Furcsállottátok volna ezt a kollégiumi szobatársam helyében? Mit gondoltatok volna róla?
Figyelt kérdés
Papíron beiratkoztam az egyetem kollégiumába, és meg is néztem a szobámat ahova nem cuccoltam be (maradtam bejárós inkább bejárok az egyetemre itthonról amellett döntöttem), és a szobában a beiratkozás napján összefutottam azzal, aki a szobatársam lett volna. Beszélgettünk egyet, majd hazajöttem. Elmondtam neki, hogy nem fogok bent lakni, csak ha úgy adódik hogy szükség lesz rá, mondjuk ha esetleg lesz egy késői órám, vagy valami gyakorlatra kell korán menni. Vagy mondjuk napközben ha sok időm van, ugyan nem alszok bent, de alkalomadtán bemennék a szobába kicsit hogy ne az utcán csövezzek, hamár van egy férőhelyem a kollégiumban. Ti furcsállottátok volna ezt? Mi lett volna a véleményetek?2020. szept. 11. 08:04
12/15 anonim válasza:
Haza tudsz járni és mégis kaptál kollégiumot? Egyébként azt gondolnám, hogy de jó neked és semmi közöm hozzá. Legalább nem zavarsz :D
13/15 anonim válasza:
"Én legalábbis orvosin nem sok ügyeskedésre szorultam."
Nehogy azt hidd, hogy itt nincs olyan, aki papíron fogyatékos, mélyszegénységben élő árva, egyébként pedig a saját autójával jár le a koliba és minden nap étteremből rendel kaját magának. De olyan szobatársam is volt már, aki konkrétan a szomszéd utcában lakott, csak "milyen már, hogy huszonx évesen még a szüleivel él az ember". Minden szakon vannak ilyen emberek, legfeljebb nem kötik mások orrára, hogy mi áll a szociális helyzetfelmérőjükben.
#8 (medikus)
14/15 anonim válasza:
Szobatársként én is örülnék neki, hogy tulajdonképpen van egy saját szobám :D Amúgy furcsa vagy nem, lehet én is furcsállnám, de végülis mindenki a maga érdekeit nézi. Nekem az utolsó évemben most csak három napon van órám, ebből két napon is csak egy órám van összesen és otthonról egy óra vonattal az egyetem városa (+ busz). Ettől függetlenül ugyanúgy igényeltem kolit, megkaptam és örülök neki, mert sokkal egyszerűbb és kényelmesebb így, mint ingázni. Ha tudnám, hogy mindenképpen bejárós leszek és emiatt nincsen szükségem kollégiumra, akkor visszamondtam volna, de ha kell, akkor kell. Szerintem ebből nem szabad lelkiismereti kérdést csinálni, mindenki megpályázza és az kap, aki kap. Valaki tisztességesen, valaki csalással stb., de az meg már más tészta.
15/15 anonim válasza:
Ha tényleg csak évi pár napról van szó szerintem se foglald a helyet. Ha szükséges a legtöbb koliban tudsz egy éjszakára bérelni szobát ha úgy alakul, számodra is gazdaságosabb. Mester hallgató szobatársam volt aki kb két hetente aludt bent, mert tömbösítve voltak az órái. Élveztem néha az egyedül létet
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!