Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tényleg ekkora probléma az,...

Tényleg ekkora probléma az, ha én ezt úgy gondolom?

Figyelt kérdés

A történet a következő:

Tegnap este meghívták a szüleim a barátaikat, egy kis sütögetésre meg beszélgetésre. Úgy 8 óra fele be is fejeztük az evést és elkezdtek mindenféle témáról beszélni, és valahogyan szóba jött az Amerikában történő dolgok. És mind beszéltek róla, hogy a négerek milyen rosszak, meg az összeset fejbe kéne lőni, mert semmire sem jók és csak fosztogatnak, drogot árulnak stb. És én ekkor felszólaltam, hogy hát nem egészen ilyen a dolog, és vannak normális emberek is köztük. Erre fel pedig mindannyian elkezdtek velem veszekedni, ami tulajdonképpen abból állt, hogy ők beszéltek, én meg hallgattam. A legjobban meg az fájt, hogy még a szüleim is ellenem voltak. Oké, anyukámtól nem vártam sokat, mert vele olyan a kapcsolatom, de hogy még apukám sem védett meg vagy szólt legalább egy mondatott a védelmemben, az nagyon elszomorított.

Tényleg ekkora baj lenne az, hogy én nem vagyok a négerek ellen? (habár, nekik még a kínaikkal is bajuk van, de ők éppen akkor nem jöttek szóba)

Most lehet, hogy nagyon mézes-mázosan fog hangzani az, amit mondani fogok, de szerintem igenis minden élet számít! És rettenetesen szomorúnak tartom EZ, hogy 2020-ban ez még mindig téma. Persze vannak rosszak is, sajnos elég sokan, de ők sem így születtek, hanem a társadalom tette őket ilyenné és azok akik valami tényleg rosszat tettek mint pl. öltek, azoknak SEGÍTENI KELL, mert valami mentális problémájuk van. Senki sem születik rossznak. Nem belerúgni nehéz a másikba, hanem segíteni neki, hogy megváltozzon.

2020. jún. 13. 10:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Erröl egy video ugrott be.

Kisgyereket kerdeztek arrol hogy mit gondol arrol hogy négerek màs nemzetiségek, rasszok stb is velük jàrnànak egy ovodàba.

Es felnltteknek elgondolkodtatoan hangott a vàlasza.

Annyit mondott csak ill olyasmit, hogy ovodaba gyerekek jàrnak, mindenki gyerek.

(Szoval ök még vannak olyan àrtatlanok, hogy nem börszin alapjàn különböztetik meg egymàst, es nem is igen értik még ezt, a felnött vilàgot hogy mi meg mièrt utàljuk meg gyülöljük azt aki csupàn màs szinü amiröl nem is tehet)

Kb ez az àrtatlan naivitàs ugrott be rolad :)es ezzel több is vagy ill nagyobb mint ök.

Ha megtalàlom a videot linkelem

2020. jún. 13. 10:18
 2/12 A kérdező kommentje:

Én nem gondolom azt, hogy naiv vagyok. Én csak nem ítélkezek bőrszínből.

Pl. nekem (nekünk) van egy szembe szomszédunk. Van munkahelyük, kocsijuk, tiszták, a gyerekek mind iskolázottak, a nagyobbik most Németországban egyetemre jár és guess what, cigányok. A szüleim pedig CSAKIS ezért elítélik őket és köszönni se nagyon köszönnek nekik. Pedig nagyon kedvesek, egyszer még segítettek is nekem, mikor nagy ügyesen jöttem haza az üzletből és valahogyan a zacskó szétszakadt. És a nagyobbik fiú segített nekem (nem lopott el semmit és nem volt hátsó szándéka).

Én így vagyok a négerekkel is. Biztos, hogy sok a rossz ember köztük, de amíg meg nem ismerek személyesen valakit, addig nem akarok ítélkezni. A szüleim, meg a kis barátaik pont ezt csinálták. Mindegyikre azt mondják, hogy rossz. De miből gondolják ezt? Ami a magyar híradóban megy, annak a 65% hazugság, és még nem is voltak köztük egy napot sem. És már nem azért, de elég sok híres ember is néger (most ne azokra gondoljunk akik szét tették a lábukat és úgy lettek felkapottak), szóval valamit csak jól csinálnak.

2020. jún. 13. 10:58
 3/12 anonim ***** válasza:
Ugy ertettem a naivitast hogy nem èrted meg azt mi huzodik az àltalànositàs mögött.
2020. jún. 13. 11:01
 4/12 A kérdező kommentje:
Jaj, bocs... Félreértettem 😥😅
2020. jún. 13. 11:16
 5/12 anonim ***** válasza:
15%

"és guess what, "

Is this an actual part of your everyday speech pattern or you trying to insinuate something ? :)

2020. jún. 13. 15:32
 6/12 A kérdező kommentje:
Istenem! Mi a fene baj van azzal, ha valaki mond KÉT szót angolul? Annyira zavarja az embereknek az egoját, vagy mi? Ez már nem az első alkalom, hogy látom, hogy valaki beleköt a másikba, csak azért mert írt pár szót angolul...
2020. jún. 13. 18:10
 7/12 anonim ***** válasza:
Ego-hoz semmi koze a kommentaromnak, csak kivancsi voltam :)
2020. jún. 13. 19:45
 8/12 anonim ***** válasza:
26%

A szuleid rasszistak, nem csoda rasszista baratiak vannak. Ne probalj eszt verni a fejukbe, ha egesz eletukben ilyenek voltak te nem fogod oket megvaltoztatni.

Vicces nekem egyebkent ezekre a kerdesekre valaszoni mert fekete amerikai vagyok.

2020. jún. 14. 15:02
 9/12 A kérdező kommentje:

Ezt sajnos eddig is tudtam, hogy rasszisták. De azt sosem gondoltam volna, hogy velem is elkezdenek veszekedni emiatt.

Ui.: sok kitartást, ha eddig bármi rossz is történt veled emiatt:)

2020. jún. 14. 15:47
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Koszi. Ne aggodj nekem nem fog bajom esni. :) Kb 30 perc setanyira vagyok a helyi tuntetesektol de ha nem mesz oda amikor tuntetnek akkor semmi gond.

Egyebkent en magan nem igazan ertek egyett ezzel az egesszel meg a Back Lives Matter mozgalommal. Nagyon sokan a rasszizmus ellen rasszizmussal reagalnak (feherek ellen), sot amiota idekoltoztem eszrevettem, hogy a feherek elleni rasszista felszolasok teljesen elfogadottak (white people this, white people that...). Nyilvan vannak rasszistak meg rasszista rendorok de ez a 'systemic racism' amit nyomatnak szerintem badarsag.

2020. jún. 14. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!