Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Meddig tart a Z-generáció?

Meddig tart a Z-generáció?

Figyelt kérdés

Mindenhol mást látok.

Szóval kikbtartoznak még bele, és kik nem?

tegnap 01:49
 1/7 A kérdező kommentje:
*kik tartoznak
tegnap 01:50
 2/7 anonim ***** válasza:
41%

2010, 2012ig írják.

De amúgy 2003as vagyok de akik utannam jönnek nekem szinte már mind alfák :'D

Legalábbis gimibe úgy érezhető volt a határ vonal.

tegnap 02:01
 3/7 anonim ***** válasza:
74%

2

Nyilván, mivel gyerekkorban és 20 alatt 1-2 év is számít. Később majd eltűnik.

tegnap 03:34
 4/7 anonim ***** válasza:
65%
2001-es vagyok. Én már a Z-be számítok szerintem, de fingom nincs mióta van Z generáció. Én azt mondanám, hogy 1995 után születettek tartoznak bele olyan 2012-ig, de csak tipp.
tegnap 05:41
 5/7 anonim ***** válasza:
96,97-2009,2012 mindenhol változik mit írnak.
tegnap 10:41
 6/7 anonim ***** válasza:
66%

A generációkat általában szociológiai, demográfiai és kulturális jellemzők alapján különítik el egymástól, és minden generáció nagyjából 15-20 évig tart. Az alábbiakban bemutatom a leggyakrabban használt generációs felosztást, amely különösen a nyugati kultúrákban elterjedt:

1. Silent Generation (Csendes generáció)

Időszak: 1928–1945

Jellemzők: A második világháború és az azt követő évek alatt nőttek fel. Őket a hagyományos értékek, a kemény munka és a stabilitás keresése jellemzi.

2. Baby Boomerek

Időszak: 1946–1964

Jellemzők: A háború utáni "baby boom" korszakban születtek. Az optimizmus, a gazdasági fellendülés és a társadalmi változások időszaka jellemzi őket. Sokuk aktív szerepet vállalt a ’60-as évek ellenkulturális mozgalmaiban.

3. Generation X (X generáció)

Időszak: 1965–1980

Jellemzők: Ők az első olyan generáció, akiknél mindkét szülő gyakran dolgozott. Az egyéni szabadság, a technológiai változások kezdete és a „csendes lázadás” jellemzi őket.

4. Millennials (Y generáció)

Időszak: 1981–1996

Jellemzők: Az internet és a technológiai robbanás közepette nőttek fel. Ők az első „digitális bennszülöttek”, akiket az önmegvalósítás, a mobilitás és a globalizáció határoz meg.

5. Generation Z (Z generáció)

Időszak: 1997–2012

Jellemzők: Teljesen a digitális világban nőttek fel, az okostelefonok és a közösségi média az életük szerves része. Nyitottak a sokféleségre, és hajlamosak gyorsan alkalmazkodni a változó technológiákhoz.

6. Generation Alpha (Alfa generáció)

Időszak: 2013–kb. 2025

Jellemzők: Az első generáció, amely születése óta mesterséges intelligenciával, automatizálással és okoseszközökkel találkozott. Ők a jelenlegi legfiatalabb generáció.

tegnap 11:23
 7/7 anonim ***** válasza:
50%
Passz. Én 1992-es vagyok, Y generáció, ami 1980-1994 közötti időintervallum.
tegnap 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!