9 hetes terhes vagyok. :-) A főnököm kijelentette hogy ő nem akar velem pereskedni! De miért is kellene? Érti ezt valaki?
magyarul ki akar rúgni !
és fél hogy te esetleg csak azért mert babát vársz, nem más indokból nem teheti meg,
és ha táppénzre mennél szintén gáz volna neki mert ugye azt is fizetnie kell utánad
ilyenek a főnökök, mindegy mennyire vagy jó munkaerő, ha babát vársz repülsz.
első vagyok, vagyis idáig még,és szerintem szépen koccolj le táppénzre, addig védve vagy legalább, ne add meg nekik ezt az örömöt hogy kirughasson, én már holnap mennék reggel dokihoz, még mielőtt holnap a főnököd már a felmondó levelet nyújtja át,..
a 16 hét után elvileg ki sem rúghatnak csak azért mert babát vársz, !
..
6.
Ezt honnan veszed, nem rúghatnak ki, védve van.
"AZ ALÁBBI ESETEKBEN NINCS VÉDETTSÉGE A KISMAMÁKNAK
- Rendkívüli felmondás
Rendkívüli felmondással bármikor megszüntetheti a munkaviszonyt a munkáltató, még akkor is, ha a munkavállaló egyébként a rendes felmondással szemben védettséget élvezne. Ehhez azonban olyan indokok szükségesek, mint a súlyos gondatlanság, vagy összeférhetetlenség.
A jogszabály ide vonatkozó része: 96. § (1) A munkáltató, illetve a munkavállaló a munkaviszonyt rendkívüli felmondással megszüntetheti, ha a másik fél
a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ettől érvényesen eltérni nem lehet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!