felmerül bennem a kérdés, hogy mit akarsz te ettől az embertől? Mit akar ő tőled? szerintem csak akkor vállald az abortuszt, ha egyedülálló anyaként, nem tudnál felnevelni három gyereket.. Gondold végig a lehetőségeidet, hogy ki tudna neked segíteni, stb. Ez a "férfi" nem való komoly kapcsolatra..A válasszal nem megbántani akartalak, csak úgy kibukott belőlem. Felháborító a viselkedése.. Sok erőt kívánok a döntésedhez!
2014. ápr. 20. 15:04
10/40 A kérdező kommentje:
Még azt is megmutattam neki hogy hogyan néz ki egy nyolc hetes magzat... semmi reakcio, jah és sajnos hozzáteszem, hogy ha vállalnám az abortuszt pont a születésnapomra esne vagy anyák napjára... :( Ahol két gyermekről kell gondoskodnom, márpedig felkell őket nevelnem, ott a harmadiknak is mindig lesz helye... nagyon félek a reakciótól, de ma este összeszedem minden erőmet és elmondom neki, hogy mindenképp megtartom a babát... ha szeret, és velem akarja leélni az életét, most tudja bizonyìtani hogy komolyan is gondolta őket... szorìtsatok, ugy érzem ez a helyes...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!