Más is úgy érzi, hogy legszívesebben megszakítana minden kapcsolatot e világgal és kiköltözne valahová a senki földjére?
Ezert koltoztem Alaszkaba.
Vegtelen nyugalmat kerestem meg a vadregenyes tajakat.
Kaptam par ajanlatot kimentem és jol elek.
Igaz nem is volt ez vagy 10 eve.
nagyon egyetértek, nekem is herótom van a mai világtól, ebből az állandó függésből, kockulásból, rohanásból, egymással nemtörődömségből. Ömlik mindenhonnan az emberre a fos és hiába lavírozgatsz csak-csak pofáncsap. Komolyan úgy gondolom hogy ennél a fene nagy szabadságnál meg liberalizmusnál még egy paraszti társadalom is jobb volt a maga nehézségeivel együtt...(Érdekes h a családomban és a párom családjában is az idősebbek minden viszontagsága ellenére még az átkost is ,,visszasírják/ták''. Lehet hogy világháború volt, lehet hogy itt voltak a ruszkik, lehet hogy a maihoz képest nagy volt a szegénység, lehet hogy anyagi szinten ami most van az maga a csoda akkorhoz képest, viszont akkor erősebb volt a családi összetartás, a lokális közösségek, megvolt még egyfajta szakralitás, szóval amíg anyagilag jóval rosszabb volt, lelkileg,szellemileg viszont sokkal gazdagabb mint most. Ja és az akkori ember tudott gazdálkodni, képes volt önfenntartó lenni, szóval a szememben bármelyik paraszt nagyobb ember mint amelyik ma kiszáll a 30 millás audiból...
Szó mi szó ha ugye az a lényeg h minél több legyen a profit ami érdekében elmocskoljuk, tönkretesszük a külső környezetünkben és a saját életterünket (mennyiségi jóllakottság, minőségi éhezés) nekünk mint emberiségnek nagyon rövid időn belül lefő a kv...és így elmehetsz te világgá ott is utolér, a kör bezárul game over
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!